Úvod VybaveníBěháníSporttestery Garmin MARQ Athlete Gen 2: Luxus na druhou

Garmin MARQ Athlete Gen 2: Luxus na druhou

Advertorial Bez pochyby lze říct, že jde o vlajkovou loď Garminu, v segmentu sportovních hodinek. Když se podíváte na všechny ostatní sportovní hodinky od Garminu, tak jsou sice moc hezké, ale ani jedny nepůsobí, jako klasické hodinky. Pro velkou část z nás sportovců je to zcela v pořádku, ale najde se jistě skupina lidí, kteří chtějí hodinky, které budou nejen nabité funkcemi, ale také budou dobře vypadat v kombinaci například se společenským oblečením. A to jsou právě hodinky z řady MARQ.

Má smysl si pořizovat tyto hodinky s cenovkou nad 40 000?

Sto lidí, sto chutí. Tohle je asi nejvýstižnější odpověď. Ale pojďme si říct, proč pořízení hodinek smysl má. Prvním důvodem je rozhodně jejich vzhled, který je prostě povedený. Luneta připomíná klasické hodinky a pouzdro je z odolného Titanu třídy 5 doplněné o spektrum tlačítek, které s odolným pouzdrem krásně ladí. Titanové pouzdro zajišťuje hodinkám prvotřídní odolnost, kterou od takových hodinek prostě očekáváte. Nebudete si přeci kupovat tak drahé hodinky, abyste je za rok měnili, to dá rozum. Pojďme se ještě podívat na lunetu, která je rozdělena do dvou částí. Ta vrchní zobrazuje hodnotu VO2Max a spodní zase potřebnou dobu regenerace.

Dalším důvodem je rozhodně displej, který je chráněn mírně vypouklým safírovým sklíčkem. Za tenhle počin musím Garmin, pochválit, jelikož je čitelnost o dost lepší, než na Epixech Pro 51 mm. Kromě toho je displej opravdu hodně ostrý a nechybí mu samozřejmě dotykové ovládání. Ostrost displeje oceníte i při navigaci z map, kterými model MARQ Athlete Gen 2 disponuje.

MARQ Athlete Gen 2 jsou parádní luxusní hodinky od Garminu. Foto: Garmin

K dispozici je také vícepásmová GPS pro zajištění prvotřídní přesnosti a vysoká kapacita baterie, díky čemuž hodinky z ruky nemusíte na dlouhou dobu vůbec sundávat. Druhá generace tohoto modelu dostala taktéž přepracovaný nabíjecí konektor na bázi USB-C, díky čemuž je dosaženo rychlejšího nabíjení (Garmin udává pouhou hodinu do plného nabití). Tohle je věc, kterou osobně oceňuji, protože se mi již několikrát stalo, že jsem potřeboval jít na trénink a zapomněl jsem si nabít hodinky, ale díky zrychlenému nabíjení to již není takový problém.

Další novinkou a věcí, kvůli kterým stojí za to si hodinky pořídit, je Jetlag Advisor. Jde o novou softwarovou funkci, která vám umožní do zařízení zadat vaše cestovní plány (informace o městě, příjezdu, odjezdu,  apod.). Na základě těchto informací vám pak generuje pokyny tak, aby byla míra Jetlagu co nejmenší.

Stejně, jako všechny ostatní hodinky řady Garmin MARQ, tak i model Athlete, dostal řemínek s Quick fit uchycením. Oproti Epix Gen 2 je tady však pevnější a méně modulární, což není moc praktické. Co se týče jeho materiálů, tak ty jsou příjemné. Optický snímač páté generace zde bohužel nenajdete, což bych u tak drahých hodinek již očekával, vy se však musíte spokojit pouze se čtyřkou.

Klady:
+ Krásný design s ostrým a čitelným displejem
+ Známé a plně dostačující metriky včetně sportovních aktivit
+ Rychlé nabíjení

Zápory:
– Vyšší cena
– Menší displej než u Epix Gen 2 51 mm
– Tvrdší řemínek a absence solárního nabíjení
– Optický snímač čtvrté generace

Závěrem nutno dodat, že hodinky jsou opravdu krásné, mají prémiové materiály a jsou nabité tréninkovými funkcemi. Na druhou stranu mají trošku nešikovný řemínek, nemají optický snímač páté generace a menší displej. Takže pokud máte finance na to si pořídit krásné sportovní hodinky a ustoupíte z nějakých chybějících technologií, tak jsou MARQ Athlete Gen 2 přímo pro vás.

Hodinky Garmin MARQ Athlete GEN 2, případně i jiné hodinky Garmin, pořídíte v oficiální značkové prodejně Garmin Brno.

0 FacebookEmail

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.