Úvod VybaveníBěháníSluchátka Test: Klipsch T5 II. Sportovní sluchátka, jejichž zvuk nezabíjí přehnané basy

Test: Klipsch T5 II. Sportovní sluchátka, jejichž zvuk nezabíjí přehnané basy

od Marek Odstrčilík

Když se sport potká s elegancí a originálním stylem, tak to je prostě paráda. Krásná akce, klička na pětníku, střela z dálky nebo elegantní běžecký krok, to všechno prostě potěší. A pokud se to týká i sportovního vybavení, tak má člověk z té vlastní dřiny i daleko lepší pocit. Bezdrátová sluchátka Klipsch T5 II True Wirelles Sport vás budou bavit.

První, co vás rozhodně upoutá, je nabíjecí pouzdro. Někomu tedy můžou vadit jeho rozměry a váha, ale to je daň za jejich ochranu. Pouzdro má masivní zavírací západku, která ho dokonale utěsní. Ono je v podstatě takovým malým kapesním „obrňákem”, prostě žádné ořezávátko. Je zcela vodotěsné a i uvnitř má ochranu proti vlhkosti ve formě krystalů. K tomuto řešení je třeba dodat, že aby krystaly správně fungovaly, tak je musíte jednou za čas strčit do mikrovlnky na 30 vteřin, aby se řádně aktivovaly. Ona ochrana ale neznamená, že úplně mokrá sluchátka vrazíte do pouzdra a vyndáte je suchá. Krystaly jsou schopné absorbovat jen velmi malou vlhkost. Trochu toho potu je ok, ale i tak je určitě lepší je před vložením do pouzdra utřít.

Samotná sluchátka jsou ale lehká, nikterak netlačí a skvěle sedí v uších. Rozhodně se při sportu nestane, že by vám vypadávala nebo jinak se hýbala. Aby uchycení v uších bylo stoprocentní, tak v balení najdete tři velikosti ušních vložek a celkem šest různě velkých koncovek. Vybere si tak opravdu každý.

Nabíjecí USB-C port je umístěný uvnitř pouzdra právě kvůli voděodolnosti. Sluchátka mi vydržela hrát na jednou nabití kolem sedmi hodin, pouzdro pak dodá zhruba dalších 24 hodin. Nabíjet můžete i bezdrátově.

Přečtěte si další testy sluchátek na sport

Ovládání bez výhrad

Ovládání je prostřednictvím sluchátek. Pokud levé zmáčknete jednou, přepínáte mezi propustnostmi zvuku z okolí.  Má tři úrovně nastavení, a díky tomu velmi dobře odizolovávají hluk větru při běhu nebo chůzi, což ne každá sluchátka zvládají tak dobře. Pokud je vaší preferencí aktivní potlačení hluku ANC, tak tady ho nehledejte. U sportovních sluchátek ANC ani není ideální řešení, protože vy potřebujete mít s okolím pořád kontakt a vědět, co se děje, zda nejede kolo, auto, nekácejí se stromy atd.

Pokud levé sluchátko podržíte zmáčknuté déle, tak ovládáte hlasitost směrem dolů (na pravém naopak zesilujete). Dvakrát znamená přeskočit skladbu zpátky (na pravém dopředu). Co se týká pravého sluchátka, tak jedním zmáčknutím přijmete hovor, dvojitým ho ukončíte. Vše funguje bez výhrad. 

Zvuk si doladíte ekvalizérem

A teď ten zvuk. Za mě hrají opravdu velmi dobře. Když vezmeme v potaz, že jde o sportovní sluchátka, tak basy by zde měly být vždy o něco výraznější. A to Klipsch mají. Nejsou však nikterak nepříjemné a neválcující úplně vše, co chcete ve sluchátkách slyšet. Je to tak přesně akorát. Výšky nikde nesyčí a středy jsou rozumně vyvážené. Takže pokud hledáte kvalitně hrající sportovní sluchátka s rozumným důrazem na basy, budete spokojeni. 

Zvuk můžete upravovat v aplikaci Klipsch, ekvalizér buď má několik předdefinovatelných profilů, ale můžete si vytvořit samozřejmě i svůj vlastní. Samotná aplikace je jednoduchá a velmi přehledná.

Klipsch T5 II True Wirelles byly zrozeny k pohybu. Skvěle padnou do uší, jejich zvuk “neznásilňuje” hudbu, je na sportovní sluchátka opravdu dospělý a vy nemáte pocit, že by při pohybu rušily. Krásně se s pohybem doplňují, a to i díky tomu, že velmi dobře v uších drží. Osobně mě zamrzelo, že nemají automatickou detekci uší pro zastavení přehrávání. Naopak, vůbec mi nevadila absence ANC, protože propustnost a lehká izolace zvuku z okolí je tak akorát. Bonbónkem je celkové zpracování a neotřelý design. 

Sluchátka Klipsch T5 II True Wirelles Sport
·  Klipsch T5 II True Wireless Sport
·  Frekvenční rozsah: 10 Hz – 19 kHz
·  Izolace hluku: -22 dB
·  Baterie sluchátka: 50 mAh (výdrž 8 hodin)
·  Baterie pouzdro: 360 mAh (výdrž 24 hodin)
·  Bluetooth
·  Verze: 5.0
·  Profily: A2DP 1.3, AVRCP 1.6, HSP 1.2, HSP 1.2, HFP 1.7
·  A2DP kodeky: SBC, AAC®, aptX®
·  Dosah: až 10 metrů
·  Sledování stavu baterie: iOs a Android
·  Váha sluchátek: 10,6 g
·  Váha pouzdra: 89,3 g
·  Cena: 4 700 Kč
Klady:
·      velmi dobrá výdrž baterie
·      bezdrátové dobíjení
·      odolnost proti vodě i v pouzdru
·      neotřelý design
·      velký výběr nástavců do uší
Zápory:
·      chybí automatická detekce uší pro zastavení přehrávání hudby
·      velké dobíjecí pouzdro
·      někomu může vadit chybějící ANC

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky