Úvod VybaveníBěhání Test: Sennheiser Momentum True Wireless 2. Vynikající zvuk při sportu a jedna slabina

Test: Sennheiser Momentum True Wireless 2. Vynikající zvuk při sportu a jedna slabina

Pokud rádi posloucháte při sportu muziku nebo mluvené slovo a jste na to, co jde ze sluchátek, opravdu nároční, pokud nechcete dělat téměř žádný kompromis, tak toho na výběr zase tolik nemáte. A musíte sáhnout hlouběji do kapsy, ale tak je to se vším, když chcete kvalitu. A tady přichází víření bubnů, protože vám chceme představit opravdu velmi povedená sluchátka Sennheiser Momentum True Wireless 2.  Zpracování, zvuk, ovládání, výborná výdrž a odolnost proti vodě a potu. Prostě německá preciznost. Ja, das schmeckt gut!

První s čím se nová věc, kterou jste si pořídili, setká, jsou vaše oči a hmat. Když Sennheiser Momentum True Wireless 2 rozbalíte, je vám hned jasné, že máte v ruce něco, co nevyrobil fušař. Dobíjecí pouzdro je větší, ale nikde nevrže, žádný plastový vřískot nečekejte, vše krásně lícuje a působí bytelně. Můj hmat zaplesal z povrchu pouzdra, který je textilní. Na omak moc příjemné a jiné, než je obvyklé u jiných značek. Otázkou je jen životnost takového pouzdra, tak s tím radši počítejte.

Pouzdro u Sennheiser Momentum True Wireless 2 nezapře německou preciznost. Foto: Marek Odstrčilík

Výtku mám k zadní části, je tam sice dioda ohledně nabití pouzdra, ale je jen jedna, takže přehled o tom, kolik ještě zbývá šťávy, vlastně není. Musíte se spokojit jen s informací – nabito, ještě něco zbývá a blíží se energetický kolaps. Nabíjení je naštěstí přes USB-C konektor. 

Samotná sluchátka drží v pouzdru pomocí magnetu a velmi dobře se vyjímají. Napoprvé vás možná překvapí jejich velikost (rozhodně patří k těm větším špuntům na trhu). Ale nebojte se, ono to rozhodně není úplně  na škodu. 

Zvuk je opravdu vyvážený a dynamický. Na tak malá sluchátka je to až skoro neskutečné. Nástroje jsou výborně rozeznatelné, zpěvu i řeči je rozumět. Sluchátka mají skvělý stereo zvuk, hluboké basy, čisté středy a výšky, které mají detail.  Samozřejmě dobrý zvuk je o nastavení sluchátek pro vaše uši, takže je potřeba si trošku pohrát s jejich usazením a utěsněním.

Jelikož jsou sluchátka odolná proti vodě a potu, tak si běhání nebo cvičení užijete. I při svižnějším pohybu nebyl problém, že by měly tendenci opustit moje uši. Nikdy se mi nestalo, že bych je musel hledat na zemi.

Co je naopak minusem a ukázalo se být i plusem současně, je jejich velikost. Tyhle špunty patří mezi ty největší na trhu, a tak přichází ono minus. Pokud máte malé uši, tak vás můžou po nějaké době začít bolet. Plusem velikosti je naopak jejich dotykové ovládání. Skvěle se trefuje i při běhu v terénu, téměř se nestalo, že bych minul. V levém sluchátku jsou funkce přehrát, zastavit a přeskočit. Na pravém zase můžete zapnout tzv. Transparent Hearing (tato funkce vám umožní začít vnímat všechen okolní zvuk) a spustit Google Assistant nebo Siri. Na zvýšení nebo snížení hlasitosti pak stačí delší dotyk na jednom ze sluchátek. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 Se cítí nejlépe ve větších uších. Foto: Marek Odstrčilík

Sennheiser Momentum True Wireless 2 mají samozřejmě ANC, tedy aktivní potlačení okolního hluku, které ale nijak světoborné není. Na sport je i tak samozřejmě lepší a bezpečnější ho mít vypnuté. Sluchátka zvládají telefonování, a když je vyjmete z uší, dojde automaticky k pozastavení přehrávání. 

Výdrž rozhodně zaslouží pochvalu a to díky Bluettoth 5.1. Na jedno plné nabití mi vydržely kousek přes sedm hodin. Pouzdro jim dá dalších skoro 28 hodin.

Povedená je i aplikace v telefonu, ve které jdou různé věci vypnou nebo naopak zapnout. Najdete zda ekvalizér, díky kterému si vše nastavíte tak, aby vaše uši řvaly radostí.

Závěr

Tohle je prostě jiná liga v kvalitě poslechu při sportu, ale budete nadšení i v běžném každodenním poslouchání. Měl jsem v uších za ty roky všechno možné i nemožné, ale tak dynamický zvuk neměly  zatím žádné pro sport laděná sluchátka. Vážná hudba, dechovka, jazz, taneční hudba mluvené slovo… Prostě snad v žádném žánru nemají zásadní slabiny. Sluchátka mají sice ANC (tedy aktivní potlačení hluku), ale ten nefunguje tak dobře, jako i u některých levnějších špuntů. Sennheiser Momentum True Wireless 2 jsou odolné vůči vodě a potu. Můžete přes ně volat nebo “pokecat” se Siri a Google Assistantem. Pokud tedy hledáte kvalitu a chcete si i při sportu užít parádní poslech, neuděláte s nimi rozhodně chybu.

Vlastnosti

  • Referenční třída bezdrátových In-Ear sluchátek pro poslech v exteriéru i interiéru.
  • Uzavřená, intra-aurální dynamická stereo sluchátka.
  • Nabíjení konektorem USB-C.
  • Dynamický zvuk s bohatstvím basů a hudebních podrobností.
  • Bezdrátový Bluetooth 5.1 přenos s využitím kodeků aptX, AAC i SBC.
  • Přirozený poslechový vjem – mimořádně realistické a přirozené zvukové pole.
  • Odolnost proti stříkající vodě a potu podle IPX4.
  • Prémiové nabíjecí, pevné a elegantní pouzdro.
  • Smart Control aplikace.
  • Cena: 7990 Kč.
0 FacebookEmail

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.