Úvod Inspirace Soutěž ASICS a RUNGO.cz: nakopne tvou motivaci běhat. Sestav s kamarády štafetu

Soutěž ASICS a RUNGO.cz: nakopne tvou motivaci běhat. Sestav s kamarády štafetu

od Rungo

Seber kámoše a vnes vzpruhu do vašeho běhání v podzimním čase brzké tmy a přicházející zimy. Užijte si štafetu a možná zrovna váš tým získá poukaz na nákup vybavení ASICS v hodnotě 10 000 korun. Pozor, pouze pro týmy s RUNGO v názvu!

Věděli jste, že 10. října byl světový den duševního zdraví? Pokud jste jej prošvihli, nemusíte zoufat – značka ASICS si k příležitosti tohoto dne připravila akci, která si klade za cíl pozvednout mysl i tělo prostřednictvím společného běhání. ASICS World Ekiden 2021 proběhne v období od 10. do 22. listopadu 2021. Pokud je ti název povědomý, jsi buď znalec japonské kultury (pojmem Ekiden jsou v Japonsku označovány štafetové závody na dlouhou vzdálenost), nebo tě neminul loňský úspěšný první ročník, který přilákal více než 56 000 lidí ze 179 zemí. 

O co tedy jde?

Jedná se o virtuální štafetový závod, který je složen z šesti různě dlouhých úseků. Členové týmu si mezi sebe rozdělí celkem šest etap – tři etapy po pěti kilometrech, dvě desítky a 7,2 kilometru. Matematicky nadaní čtenáři jistě již pochopili, že cílem je uběhnout maraton a jeden tým může mít až šest členů. Běžci si budou mezi sebou symbolicky předávat digitální tasuki – úzký pruh látky používaný při tradičních Ekidenech.

Celá akce proběhne virtuálně, což umožní zapojení týmů z celého světa. Závodníci tak společnými silami udělají svět zase o něco spokojenější, o což se ASICS dlouhodobě snaží. A že nejde jen o prázdné fráze a běh a dobrá nálada má skutečně souvislost, dokazuje experiment, který společnost ASICS s podporou dobročinné organizace Mind provedla v britském městě Retford. Na konci pokusu se obyvatelům tohoto města díky pohybu zlepšila duševní pohoda o neuvěřitelných 27 procent (důkaz místo slibů naleznete ve formě videa z akce zde).

Mimochodem, název ASICS je odvozen od prvních písmen latinského přísloví, které lze přeložit jako ve zdravém těle zdravý duch. Společnost propaguje pohyb a jeho blahodárný vliv na tělo i psychiku již od svého založení v roce 1949. ASICS World Ekiden 2021 je jednou z mnoha akcí, jež mají lidi z celého světa inspirovat k pohybu.

Dobročinný přesah

Jelikož se společnost ASICS vlivu pohybu na lidskou mysl dlouhodobě věnuje, vymyslela nástroj, prostřednictvím kterého spokojenost mapuje. Jedná se o Mind Uplifter™, do nějž účastníci zaznamenají své duševní rozpoložení před a po cvičení, a pomohou tak s vytvořením světového skóre spokojenosti (World Uplift Score), které lze sledovat živě na mapě spokojenosti zde.

Pokud chcete pomoci získat finance pro dobročinnou organizaci Mind zaměřenou na podporu duševního zdraví, stačí výsledky sdílet na sociálních sítích s hashtagem #UpliftingMinds.

Zapoj se a vyhraj! Tohle musíte dodržet

Dobrý pocit, dobrá nálada, dobročinnost a navíc ještě poukaz do Top4runningu v hodnotě 10 000 Kč na vybavení ASICS – to vše můžeš získat, když se zúčastníš akce ASICS World Ekiden 2021. A nejlepší na tom je, že je to celé zdarma!

Najdi si pár kámošů (v jednom týmu může být maximálně šest běžců), zaregistrujte se prostřednictvím aplikace ASICS Runkeeper™ ještě před samotným obdobím závodu, rozdělte si mezi sebe jednotlivé etapy a v termínu 10. až 22. listopadu 2021 si postupně mezi všemi členy týmu předávejte virtuální tasuki a společnými silami zaběhněte maraton. Pokud se navíc chcete zapojit do soutěže, je nutné, aby název týmu při registraci byl ve formátu RUNGO_jméno týmu. Pak už stačí, když všichni členové týmu po uběhnutí závodu nasdílí na Facebook nebo Instagram selfie s hashtagem #ASICSWorldEkiden a #rungocz. Jeden ze zapojených týmů následně vylosujeme a získá voucher na nákup vybavení ASICS v hodnotě 10 000 korun.

Tak na nic nečekej a pojď do toho s námi! 

Níže si můžete přečíst nebo stáhnout pravidla soutěže:

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky