Úvod VybaveníBěháníBěžecké vybavení Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

od Rungo

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Lokální kousek, který se pyšní šetrností a udržitelnou výrobou

Skinners začali vyrábět Michaela Steinhauser a Petr Procházka před sedmi lety v Brně. Od té doby prodali zakladatelé na půl milionu kusů ponožkobot do více než 120 zemí. Ponožkoboty jsou vyrobeny z odolných funkčních vláken, ze spodní strany jsou vyztuženy dvouvrstvou podrážkou z velmi odolného švédského polymeru zapuštěného do textilie, a to bez použití lepidel a švů. „Nepoužíváme žádné toxické změkčovadlo a použité sloučeniny jsou zcela bez obsahu ftalátů. Naše výroba je bezodpadová, což není u bot běžné. Výrobní odpad je minimalizován pod hranicí 1 %,“ říká k šetrné výrobě zakladatelka Michaela Steinhauser a dodává, že veškerá výroba probíhá v České republice. 

Pestrý pohyb pro chodidlo i zbytek těla

„Skinnersky jsou velmi flexibilní, což znamená, že se přizpůsobí tvaru chodidla a současně v nich má noha vyšší pohyblivost, než by měla v tuhé botě. Chodidlo tedy není svázané ve tvaru, který by mu mohl způsobit nějakou deformitu. Jsou navíc lehounké, takže se v nich budete pohybovat jinak než v těžší botě, čímž a tím si zpestříte pohyb chodidla i celého těla.

Tenká podrážka zase zajistí intenzivnější kontakt s povrchem, takže nervová zakončení v chodidle budou dostávat silnější impulzy. Dá se to přirovnat například masáži,“ vysvětluje Michaela zdravotní benefity ponožkobot respektujících přirozenou anatomii lidského těla. Přestože nošení ponožkobot je pro chodidlo zdravotně prospěšná obměna, nedoporučuje se nahradit klasickou obuv za hybrid či barefoot úplně. „Chodit bosky je přirozené po přirozeném povrchu, po němž však většinu času lidé nechodí. Obecně by měl člověk během dne střídat obuv, podle toho, jakou aktivitu dělá, to stejné platí u Skinners,“ vysvětluje Michaela. 

Nová řada je aktivním sportovcům šitá na míru

Značka Skinners získala mimo jiné cenu Red Dot Design Award a letos v létě se stala nejúspěšnějším produktovým projektem s kampaní na Hithit.cz, v jejímž průběhu představila první designové barefoot boty Skinners Walker. Nyní obohacuje své ponožkové portfolio o kolekci Skinners Compression 2.0. Ta kvalitou i možnostmi využití navazuje na své předchůdce, přesto se na první pohled liší vyšším střihem, který má za cíl ještě více obepnout chodidlo, a dopřát tak nositeli možnost užít si pohyb s více než dostatečnou podporou.

Skinners Compression 2.0. Foto: Skinners

Právě díky výšce úpletu a tomu, že se Compression vyrábí na užším kopytu, model představuje ideální obuv pro aktivní volný čas, během kterého dodá uživateli dostatek opory, stability i volnosti při dynamickém pohybu. Skinners Compression 2.0 navíc obsahují vyjímatelnou stélku, která napomáhá odsávat vlhkost a každý krok tak činí ještě pohodlnějším.  

„Celkově jsme se nad naším portfoliem zamýšleli tak, abychom v nabídce měli jednak kolekci, která bude určena k odpočinku, a jednak model, který bude vyhovovat náročnějším aktivním jedincům. Pohodlnější pohyb bez omezení již více než rok přináší model Skinners Comfort 2.0 jež je širší, a dopřává tak noze i prstům více prostoru. Role aktivní opory by se nyní měly zhostit právě Skinners Compression 2.0, u kterých aktivní lidé jistě uvítají, že je budou ponožkoboty více obepínat okolo kotníku i nártu a zajistí jim větší pocit jistoty při prudším pohybu nohy,” vysvětluje spoluzakladatelka Skinners Michaela Steinhauser. 

Na vývoji Skinners Compression 2.0, které se stejně jako další modely ponožkobot vyrábí z nejkvalitnějších italských vláken a odolných švédských polymerů, se podílela i řada testerů, s jejichž pomocí mohli Skinners dojít k nejslibnějším závěrům. „Vysoký střih byl velmi vyhovující jak pro běhání, tak turistiku. Oceňuji zejména zamezení vnikání prachu či jehličí dovnitř ponožkoboty, rovněž na mě pozitivně působí i zvýšená ochrana v lese před klíšťaty. Compression jsou velmi dobře zpracované a výborně padnoucí. Dodám, že i na jaře i na podzim dodávají dostatečnou ochrana před chladem,” říká tester Michal S.

Skinners Compression 2.0 jsou k dostání v pěti barevných provedeních, které navazují na předchůdce Skinners Comfort 2.0. Vybrat můžete z přírodnějších barev Pine, Anthracite a Stone, či upřednostnit výraznější barvy jako Carmine nebo Pacific. Cena páru Skinners Compression 2.0 je 1650 korun. 

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky