Úvod VybaveníBěháníSluchátka Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Jedny z nejpohodlnějších sluchátek s výborným zvukem pro sport a civil 

Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Jedny z nejpohodlnějších sluchátek s výborným zvukem pro sport a civil 

od Marek Odstrčilík

Pokud při sportu hodně posloucháte hudbu nebo podcasty, tak jaká jsou vaše kritéria pro výběr sluchátek? Jejich nízká váha, kvalita poslechu, výdrž baterie nebo třeba x možností jejich nastavení? V současné době je opravdu z čeho vybírat a vaše běhání už nemusí provázet chraptivý zvuk vycházející ze sluchátek, který navíc doprovází velmi dobře slyšitelné sýpání vašeho zvyšujícího se úsilí. Třeba takový Samsung umí sluchátka celkem obstojně, a tak jsem sáhnul po nových Galaxy Buds 2 Pro a prověřil je při sportu.

Čím dál víc mám raději, když najdu taková sluchátka, která se dají nosit jak normálně, tak i při sportu a kvalita poslechu je víc než dobrá. Takové dobře hrající rozumné univerzály. Většinou nejraději používám buď Sennheiser Momentum True Wireless, Bose Sposrt Earbuds nebo Apple AirPods Pro (ty mi ale nedávno odešly), takže možnost vyzkoušet nové Galaxy Buds 2 Pro jsem uvítal.

Začnu samotným pouzdrem, které si zaslouží velkou pochvalu. Je totiž malé a pogumované, takže neklouže. Na druhou stranu je to takový materiál, který se lehce poškrábe. Nic není ideální. Zavírání pouzdra je na magnet, který je silný tak akorát, aby se vám třeba v kapse neotvíralo. Sluchátka do pouzdra vtáhne též magnet, ale nepříjemné je, že se vám to nemusí podařit napoprvé, ale občas je musíte nasměrovat, aby dobře zapadly. S tím jsem popravdě hodně bojoval.

Samotná sluchátka v uších sedí výborně, drží, nevypadávají, a to ani při běhu nebo na kole. Tohle ale chce vyzkoušet, protože ne každému budou sedět a někdo potřebuje mít na sport u sluchátek takový ten háček za ucho. V balení najdete tři velikosti silikonových nástavců, takže si vybere skoro každý.  Sluchátka mají ochranu IPX7 proti dešti nebo potu, což je jedině dobře. 

Ještě jeden pro mě důležitý postřeh k pohodlnosti Samsung Galaxy Buds 2 Pro, můžu je mít i na spaní a nějak zásadně mě netlačí, ani když se překulím na bok. V tomto případě je nevýhodou, že na sobě mají dotykovou plochu. Příkazy pro ní lze různě nadefinovat v aplikaci (ale pozor, pouze na Androidu, u IOS máte smůlu). Jedním klepnutím spustíte nebo pozastavíte přehrávání. Po dvojím poklepání přeskočíte na další skladbu nebo přijmete hovor. Tři poklepání jsou pro zvolení předchozí skladby nebo pro odmítnutí hovoru. Pokud na pravé sluchátko klepnete a podržíte, tak jde hlasitost nahoru, jestli to uděláte na levém, tak dolů. Delším podržením budete přepínat mezi potlačením okolního zvuku a propustnosti ze svého okolí.

Jestli se rozhodnete používat sluchátka s iPhonem, tak vás musím upozornit, že neexistuje žádná aplikace pro jablko, ve které by šlo sluchátka nastavit. Ztrácíte tak přístup k ekvalizéru, vlastním příkazům nebo nastavení ANC (aktivního potlačení hluku) a podobně. Ale přiznám se, že mi to až tak nevadí a úplně v pohodě si dokážu představit, že Samsung sluchátka používám s iPhonem.

Buds 2 Pro hrají totiž velmi dobře. Tak dobře, že je v poslední době používám skoro pořád. Zvuk je plný, rozumně basový. Jsem opravdu příjemně překvapený. Moc jim toho v tomto ohledu vytknout nejde. 

Díky svému vylepšenému ANC umí Samsung Galaxy Buds 2 Pro velmi dobře potlačit hluk okolí. Nečekejte ale o parník lepší řešení, než má v podobném segmentu konkurence. Třeba takové Sony WF-1000XM4 je na tom lépe. To je trošku jiná liga. Vše u sluchátek funguje automaticky, žádné nastavení potlačení hluku není možné. Ale funguje to.

Sluchátka umí zprostředovat hudbu s vysokým rozlišením. Pokud máte tedy nejnovější telefon od Samsungu a služby jako Tidal, Amazon Music atd, tak si užijete daleko kvalitnější poslech.

Sluchátka zastaví přehrávání, když je vyjmete z uší. To je super, bohužel se ale hudba nespustí, když je opět nasadíte. Škoda. Plusem pak ještě je, že když začnete mluvit, tak se hudba ztiší a do uší vám prostupuje zvuk z okolí.

A teď k tomu, jak si vedou při sportu. První za zmínku stojí, že mají voděodolné krytí IPX7, což znamená, že sluchátka můžete ponořit na 30 minut do metrové hloubky. Tím pádem úplně v pohodě zvládnou běhání, kolo a jiné sporty.

Nikdy se mi nestalo, že by mi při sportu nedržely v uších, vyklouzávaly, nebo se v nich jinak mlely. Jezdil jsem v terénu, snažil se dělat různé pohybové kravinky při běhání. Ani se nehnuly. Co jsem cenil opravdu vysoko, tak je jejich pohodlnost. Při čtyřhodinovém tréninku jsem je vlastně ani nevnímal natož, aby mě po jejich vyjmutí bolely uši. Tohle se nekoná. 

Výdrž je někde kolem pěti hodin, což na na delší trénink úplně bohatě stačí. Pouzdro vám pak dodá zhruba tři plná nabití sluchátek. Za deset minut zvládne nabít na cca hodinu, za deset minut na dvě, takže pokud pojedete nebo poběžíte nad oněch pět hodin, tak šťávu získáte poměrně svižně. Pokud ovšem vypnete ANC, tak se dostane i na zhruba osm hodin poslechu 

Když to tedy shrnu. Samsung Galaxy Buds 2 Pro, které vás vyjdou na 5 689 Kč, jsou výborně hrající sluchátka i pro ty, kteří nemáte přímo telefon s Androidem. Na druhou stranu, pokud nebudou za nějakou super cenu, tak majitelé Applu radši sáhnou po AirPods nebo jiné značce. Při absenci Android telefonu totiž přicházíte například o  možnost přizpůsobit si ekvalizér a další nastavení. Pro sport jsou taky super. Vyloženě plus je jejich pohodlnost.

Jo, a ještě jednu prazvláštní funkci mají, a to je “připomenutí protažení krku”. Pokud se hrbíte a špatně tak držíte tělo, tak vás hlas ze sluchátek na to upozorní. Asi fajn funkce, tak proč ne, že jo. 

Základní parametry Samsung Galaxy Buds 2 Pro

  • Bezdrátová sluchátka
  • Zvýšená odolnost proti vodě a potu IPX7
  • Aktivní potlačení hluku (ANC)
  • Hi-Res audio
  • Hlasový asistent
  • Prostorový zvuk 7.1
  • Baterie 5h + 18h z pouzdra
  • Hmotnost 43,4 g
  • Doporučená cena 5 690,- Kč

Pozitiva

  • Skvělý zvuk
  • Velmi pohodlné
  • Zvýšená odolnost proti vodě, prachu a potu
  • Vhodné pro sport

Negativa

  • Všechny funkce využijete jen s operačním systémem Androidem
  • Horší vkládání špuntů do pouzdra
  • Vyšší cena

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky