Úvod VybaveníBěháníSluchátka Test: Bose Sport Earbuds stvořeny pro sport. Se zvukem, který nakopne váš výkon

Test: Bose Sport Earbuds stvořeny pro sport. Se zvukem, který nakopne váš výkon

od Marek Odstrčilík

Možná se zdají větší, ani jejich vzhled nezpůsobí podlomení v kolenou, dobíjecí krabice je nezajímavě velká a aplikace je tak strohá, že vypadá jak v první beta verzi. Tenhle test sluchátek Bose Sport Earbuds nezačíná úplně nejlépe, že? Ale nenechte se zmýlit, nepodceňujte soupeře, když má otrhané běžecké boty.

Když budu pokračovat ve výčtu toho, co tahle sluchátka postrádají, tak nemají žádné vychytávky v podobě ANC (aktivního potlačení hluku), různé propustnosti z okolí, kontrolu, zda si je nasadíte správně, vychytaný ekvalizér nebo masáž sluchovodů. Ale co zaručeně mají a jsou v tom setsakra skvělá, tak to je přednastavený zvuk, jednoduchost ovládání, nízkou váhu, odolnost proti potu a dešti IPX4 a to, že skvěle sedí v uších a vy o nich nevíte. Byly totiž stvořeny pro sport. Tohle není módní výstřelek, něco čím se budete vytahovat jako trapák na party. Bose Sport jsou jedny z nejlepších vyloženě sportovních sluchátek, které jsem v uších měl a na nic si nehrají. Prostě parťák pro každou vaší šílenost. 

Spousta lidí má problém s tím, že jim sluchátka při sportu nedrží, nebo je nosí se strachem, že je někde ztratí. Tohle tedy u Bose Sport nehrozí. Jsou totiž udělány tak, že je dáte do ucha a lehce pootočíte aby zapadly. Světe div se, nikde netlačí a jsou opravdu velmi pohodlné a v uších velmi jistě posazené, a přitom o nich stále podvědomě víte. Skákal jsem, trhal  hlavou, divil se zleva doprava jak vzteklý a nic. Stále na svém místě, ani o píď se nepohly.

Zvuk je vskutku velmi dobře vyladěný a vyvážený

Silné basy hrají prim. Na to, že to jsou sluchátka určená pro sport, budete mile překvapeni a i poslech dodá vašemu výkonu další rozměr. Bose nemají ekvalizér, ale umí automaticky přizpůsobovat hlasitost podle ruchu okolí. Když je “neohulíte” na maximum, tak při běhu slyšíte vše potřebné kolem sebe a to je opravdu důležité. Funkce ANC ale chybí. Já ji při běhu oželím, ale volba je na každém z vás.

Ovládání je velmi intuitivní. Dvojím klepnutím na pravé sluchátko spustíte nebo zastavíte přehrávání. Když je vyjmete z uší, tak se automaticky zastaví. Pokud po pravém sluchátku potáhnete směrem dolů, zeslabíte hlasitost, nahoru naopak zesílíte. Jestli dvakrát poklepete na levé sluchátko, tak si můžete nastavit buď přeskočení skladby vpřed nebo dozadu. Zkratkou může být také stav baterie. Telefonní hovory jsou samozřejmostí, stejně tak i hlasová asistence. 

Výdrž na pomalý maraton

Baterie ve sluchátkách Bose Sport Earbuds vydrží zhruba pět hodin, což na běžný trénink rozhodně stačí, ale ultramaratonci by možná uvítali sluchátka s delší výdrží. Pouzdro vám dodá dalších cca deset hodin šťávy. Určitě oceníte rychlé nabíjení, které za patnáct minut dodá kolem dvou hodin dalšího přehrávání.

Za mě jsou tyhle Bose opravdu skvělá sportovní sluchátka. Za cenu 5 190 korun, nedostanete žádné pozlátko, ale sportovce v ryzí formě.

Bose Sport Earbuds
Plně bezdrátová sportovní sluchátka
Výdrž: až 5 hodin provozu na jediné nabití
Aplikace: BOSE MUSIC APP
Cena: 5 490 Kč
Klady: skutečně věrný zvuk, komfortní a bezpečné usazení v uchu, odolné vůči počasí, kvalitní zvuk tel. hovorů, intuitivní dotykové ovládání
Zápory: absence možnosti potlačení hluku, větší rozměry sluchátek i velké dobíjecí pouzdro

1 komentář

Jakub 23. 8. 2021 - 8:51

Dobrý den, dá se prosím přepnout na sluchátkách předchozí skladba? Děkuji

Odpověď

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky