Úvod Nezařazené Nové Huawei FreeBuds 4 hrají opravdu dobře. Jak jsou technicky řešené?

Nové Huawei FreeBuds 4 hrají opravdu dobře. Jak jsou technicky řešené?

od Rungo

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Lehká, výborně hrající sluchátka bez silikonových nástavců, tak to jsou nové Huawei FreeBuds 4. Velmi dobré basy i výšky, takže poslech je parádní. Pojďme se podívat, v čem se ta kvalita skrývá.

Jak to, že sluchátka nedokážou vytvářet pohlcující zvuk jako velké reproduktory? Důvodem je ztráta příliš mnoha vysokých tónů produkovaných sluchátkovou jednotkou, což má za následek užší frekvenční odezvu a nedostatek detailů.

HUAWEI FreeBuds 4 (redakční test si můžete přečíst ZDE) používají klasický dynamický měnič, jehož membrána je zásadní pro zlepšení kvality zvuku. Při stejném objemu elektromagnetické síly platí, že čím lehčí je hmota membrány, tím rychleji se rozkmitá a zastaví, čemuž se také říká hardcore dynamická frekvenční odezva nebo okamžitá odezva. 

Když však magnet pohání membránu nahoru a dolů, membrány se při stoupající frekvenci ohnou a vytvoří několik malých vibrujících oblastí. Čím vyšší je frekvence, tím více těchto prostor vznikne. Ve skutečnosti by tyto vibrační oblasti způsobily zkreslení a neměly by existovat. Říká se jim také rozdělené vibrace, které mohou do značné míry zabránit reproduktorům v produkci zvuků.

Čím se tedy vyznačuje kvalitní membrána? Je lehká, ale odolná a poskytuje nejen dobrou dynamickou odezvu, ale také se vyhýbá děleným vibracím, které způsobují zkreslení.

HUAWEI FreeBuds 4 využívají kompozitní membránu z polymerů tekutých krystalů (LCP), která je vyrobena z polymeru pro větší odolnost a lepší zvuk středů a výšek. Během testování podporovaly dynamické měniče s kompozitní membránou LCP frekvenční rozsah až 40 kHz a nabídly zvuk profesionální kvality, díky které se výšky jeví bohatší a plnější.

A co basy? Pro dynamický měnič znamená větší membrána také větší amplitudu vibrací a silnější basy. HUAWEI FreeBuds 4 jsou vybavené dynamickým měničem 14,3 mm, který je téměř největší ve špuntových a otevřených sluchátkách a produkuje mohutnější a působivější basové tóny.

Posilovač basů umocní poslech

Využití většího dynamického měniče ale nestačí. Od vydání HUAWEI FreeBuds 3 používá společnost Huawei basovou trubici navrženou tak, aby vytvářela ještě více dunivých basů. Spojuje zadní komoru zvukové jednotky s vnějšími vzduchovými otvory. Když membrána vibruje, vytváří se v zadní dutině tlakový rozdíl, který umožňuje opakované proudění vzduchu basovou trubicí a současně způsobuje vibrace. Protože vibrace s nižší frekvencí nechávají rezonovat vibrace vzduchu a vibrace membrány, bude jejich frekvence vyšší a v důsledku toho basy silnější.

Nové HUAWEI FreeBuds 4 využívají nově upgradovaný engine pro vylepšení basů, basovou trubici a základní desku, která vytváří nezávislou uzavřenou zvukovou dutinu. Ve srovnání s FreeBuds 3 pak HUAWEI FreeBuds 4 výrazně zvyšují vzduchotěsnost a akustický tlak. Objem basové trubice se zvyšuje o 15 %, což poskytuje zesílený rezonanční účinek vzduchu a membrány.

I pro malé sluchátko by větší membrána mohla přinést silnější basy a zajistit tak vynikající kvalitu zvuku.

Konzistentní a pohlcující zvukový zážitek

Kromě hardwarových vylepšení přinášejících bohaté výšky a silný basový výkon jsou HUAWEI FreeBuds 4 poprvé vybavené technologií Adaptive Ear Matching (AEM) v otevřených sluchátkách. Díky automatické detekci tvaru uší uživatele a způsobu nošení můžou HUAWEI FreeBuds 4 chytře optimalizovat zvukový efekt, což uživatelům zaručuje konzistentní kvalitu zvuku s vysokým rozlišením bez ohledu na okolní situaci.

Huawei FreeBuds 4 nyní koupíte se slevou 700 Kč, takže vás vyjdou na krásných 2 799 Kč.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky