Úvod Inspirace Neseď doma a vyjádři podporu Ukrajině. Jsme v tom totiž společně

Neseď doma a vyjádři podporu Ukrajině. Jsme v tom totiž společně

od Marek Odstrčilík

Gesta jsou různá. Prázdná, velká, nesmyslná, nebo třeba podporující. RUNGO.cz bylo vždycky na svých stránkách apolitické, nekomentovali jsme zde svoje vidění světa (na rozdíl od svých soukromých profilů), ale jsou okamžiky, kdy se prostě mlčet nemůže a ani nesmí. A my protentokrát NEBUDEME!

UDÁLOST NA FACEBOOKU

UDÁLOST NA STRAVA

Pojďme společně v neděli svým pohybem vyjádřit podporu tomu slabšímu, kterého se snaží ruský agresor zadupat do země a lidem ve svobodné zemi změnit životy k nepoznání. Pojďme tímhle gestem ukázat, že s Ukrajinou soucítíme, že nám není a nebude jedno, co se děje.

Nedaleko od nás se ničí životy, lidská důstojnost, zabíjí se a svoboda se roztavuje v nesvobodu. Ta situace je naprosto šílená, že se chce řvát, brečet a zvracet zároveň, protože není nic horšího než válka. A proto jsme s Ukrajinci v jejich nerovném boji.

Tohle naše gesto nic sice nezmění, ale nejde před tím zavírat oči. Tohle se týká nás všech, naší budoucnosti. Jsme v tom totiž všichni společně.

A pokud vám to není jedno, pojďme společně v neděli vyjít, vyběhnout, vyjet ven v ukrajinských barvách a symbolicky vyjádřit podporu. Každý kilometr můžete pak třeba proměnit v deseti korunu a poslat jako pomoc. Když budete chtít, dejte do události svoji fotku na které zazáří žlutá a modrá.

P.S. Rusové prý třeba úsměv na ulici berou jako neupřímnost. To ale neznamená, že jsou všichni špatní. Prostě to tak mají. Není podle toho možné je soudit a vždycky stejně záleží na člověku. Je dobré myslet na to, že je úplně fuk, zda je někdo odlišný, má jiné oči, ctí jiného Boha. Vždycky záleží na člověku. Myslete na to, než v návalu naštvanosti, rozladění, zuřivosti budete chtít házet všechny do jednoho pytle. To je cesta ke zkáze lidskosti. Vinící sedí totiž většinou jinde.

Díky za to, že nejste lhostejní.

Sdílejte, ať je nás v neděli co nejvíce. Děkujeme.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky