Úvod Inspirace Předežeň RUNGO.cz! V říjnu zápolíte s Mirkou z Plzně

Předežeň RUNGO.cz! V říjnu zápolíte s Mirkou z Plzně

od Magdaléna Ondrášová

Každý měsíc se můžete zapojit do virtuální výzvy, při které však budete muset skutečně běhat. V měsíci říjnu budete předbíhat Mirku Ježkovou. A kdo předehnal Petru v měsíci září a vyhrál?

Jde tu především o běh a motivaci, či zdravou soutěživost. Každý měsíc vybereme cíl, který když svou naběhanou kilometráží předeženete, jste vítězové a losujeme z vás jednoho o cenu. Abychom ale motivovali i začátečníky, losujeme o druhou cenu ze všech, kteří se soutěže aktivně zúčastnili.

Kdo vyhrál v měsíci září?

V září jste měli předběhnout Petru Kolesárovou z Prahy, ale do cesty jí skočila nemoc. Musela tak vynechat i oblíbený Vltava Run. Naběhala tak 83 kilometrů, což je i tak pro některé z nás snová vzdálenost. Umístila se na 154 místě z 284 aktivních soutěžících. Spousta z vás vůbec nevyběhla nebo nesynchronizovali své aktivity s Endomondem.

Los padl na číslo 105, Milana Petra, s naběhanými 127,99 kilometry. Druhým vylosovaným je nick JL M M s naběhanými 143 kilometry. Výherci ať se ozvou do konce října na e-mail ondrasova@rungo.cz.

Koho předháníme v říjnu?

V říjnu budete předbíhat Mirku Ježkovou, kterou znáte z plzeňských RUNGO výběhů, kde jsou vítáni i nováčci z vašich řad. Chcete se spřátelit s bandou, která má slabost pro stejný koníček jako vy? Přidejte se.

Pravidelně se schází každé úterý v 19,00 na náměstí u Andělíčka. Obvykle běží deset kilometrů v pomalém tempu. „Máme už takovou stálou partu ( většinou samé baby), ale vítán je samozřejmě každý, komu nebude vadit pomalé tempo. Nikdy nikomu neutečeme, jsme-li někdy rychlejší, vracíme se. Někdy nám s úsměvem říkají KČTéčko, teda klub českých turistů,“ upřesňuje Mirka narážku na pomalé běhání.

Přidejte se na Plzeňské výběhy (Mirka Ježková vpravo). Foto: archiv Mirky Ježkové

„Nám to ale nevadí. Nikdo z nich nemá ani potuchy, že se někdo rozbíhá po operaci, po onkologické léčbě, po úrazu, s pár kily navíc, se starostmi nebo prostě jen chce pomalu běžet, popovídat si a zrelaxovat po náročném pracovním dni. Běháme pomalu, ale vydržíme hodně. Výhodou hlavně zimního období a tudíž tmy, je ta parta. Vyběhneme klidně za tmy za město  na Chlum. Kromě toho máme jeden pouze holčičí běh s koupáním celou zimu. Mezi naše už pravidelné akce patří vánoční noční Kokotské rybníky a na Štědrý den výběh od stromečku s namočením v Boleváku a malou party. Spousta holek už patří mezi mé nejbližší přátele. A tak pro sebe vymýšlíme i běhovýlety s pořádnou kilometráží i odměnou,“ líčí pohodářka Mirka. Jestli tedy hledáte partu, tady se stydět nemusíte a přijďte.

Začátkem listopadu vylosujeme jednoho z těch, kteří Mirku předběhnou a jednoho ze všech, kteří se do výzvy aktivně (tedy alespoň jedním výběhem) zapojí. Dárek bude překvapení z naší běžecké skříně.

Vytvořili jsme pro vás na
Facebooku rámeček
„Předháním RUNGO.cz“.
Přidejte ho ke své profilové
fotce, ať přátelé vědí, že jste
ve výzvě a mohou se tam s
vámi předhánět!

Chci se v říjnu zapojit!

Na Endomondu vypisujeme každý měsíc běžeckou výzvu o ceny, ale i chodeckou a cyklistickou výzvu, ty jsou však jen pro zdravou rivalitu bez nároku na odměnu. Můžete se tam porovnávat s ostatními.

Do soutěžní říjnové běžecké challenge se můžete zapojit zde.

Nechcete promeškat výzvy příští? Chcete se nakliknout do nesoutěžních chodeckých a cyklistických výzev? Naklikněte se již nyní:

Jak to funguje?

Pro nové Rungo výzvy používáme mnoha běžci oblíbenou platformu Endomondo. V prvé řadě se tedy zaregistrujte na jejich stránkách, což lze kromě klasické registrace s uživatelským jménem a heslem i pomocí vašeho Facebook účtu (pokud máte). Po přihlášení na Endomondo si pak si pak zvolte jeden z týmů v tomto článku a přidejte se!
Pokud běháte s mobilním telefonem, je to jednoduché. Nainstalujte si mobilní aplikaci Endomondo Sports Tracker, která je dostupná pro všechny rozšířené platformy chytrých telefonů, a používejte ji pro zaznamenání svých výběhů. Aplikace po doběhu nahraje váš výkon na web Endomondo.com a kilometry se vám automaticky započítají do Rungo výzvy. Pokud běháte s hodinkami Garmin, můžete si Endomondo účet propojit se službou Garmin Connect (kam se data z Garmin sporttesterů standardně nahrávají) a Endomondo si vaše výběhy bude ze služby Garmin Connect stahovat automaticky. Toto propojení provedete v nastavení Endomonda na webu (stačí zadat přihlašovací údaje pro váš Garmin Connect účet). Garmin sporttestery lze propojit s Endomondem i napřímo pod tlačítkem Add workout, je potřeba mít ale nainstalovaný Garmin Communicator Plugin případně Garmin ANT agent (záleží na konkrétním modelu).  V případě, že si zaznamenáváte své běžecký výkony jakoukoliv jinou aplikací nebo sporttesterem, exportujte si vaše výběhy do souboru GPX (standard, který umí drtivá většina aplikací, služeb a sporttesterů) a nahrajte ho na váš Endomondo účet ručně. To provedete kliknutím na tlačítko Add workout a následně vyberte import from file. Využívat můžete také službu Tapiriik.com, která dokáže vzájemně synchronizovat zaznamenaná kilometry mezi službami Endomondo, Strava, Runkeeper, Trainink Peaks a dalšími. Stačí se u této služby přihlásit pod jednotlivé služby a následně stačí vždy jen jedno kliknutí, aby Tapiriik synchronizoval vaše výkony mezi jednotlivými službami. V případě jakýchkoliv problémů neváhejte napsat do diskuse, my nebo ostatní čtenáři vám jistě rádi poradíme a možná zjistíte, že váš problém tam již někdo před vámi vyřešil.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky