Úvod Inspirace Nejrychlejší časy opět v ohrožení! Blíží se další ADIZERO: ROAD TO RECORDS. Sledujte v sobotu přenos

Nejrychlejší časy opět v ohrožení! Blíží se další ADIZERO: ROAD TO RECORDS. Sledujte v sobotu přenos

od Adéla Ptašková

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Již zítra, v sobotu 30. dubna, se v sídle společnosti adidas uskuteční druhý ročník závodu ADIZERO: ROAD TO RECORDS. Buďte u toho také – úctyhodné výkony můžete sledovat živě na kanálu adidas Running na YouTube.

Loňský premiérový ročník přinesl dva světové rekordy. O jeden z nich (5 km v čase 14:29) se postarala Senbere Teferi, která bude startovat i letos. „Byl to pro mě opravdu výjimečný den a nemůžu se dočkat, až do toho dám letos znovu všechno a pokusím se být ještě rychlejší.“ Soupeřkou jí bude další hvězdná běžkyně, Kalkidan Gezahegneová. V závodě na 10 km se utkají například Kibiwott Kandie, Rhonex Kipruto a Tadese Worku, zatímco Tamirat Tola a Kennedy Kimutai se pokusí prolomit rekord v půlmaratonu. 

Foto: se svolením adidas

Všichni zúčastnění běžci budou mít na nohách boty ze série Adizero. Právě tyto boty jsou vytvořeny s ambicí prolamovat rekordní časy a posouvat hranice. Řada Adizero nabízí hned několik modelů – ADIZERO ADIOS PRO 2, ADIZERO BOSTON 10, ADIZERO PRIME X či nejnovější přírůstek ADIZERO TAKUMI SEN 8. Každý atlet si tak vybere botu, která mu sedí nejlépe. Již zmíněná světová rekordmanka v běhu na 5 km, Senbere Teferi, zaběhla svůj životní výkon v botách Adizero Takumi Sen 8. Haile Gebrselassie jako první člověk na světě překonal maratonskou metu 2:04, a to v botách Adizero Adios Pro 1. Stejné obutí měla na sobě Peres Jepchirchirová, když v roce 2020 vyhrála půlmaraton v Praze. Tato běžkyně se pak zapsala do historie, když následně ve stejném roce získala olympijské zlato i vítězství v newyorském maratonu – pro změnu v botách  Adizero Adios Pro 2. 

Uvedené výkony hovoří samy za sebe a je téměř jisté, že i letos nějaké ty rekordy padnou. Více informací najdete na stránkách běžecké obuvi adidas.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky