Úvod VybaveníBěhání Otestovali jsme On Cloudflyer 2: na obláčku pohody a dálek

Otestovali jsme On Cloudflyer 2: na obláčku pohody a dálek

od Marek Odstrčilík

Ideální běžecká bota neexistuje. O tom není sporu. Jsou ale modely, které se tomu přibližují. Jedním z těch povedených, co se univerzálnosti týče, jsou Cloudflyer 2 od firmy On.  Běhat v nich je opravdu radost a tyhle boty ocení nejen především ti, kteří hledají velmi dobře zpracované odtlumení, ale i běžci polykající dlouhé kilometry.

Bota v mé velikosti 48 působila v krabici skutečně robustně, ale strach z toho, že až je vyndám, tak mi to urve ruce, se nenaplnila. Cloudflyer 2 jsou opravdu lehké a při běhu na ně v podstatě zapomenete. Tahle řada od On je zaměřená především na pohodlí a maximální využití energie. A to se povedlo. Boty jsou neskutečně pohodlné, chodidla se skoro tetelí radostí z té měkkosti a prostoru. Prsty nikde nedřou, nic nepřekáží a vy tak můžete nechat nohu pracovat bez omezení.

On Cloudflyer 2 jsou výborně odtlumené boty s dropem 7 mm a díky vylepšení mezidpodešve o Helion Superfoam, vás kolena, ani šlachy ani po pořádném soustu kilometrů bolet nebudou. Jestli naopak běháte svižněji, tak se Cloudflyer 2 hodí i pro vás. Bota není rozhodně pomalá a při odrazu nemáte pocit, že by se vynaložená energie ztrácela. Určitě se dá v těchto botách i závodit, ale především tam, kde jde o dlouhé trasy. Na rychlé a krátké závody najdete určitě lepší boty.

On Cloudflyer 2

  • určení boty: silnice
  • drop: 7mm
  • váha: US (8,5) 285g
  • klady: skvělé odtlumení, stabilita, velmi dobrý odraz
  • zápory: na mokrém povrchu může při odrazu podlouznout
  • cena: 4 490kč

Cloudflyer 2 tedy výtečně zvládá tvrdší povrch. Běhání je v nich stabilní, noha se nikam nepohybuje a vy v ní “neplavete”. Co se týká lesních zpevněných cest, tak tam bych problém taky neviděl. Kamínky v podrážce nezůstávají  a ani při běhu přes suché kořeny a kameny, nemá tendenci se noha zvrtnout. Větší trabl přichází třeba na mokrém listí, kdy při odrazu bota lehce podklouzne. Pokud ale v lese běháte pomalým tempem, tak to s přehledem dáte. Tyhle boty ocení i ti, kteří rádi nachodí pořádné porce kilometrů. Ten pocit pohodlí je skoro návykový.

Svršek boty je síťovaný a prošel oproti minulému modelu vylepšením. Coudflyer 2 mají velmi dobrou prodyšnost, rychle schnou, noha se v nich nijak zásadně nepotí. Jazyk je spojený s vnitřkem boty  a působí vlastně jako taková ponožka.

Cloudflyer 2 od On jsou boty, které si běžec zamiluje. Chcete běžet rychleji? Není problém. Jste těžší běžec, nechcete dát vašim kloubům takový záhul a sháníte dobře odtlumené boty? Tady jsou. Chodíte hodně kilometrů a boty jsou tedy pro vás zásadní? Není co řešit. Tohle se firmě ON opravdu povedlo a vy si můžete svůj pohyb užít s pocitem pohodlí a radosti. A o to přece jde.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky