Úvod VybaveníCyklistika V tomhle jezdím já. Sensor Race: lehký a prodyšný parťák na dlouhé tréninky 

V tomhle jezdím já. Sensor Race: lehký a prodyšný parťák na dlouhé tréninky 

od Marek Odstrčilík

Pokud to se svým sportováním myslíte vážněji a začnete mu věnovat čím dál více času, tak dojdete k tomu, že kvalitní funkční vybavení je o parník jinde, než vytahané šortky a bavlněné triko. A jelikož se připravuji na zdolání cyklistické trasy Strade Bianche a na kole trávím dost času, tak dobré oblečení je pro mě zásadní. Vybral jsem si dres a kalhoty z řady Race od české značky Sensor. A jak se v nich jezdí?

Jelikož jsem v rámci své přípravy navázal spolupráci se značkou Sensor, chtěl jsem od nich prostě něco top. U dresu byl můj požadavek na dobrý a lehký materiál, který rychle schne a na těle je příjemný. A u kalhot kvalitní cyklo vložka. Můj výběr nakonec padnul na řadu Race. Ta je totiž určena pro hobby závodníky a jedná se o nejvyšší řadu u Sensoru.

Dres je z materiálu Coolmax EcoMade, takže jsem očekával, že bude nejen lehký, ale i dobře odvádět pot, jenž bych mohl občas prodávat. První, co mě po vybalení zaujalo, byl opravdu příjemný pocit z materiálu. Heboučký na omak a následně i na těle. Dres je o něco volnější, než jsem za ty roky zvyklý od jiných značek, takže doporučuji před nákupem vyzkoušet a dobře vybrat velikost, aby na vás nevisel. Cyklodres Sensor Coolmax Race na těle nikde neškrtí, ani nevytváří v kritických místech tlak. Skoro jsem ho na těle nevnímal.

Opravdu mile mě také překvapil odvod vlhkosti a rychlost, za jakou dres schnul (podívejte se ve fotogalerii, jak je lehoučký). Stačilo se při tréninku zastavit na kávu a odjížděl jsem skoro suchý. Paráda. Coolmax Tech funguje prostě skvěle a navíc má ochranu proti UV záření s certifikací UPF 25. A hlavně nezapáchá, i když čeká na vyprání do druhého dne. Pro ty, kteří chtějí znát podrobnější složení materiálu: 42 % PES Coolmax Fresh, 51 % PES micro, 7 % Lycra. Polyester je vyráběn z recyklovaných PET lahví.

Naopak nejvíce jsem bojoval s kapsami na zádech. Jsem zvyklý na tři kapsy vedle sebe. Sensor to má u téhle řady jinak. Velké jsou dvě, jedna je na zip. Jejich hloubka je tak velká, že by se vám do nich s nadsázkou vešlo i pádlo, kdybyste v něm jeli na vodu.

Někdo by si řekl, že to je skvělé, ale popravdě, pokud kapsy nacpete věcmi, dres na zádech se „pěkně“ prověsí. I telefon větších rozměrů tohle, bohužel, způsobuje. Osobně bych měl raději tři kapsy vedle sebe, aby se váha věcí v nich pěkně rozložila. Nicméně zip na kapse je fajn.

Každopádně, tohle je něco, co určitě jiným vadit nemusí. Donutilo mě to více přemýšlet, co sebou vozit a třeba místo druhého bidonu jsem v košíku vozil láhev na drobnosti, kam jsem narval tyčinky, gely a třeba kapesníčky.

Tento cyklistický dres od české značky Sensor za cenu 1 595 korun je ale ve své funkčnosti velmi dobrý a skvěle vám poslouží i na delší tréninky.

Na spodek kalhoty Sensor Race

Abych ladil, tak i cyklistické kalhoty jsem zvolil z řady Race. Chvilku jsem opět ladil velikost, protože u značek, kde mám běžně XL, bylo u Sensoru nakonec L. Na začátku jsem si nevybral úplně ideální velikost a vložka mi pořád někde jakoby přetékala. Po výměně nastala úplná spokojenost. Promiň vložko za nehezká slova na tvůj vrub. Takže jelikož musí kalhoty fakt skvěle padnout, doporučuji toto nepodcenit (a samozřejmě výběr sedla, to je ještě zásadnější).

Ve velikosti kalhot L se mi jezdí prostě dobře. Šestipanelová vložka od TMF a eko materiál Thunderbike z italské produkce sedne jak zadek na hrnec. Nic netlačí, nemáte pocit ani po pěti hodinové jízdě, že by vás ozdobily otlaky. Zatím se mi nestalo, že bych měl pozadí naklepané, takže bolest po dojezdu jsem nepocítil ani jednou. Materiál velmi dobře schne, což zvyšuje váš komfort a zážitek při dlouhých vyjížďkách.

Nohavice mají z vnitřku dolního lemu dostatečně širokou gumu se silikonovou úpravou, aby kalhoty seděly na nohách tak, jak potřebujete. Tohle též funguje na jedničku. Kalhoty vyjdou na 1 995 Kč.

V kompletu, tedy v cyklodresu a kalhotách z řady Race od Sensoru, jsem najezdil odhadem 1 000 kilometrů a materiál i zpracovaní drží, nic se nepáře, zipy fungují perfektně a ani nedejbože pár dnů zapomenuté zpocené nepáchne (to ale nezkoušejte).

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky