Úvod Inspirace MUM: 6. etapa Bystřická. Celkové pořadí poháru je téměř rozdané

MUM: 6. etapa Bystřická. Celkové pořadí poháru je téměř rozdané

Předposlední etapa MUM byla poznamenána především nočními bouřkami, které běžcům přinesly toužebně očekávané ochlazení, ale také způsobily komplikace na trati závodu. Popadané kmeny stromů, rozbahněné cesty udělaly své.

I když část trasy probíhala úsekem shodným s první etapou, jen v opačném směru, vše zde bylo docela jiné. Dopoledne ještě slibovalo počasí se zataženou oblohou a občasným deštíkem, odpoledne se přece jen sluníčko přes bariéru mraků prodralo, ale tropy se už nekonaly.

Všechny reportáže můžete číst zde.

Co měla tato etapa přinést nového? Zdánlivě už nic nového: Na prvních pozicích opět doběhla dvojice Petr Hének (3:18:43) a Martin Kopecký (3:29:07), následovaná tentokrát Tomášem Hrdinou (3:29:48) a Martinem Plačkem (3:31:29). Tím si udržuje Petr Hének komfortní náskok v celkovém hodnocení před Martinem Kopeckým a Martinem Plačkem, kde o tom, kdo bude druhý a kdo třetí, se ještě bude rozhodovat.

V kategorii žen tentokrát jako první doběhla Vanda Nováková (3:55:12) před Lenkou Berrouche (4:09:09) a Marcelou Čadovou (4:09:42). A tím se zdá být také rozhodnuto o celkové vítězce ženské kategorie Lenkou Berrouche s hodinovým náskokem na Lenku Horákovou a Marcelu Čadovou, mezi nimiž může rozhodnout také poslední etapa. 

I této etapy se zúčastnili běžci různých národů, mezi nimi i Sigrid Eichner jako nejstarší účastník. Z celkového počtu 98 startujících do cíle doběhlo 97. 

Jaké rozuzlení přinesla závěrečná etapa? Článek můžete čekat již dnes.

Co je MUM
Moravský ultramaraton je mezinárodní etapový běžecký závod, který se skládá ze sedmi závodů v sedmi dnech za sebou. Jde o nejdelší etapový závod na území České republiky. Každá etapa má délku maratonu, probíhá velmi členitým terénem a její převýšení je v průměru 900 m stoupání. Závod má v současné podobě centrum v Lomnici nedaleko Tišnova a starty jednotlivých etap jsou kromě Lomnice ještě v Boskovicích, Blansku, Tišnově, Olešnici a Bystřici nad Perštejnem.
Závod založil skvělý český ultramaratonec Tomáš Rusek v roce 1992, kdy první dva ročníky měly deset etap.

Autor textu: Svatopluk Sedláček

0 FacebookEmail

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.