Úvod Nezařazené Aktualizace: My ty Tydýty uděláme! Přijďte na nezávod v tradičním termínu

Aktualizace: My ty Tydýty uděláme! Přijďte na nezávod v tradičním termínu

od Magdaléna Ondrášová
Foto: Magdaléna Ondrášová

Aktualizace 11. 3. 2020 9:00 – vzhledem k situaci v České republice a s ohledem na vaši bezpečnosti i naše svědomí, se sobotní akce na Tydýtech ruší. Nezoufejte, vystrojíme vám místo toho pravý Tydýtovský závod v září 2020! V podzimním termínu chystáme i Divoký běh Šárkou a Srdcervoucí běh v Říčanech u Prahy.

Už první jaro, kdy RUNGO.cz dýchalo, se běželi „Tydýti“. Psal se rok 2014 a my běžci, redakce a přátelé, jsme si zkusili uklohnit první závod. Stala se z toho každoroční tradice, která teď měla namále. Když tu…

Co jsou to ty Tydýti? Chtěli jsme si zkusit uspořádat vlastní závod přesně takový, jaký by se líbil běžet i nám. Žádná masovka, osobní přístup ke všem, fandění a k tomu nejlepší domácí občerstvení, které jsme schopni zvládnout.

  • sobota 14. března
  • start 11 hodin
  • cyklostezka mezi ulicemi Proutěná a Jurkovičova v Praze – Hájích
  • startovní čára z mouky, měření na stopky, žádné startovní sety, žádné startovné, bude to velmi osobní a jednoduché
  • doporučujeme sledovat událost na Facebooku

Název RUNGO závod přes ty 3 Tydýty vznikl ve chvíli, kdy jsme si trať proběhli. Část vede přes tři zarostlé navážky, čili krátké zato velmi strmé kopečky, které nám vzaly dech. Ty sem museli postavit nějací tydýti! Slovo se stalo součástí nás i závodu a do tydýtů si tak můžete zcela legálně zanadávat, až je poběžíte i vy.

Foto: Magdaléna Ondrášová
Třikrát nahoru a dolů, tradice, která vám vžene červeň do tváří

Od roku 2014 se každoročně závod konal v tradičním termínu (půlka března), naposledy však pod hlavičkou jiného projektu (iSport LIFE), kam rekce přesídlila po uzavření RUNGO na iDnes.cz). iSport LIFE se rozhodl letošní závod posunout na konec dubna, což nás nepotěšilo, ale jelikož jsme mezitím dali výpověď, abychom začali budovat nové RUNGO.cz (spouštíme 1. dubna), řekli jsme si, že Tydýti prostě budou. Sice nestihneme závod, ale uděláme si tam aspoň nezávod, co říkáte?

Nebudou se vyhlašovat žádné kategorie, nebudou startovní sety, nebude žádné STARTOVNÉ. Tohle dělají Rungo core lidé pro vás a vy to, prosím, berte jako podporu něčeho, co brzy opět vstane z prachu cest a tlukotu srdce.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky