Úvod Inspirace Tohle není apríl! Rungo.cz se vrací

Tohle není apríl! Rungo.cz se vrací

od Marek Odstrčilík

Většina sportovců vám řekne, že jednou z nejdůležitějších věcí je timing. Správně načasovat vrchol přípravy, ukázat světu, že na to máte, protože tohle je váš DEN. Může se ovšem stát, že vám do cesty skočí překážka a stanou se věci, které jste neplánovali. Svět se hroutí, hlava v dlaních, smutek, deprese. Tak tomu říkáme v Rungo.cz NE. Naše načasování návratu celého projektu začíná určitě v těžké a složité době, ale nejde naštěstí o život. Dali jsme sbohem velkým mediálním korporacím a vrhli se po hlavě na svoji vlastní cestu. 

Hodně lidí se mě ptá, proč jsme odešli z jistoty do pravého opaku. Je to jednoduché, došla nám trpělivost. Věčný boj s monstrem korporace je vyčerpávající. Přestavte si, že jdete někam, kde vás chtějí, vaší prací v novém působišti má být pokračování toho, co jste předchozích pět let dělali, tedy projekt pro normální a obyčejné lidi, kteří mají rádi pohyb. Takový komunitnější web a závody, tedy něco, co vás baví a vidíte v tom smysl. Jenže vše se po několika měsících změní a vy najednou musíte řešit čtenost za každou cenu, a tak články o břišních svalech a vypracovaných pozadích sportovců se stávají součástí obsahu. S nadsázkou lze říct, že zaměření webu se začne měnit téměř každý měsíc podle toho, co „se“ zrovna rozhodlo. Po čase zjišťujete, že jste někde, kde jste neměli původně být a ani nechcete. Vše se jede na výkon, masa lidí je to, co je měřítkem.

Plácáte se v tom, nevíte, co se po vás chce, netušíte najednou pro koho obsah a závody děláte. Věřte mi, že je to deprimující. A tak začnete chodit k psychologovi, berete antidepresiva (ano, až tak daleko jsem to blbec nechal zajít), trápíte se, hledáte smysl práce. Vaše připomínky vlastně nikdo neposlouchá, zkušenosti, které máte, končí v koši. Je to marnost, smutek, rozčarování. Jsem rád, že jsme v sobě s Majdou našli sílu a řekli DOST!

Rungo.cz jsem založil v roce 2010 někde uprostřed říčanských lesů. Pak ho pět let dělal pod iDNES.cz. Když byl projekt v roce 2018 z důvodů velkých změn zrušen, šli jsme tedy jinam. Jak to dopadlo už víte z řádků výše. Rungo bylo od začátku postavené na srdci, na osobním přístupu, na přátelství a normálnosti. A tohle není ve velkých mediálních domech holt možné. 

Vydali jsme se na novou cestu, které ale věříme. Nechceme být chytráckým webem, který ví všechno nejlíp, ale normálním, lidem srozumitelným prostorem o radostech z pohybu, života. Nemíříme na profi sportovce, ale na ty, kteří se v životě rozhodli nesedět na gauči, čučet na bednu a nadávat na vše kolem. Chceme být opět inspirací, říct lidem, že má smysl bojovat s nepřízní osudu, že radost, štěstí, láska, zážitky sedí třeba hned vedle vás. Jen otevřít oči, natáhnou ruce, nazout boty, oprášit kolo a vydat se za dobrodružstvím.

Rungo byla pro nás vždycky taková velká rodina a já budu rád, když se stanete její součástí. Čtěte nás, sdílejte, kritizujte, inspirujte, choďte na naše závody. Jen díky vaší podpoře budeme schopní to celé zvládnout. Rungo se tímto stává mým a Majdiným zaměstnáním a jediným zdrojem příjmu. Nebude to lehké, ale věříme, že to zvládneme i díky tomu, že se za nás postavili ti samí lidé, kteří tvořili Rungo i dříve. Přestože budeme muset počítat každou kačku, tak z našich zásad se nic nemění. Obsah bude vždy oddělený od inzerce, budeme nezávislí, osobití a osobní. Budeme se snažit vás rozesmát, povzbuzovat, inspirovat, ukazovat, že cest a pěšin je v životě mnoho. Na podzim, pokud situace dovolí, pro vás máme naplánované už tři běžecké závody. V hlavě máme i Rungo noviny a spoustu dalších nápadů. Nechte se překvapit.

Když jsme na sociálních sítích oznámili, že jdeme vlastní cestou, ozvalo se spousta lidí. Buď popřáli hodně štěstí, nebo nabídli přímo konkrétní pomoc. Strašně mě to překvapilo a chci všem moc poděkovat. Díky moc: Marek Topinka, Bára Topinková, Zdeněk a Hanka Melčovi, Karolína Hornová, Pavel Tomek, Jarda Kolman, Ivo Steiner z Garmin, Nikola Havlík, Dana a Honza Pernicovi, Veronika Pilátová, Eva Klimánková, Jan Kužník, Dan Orálek, Vítek Kněžínek, Jakub David za web, Marek Werbitzky za konzultace, Jakub Kryšpín, Míša Bubníková, Honza Sladovník, Filip Marvan, Veronika Ubrová, Kuba Kocian, Alan Munteanu, všem naši výběhářům. Prostě všem a omluva, pokud jsme na někoho zapomněl. Bez všech vás bychom nenašli sílu říct ono NE. Díky.A pamatujte na to, že Život není jen maraton.

Rungo závody 2020 (pokud tedy situace dovolí):

Rungo přes ty tydýty – Praha Milíčovský les: 19.9. 2020

Rungo srdcervoucí běh – Říčany: 3.10. 2020

Rungo divoký běh Šárkou – Praha Divoká Šárka: 24.10. 2020

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky