Úvod Inspirace Markova půlka: Volným pádem do léta. Au a stopka

Markova půlka: Volným pádem do léta. Au a stopka

od Marek Odstrčilík

Jak jsem si na začátku června slíbil, tak jsem doslova udělal. Rozhodl jsem se v sobě přeprat lenost a dát pohybu pravidelnost. Nešlo mi ani tak o množství hodin a kilometrů, ale prostě vykopat za každou cenu a pracovat na své přípravě na půlmaraton. A docela to šlo, do momentu mého cyklistického letmého pádu a naražených žeber. Předešlý měsíc jsem si pěkně vyžral. Ale bude líp, to je přece jasné.

Každé ráno jsem vstal brzy ráno a šel na chvilku klusat. Bylo to moc příjemné a já si to začínal opět užívat. Po návratu sprcha, pak práce a tak každý den, pěkně pomalu a postupně, pro radost. V polovině měsíce jsem přidal víc a víc kola. A pak to přišlo. Na cyklostezce v Brně auto, Majdin výkřik bacha, já se leknul a už si to svištěl bokem po asfaltu. Až druhý den, když jsme se vzbudil a hůř se mi dýchalo, tak mi došlo, že žebra budou trabl.

Týden jsem prolenošil a pak zkusil opět popobíhat. Popravdě, nic moc. Lepší to bylo na kole, ale jezdil jsem jen lehké převody a rozumné vzdálenosti. Mám pocit, že zdravotní trable vyloženě přitahuji, ale věřím, že červnem to vše končí. Pravdou tedy je, že se chystáme na Hvar a tak nevím, zda mě tam něco nekousne, nebo mi opilý turista nepřejede hlavu motorovým člunem. Ani bych se nedivil, kdyby mě potkalo obojí hned po sobě.

Když máte kliku na skvělého parťáka, tak nejen sport je radostí. Foto: Magdaléna Ondrášová

Těším se, jak budu u moře zase každé ráno běhat a pak rovnou do moře. Jelikož jsme v místě, kde je v podstatě samota a žádné turistické vymoženosti, tak si člověk i opravdu odpočine, přečte spoustu knížek a utřídí si myšlenky. 

Naštěstí, když jsem skoro polovinu měsíce nemohl pořádně sportovat, tak jsem se ponořil do práce v Rungo. Člověk najednou zjistí, že kdyby chtěl, tak může makat celý den, noc, pořád. Je to radost něco tvořit, vymýšlet a plánovat. Rozjeli jsme registrace na podzimní závody a hrajeme si s nápady na rok další. No uvidíme, jak se svět vzpamatuje z koronavirového šílenství a zda nás to na podzim zase nepřekvapí.

Užívejte si léto, odpočívejte, sportujte, ochutnávejte dobroty a buďte rádi za to, že můžete. Krásné teplé dny všem.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky