Úvod VybaveníBěhání Test: Binder Jogger. Tak trochu jiný běžecký batoh z Čech

Test: Binder Jogger. Tak trochu jiný běžecký batoh z Čech

od Rungo

O atypickém běžeckém baťůžku Binder Jogger český výrobce MASK Gear uvádí, že kdyby měla běžecká ledvinka s běžeckým baťohem dítě, tak by to bylo právě tohle. Sedla mi lépe, než některé ledvinky, ale test odhalil i zádrhely.

Když to zjednodušíme, jedná o pás, který si připínáte pomocí přezek na rameni a v podpaží a na druhé straně v oblasti žeber utahujete stahovací šňůrkou.  Funguje na obě strany, přední i zadní část mají každá tři kapsy, jednu menší a jednu větší na zipy vevnitř a jednu na suchý zip zepředu.  Vnitřní strana je polstrovaná a vnější je z příjemného materiálu, co nepropustí vodu. Výrazný nápis je jedním ze dvou reflexních prvků na každé straně.

Přiznám se, že na začátku  testování ve mě pás budil rozpaky, které se ale po pár zkušenostech rozplynuly. Testovala jsem pás velikosti S (na výběr je ale až do XXL, přičemž roli hraje obvod hrudníku). Během testování jsem měla v páse telefon, klíče, peníze a papírové kapesníky. Oblékala jsem ho na tričko s dlouhým rukávem i na tílko, ale na holém těle, nebo jen na běžecké podprsence si ho představit ale neumím – tělo je zpocené a polstrování na citlivé kůži trošku kouše.

S Binderem jsem byla běhat, na bruslích i na kole, což je i cílem výrobce, používat ho univerzálně, nehledě na to, jakou aktivitu člověk provozuje. Nutno říci, že to, co s ním děláte, hraje u funkčnosti svou roli. Při běhu tělo skáče, čili je potřeba pás dobře nastavit, utáhnout, rovnoměrně rozmístit věci, které v něm máte, kdežto během bruslení a cyklistiky se trup zas až tak nehýbe a tudíž pás snese i volnější utažení. 

Myslím, že víc otázek na pás budou z logických důvodů mít holky, proto se teď zaměřím primárně na ně. Pás se dá nastavit, dá se hýbat délkou popruhů u přezek a stahovat šněrováním na žebrech. Chce to pár pokusů a ideální posazení i utažení se najde. Někdy máme my holky citlivá prsa, nebo třeba špatně zvolíme větší podprsenku. Tady mám dobrou zprávu, pás se dá nastavit tak, že aniž by tlačil, pomůže nechat všechno na svém místě a „nic“ neskáče.  

Když je pás prázdný, kopíruje tvar těla, hrudníku. Zde bych viděla jednu ze slabin Binderu, záleží na rozvržení věcí do kapes.  Mobil ve přední kapse mě tlačil, proto jsem ho dávala na záda. Sice je zadní část dobře přístupná pouhým rozepnutím přezky nebo povolením šněrování, stejně mi to ale přišlo po čase trochu otravné. Obecně ale předměty v kapsách díky polstrování netlačí a mince cinkají více vepředu než vzadu.

Binder je ideální na kratší výběhy, když nepotřebujete moc věcí s sebou. Netlačí, pevně sedí.   Někdy běžecké ledvinky nedrží na svém místě, nebo jsou neforemné. Batohy nebo vestičky zase musíte sundávat (a nevím, zda-li je to jen můj problém, ale suché zipy na nich mi trhají vlasy), zase se ale do nich vejde například pití a třeba šusťákovka. Pitný režim ale s Binderem zanedbat také nemusíte, výrobce uvádí, že se do něj vejdou až dvě 250mililitrové měkké lahvičky. 

Co se do Binderu vejde:

  • mobilní telefon: iPhone X nebo Samsung Galaxy S9 – není problém
  • klíče (svazek klíčů)
  • pití
  • peníze a doklady
  • sluchátka
  • sportovní peněženka (max. 130 × 90 × 10)
  • drobné předměty (kapesník, nůž, flashdisk)
  • Cena: 1 490 Kč

Kromě malého úskalí s mobilem na prsou bych zmínila ještě jednu věc, Binder je vhodný na vícero aktivit, nicméně přejdete-li z běhu do chůze, nebo jednoduše dáte ruce blíže k tělu, vnitřní strana holé paže se vám může začít odírat o systém šněrování, což nemusí být po chvíli úplně příjemné. Stejně tak umístění přezky na klíční kosti by mohlo třeba při tenkých ramínkách běžeckého tílka začít vadit.  

V celku ale se jedná o povedenou alternativu k ostatním běžeckým, nebo sportovním doplňkům, která si určitě najde své příznivce. 

Autorka textu: Gabriela Pohanková

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky