Úvod VybaveníCyklistika Recenze: Pumpička Xiaomi Mi Portable Electric, skvělý náfuka do vaší cyklo-moto rodiny

Recenze: Pumpička Xiaomi Mi Portable Electric, skvělý náfuka do vaší cyklo-moto rodiny

od Marek Odstrčilík

Internet je plný nabídek nejpodivnějších vychytávek a zlepšováků života. V tomhle hraje dokonale prim invaze z Asie a je důkazem toho, že vymyslet se dá opravdu skoro všechno. V drtivé většině jsou to “blbiny” a jenom šílenec by si třeba koupil šálu s vyhříváním ovládanou přes aplikaci nebo… Občas ale narazíte na něco, co je super, má to praktické využití a navíc to skvěle funguje.  Je to tohle případ pumpy na kola od Xiaomi?

Pumpa Mi Portable Electric mě zaujala na první pohled. Jelikož kolo používáme v naší domácnosti skoro každý den, tak proč nevyzkoušet něco, co vám může usnadnit život při kontrole tlaku v pneumatikách a případně bez vynaložení sil ho dofouknout. 

Xiaomi Mi Portable Electric je bytelná pumpa

Tělo tohoto vzduchového kompresoru není zrovna lehounké, ale to se tak nějak dalo předpokládat. Když ho vezmete poprvé do ruky, máte rozhodně pocit, že tenhle výrobek nikdo neodfláknul. Působí to opravdu bytelně, takže nebudete mít strach ho hodit do tašky nebo kufru auta s tím, že by se rozpadl na mnoho dílů.

Přední část vypadá tak trochu jako iPad Classic, ale ovládá se samozřejmě jinak. Nahoře je displej, který je velmi dobře čitelný, jednoduchý a tudíž přehledný. Pod ním je ovládací kolečko, kterým vše nastavíte a následně dofouknete. Fajn je, že kompresor se zapne tehdy, když vyndáte jeden konec “šlahounku” ze zdířky. Po vložení zpět se pak vypne. Super.

Maximální výkon Mi Portable Electric je 10,3 barů.

V Menu jsou definované profily pro kolo, automobil a sportovní vybavení. Pokud ale chcete dosáhnout vyššího tlaku, tak musíte pumpu nastavit ručně. Kolečkem můžete nastavit zda chcete hustit v barech nebo PSI a jakou hodnotu tlaku požadujete (při dosažení této hodnoty se kompresor vypne). Maximální tlak je 10,3 barů.

Kompresor disponuje i led světlem, které se hodí k přisvícení v horších světelných podmínkách – klasicky s tím pravidelně bojujeme na chodbě či v garáži, kde je jen jedna „bludička“. Ledku aktivujete zmáčknutím ovládacího kolečka vlevo a pohodlně vám nasvítí manipulaci s hadičkou a ventilkem.

Na jedno nabití dokáže nafouknout zhruba osm cyklistických kol, nebo tři automobilová kola a nějaké ty balóny a podobně. Vyzkoušeno to mám pouze na našich silničních kolech a mohu potvrdit, že návod udává pravdivé parametry, což je rozhodně fajn. Potěšilo mě, jak je zpracovaný systém k nasazení na ventilek. Velmi dobře a lehce se šroubuje a vypadá, že něco vydrží.

Negativa Xiaomi Mi Portable Electric

Za velkou parádu nepovažuji ale zvuk kompresoru, “ticháček” to opravdu není, tak se tím rachotem nenechte vylekat. Další a poslední negativum kompresoru Xiaomi, které jsem našel: dobrou klasickou velkou (a kvalitní) pumpou nafouknete kolo určitě rychleji (mám na mysli cyklistická kola), ale pokud máte v tu chvíli líné ruce, tak vás Xiaomi nezklame. Vše ostatní ale jinak funguje opravdu velmi dobře.

Xiaomi pumpa není vůbec špatné řešení pro ženy s dětmi na cyklodovolené, pro starší a aktivní, pro lidi, nebo pro ty, kteří na kolo vyjíždějí sporadicky. Za cenu kolem 889 Kč získáte něco, co vám usnadní práci, je praktické, skladné a navíc výborně zpracované. 

Víceúčelový kompresor Xiaomi Mi Portable Electric
Maximum: 10,3 barů
V balení: jehla na míče, redukce na galuskový a autoventilek, USB kabel na nabíjení (micro USB)
Hmotnost: 438 g
Baterie: 2 000 mAh
Cena: 889 Kč
Klady: kvalitní zpracování, použití od míče po automobil, odolnost proti přetlaku, automatické vypnutí
Zápory: vyšší hluk

11 komentáře

Jan Vokroj 10. 1. 2022 - 20:55

Kompresor mám přes rok, ale nedostanu z něho víc jak 3,5 bar. Automaticky vypne. Jinak spokojenost.

Odpověď
Jozef 25. 12. 2021 - 20:10

Rovněž používám, na kola super, na dohustovani pneu auta bez zvedaku dohuštění max 0,1 bar 3x, pak vybito.

Odpověď
Vladimír 24. 12. 2021 - 19:17

Mám ji a používám především pro korekci tlaku u auto-moto.
Dofouknout kolo u auta si tak dokáže i přítelkyně. Je to stále po ruce, snadno se používá a hlavně to nemá žádný kabel. Skvělá věc.

Odpověď
Petr 24. 12. 2021 - 14:18

Mně by zajímalo, jestli zvládne třeba nafouknout i nějakou nafukovací matraci, či věci do vody.
A jestli je to s ní a těmi ventily, vůbec možné.

Odpověď
Kadras 24. 12. 2021 - 11:13

…a kde je připojení k WiFi, aby se to dalo ovládat odkudkoliv? 😂😂

Odpověď
Marek 24. 12. 2021 - 7:41

Ahoj všem. Tuto věcičku již nějaký čas používám jak na kolo, tak na auto. Dotlakuje i domácí vodárnu. Prostě vše kolem baráku. Velký kompresor jsem odstavil.
Při výletech na kole pumpu neberu, ale tohle.
Mohu jenom vřele doporučit, určitě nezklame.
A co se týče toho hluku, tak je to kompresor. Já osobně tichý kompresor ještě neviděl.

Odpověď
Tom 24. 12. 2021 - 0:03

Ferdo máš to blbě. 1MPa=10bar. Tak když chceš poučovat nejdřív se to nauč. 1bar=0,1Mpa = 1atm.

Odpověď
Ferda 23. 12. 2021 - 19:49

Asi to nebude špatná věcička, jen bych v rámci objektivity opravil autore tu třikrát opakovanou a zbytečnou chybu týkající se maximálního tlaku. S více než sto atmosférami plnícího tlaku při napájení 14,8V by ta pumpička dokázala úplně jiné „zázraky“ než jen obyčejné huštění pneumatik. Správně je 10MPa (cca 10,3bar).

Odpověď
Marek Odstrčilík 23. 12. 2021 - 19:55

Dobrý den, opraveno a díky :) Marek

Odpověď
Pavel 23. 12. 2021 - 18:54

Uvědomujete si kolik je tlak103 barů . Je to tlak 103 atm (atmosfér) a to tato pumpička určitě nedá . Prosím opravte si údaje a aspoň trošku přemýšlejte . Přeji pěkné vánoce

Odpověď
Marek Odstrčilík 23. 12. 2021 - 19:56

Dobrý den, díky. Vypadla čárka :). Vám též pěkné Vánoce. Marek

Odpověď

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky