Úvod Inspirace Moje úplně první běžecké boty

Moje úplně první běžecké boty

od Magdaléna Ondrášová

Dnes na mě vykoukla tato přesně deset let stará vzpomínka. Moje první skutečné běžecké boty. To jsem ještě vůbec neměla tušení, že zhruba za rok budeme s Markem před spuštěním běžeckého webu RUNGO.cz.

Tehdy v roce 2012 mě ty boty stály, myslím, víc jak tři tisíce korun. Už jsem nějakou dobu běhala v „křuskách“, jak my Moravané říkáme. S během jsem laškovala od roku 1999, kdy jsem žila v Salzburgu a běhal tam každý. Po návratu do Čech mé pokusy ustaly, nebyla na to dobrá atmosféra, člověk byl za exota, a navíc neměl koníček s kým sdílet, a tak jsem provozovala sporty, které zrovna dělali kámoši. Kolo, plavání, volejbal…

Začala jsem zase až s kamarádem Filipem. On ve Vlašimi, já v Brně. Jak jeden dokončil běh, notifikace Sports Trackeru poslala toho druhého okamžitě do tenisek. A to nás rozběhalo. Vlastně nevím, jak dlouho to trvalo. Víc jak rok? Netuším, ale přišlo mi, že už mě koníček drží dostatečně dlouho na to, abych si zasloužila pořádné vybavení.

V tu chvíli jsem si dala limit naběhaných 100 kilometrů, které když posbírám, půjdu ty nekřesťanské peníze za nové boty opravdu utratit. Vybrala jsem si model ve speciálce Triexpert a běhala. Po sto kilometrech jsem si pro ně přišla, přihlásila se na běžecké tréninky, na první závody, druhé závody… A pak pod vedením trenéra sbírala zážitky se skupinkou stejně zanícených lidí i osobáky. Na desítku, později půlmaraton…

Všechno mělo svůj zdravý vývoj, až mě jednou oslovil Marek Odstrčilík ze serveru iDnes.cz, že se chystá vdechnout život svému nápadu, webu o běhání. Spustili jsme ho už společně 2. září 2013 pod iDnesem a čekalo nás neuvěřitelných pět let RUNGO.cz, byla to jízda, kterou přerušilo vedení rozhodnutím o zavření webu. Po roce a půl jsme doménu koupili a začali v nejtěžších dobách covidu, na jaře 2020 znovu, na vlastních nohách.

Musím přiznat, že své první boty jsem milovala. Byly krásné, lehké, nádherné, barevné, rychlé, nejpohodlnější a nejdokonalejší – nejkrásnější na světě! Ve vzpomínkách i mysli budou mít vždy speciální místo. Tohle všechno se mi vybavilo, když jsem před pár dny viděla svoji deset let starou vzpomínku na Facebooku, fotku mých nových Nike Zoom Elite+ 5 a uvědomila si, že právě dnes, 2. září 2022 to je devět let od prvního článku RUNGO.cz.

A protože máme ty narozeniny…

Jaký příběh se váže k vašim prvním běžeckým botám? Co pro vás znamenaly, kam vás donesly, co jste s nimi prožili? Napište mi ho na ondrasova@rungo.cz. Některé příběhy vybereme, publikujeme (nebojte, použijeme pouze jméno) a jeden vyberu a odměním běžeckými sluchátky Philips TAA7306 v ceně 3 200 korun. Příběhy posílejte do čtvrtku 8. září včetně.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky