Úvod RUNGO závody Registrace spuštěna! 10 týdnů do závodu na 10 kilometrů. RUNGO High5 běh brněnskou zoo

Registrace spuštěna! 10 týdnů do závodu na 10 kilometrů. RUNGO High5 běh brněnskou zoo

od Rungo

Desetikilometrový okruh, vstupenky do Zoo Brno v ceně. Nejkrásnější překvapení čeká pro vítěze a jednoho vylosovaného. Čtěte dál o Rungo High5 běhu, který se bude konat už za deset týdnů 23. září 2023.

Propozice závodu

Proč se běžci vracejí na Rungo závody? Protože to není masovka a dokážeme udržet rodinnou atmosféru. A tak k tomu i přistupujeme. Vaříme vám čerstvou kávu, u které si povídáme, pečeme vám voňavé medaile, v cíli mažeme chléb s tvarohem či sádlem a pažitkou.

Pokud jste naše závody ještě neokusili, udělejte tak teď a přesvědčte se. Letos můžeme s velkou radostí vytroubit, že partnerem se kromě Zoo Brno a Lesů města Brna stala značka High5, která vyrábí kvalitní sportovní výživu. Než jsme si plácli, udělali jsme v redakci také řádnou ochutnávku a shodli se – tohle pro naše běžce chceme! Můžete se těšit na vlastní chuťový test na místě, namíchané energy drinky, ale výslužku dostanete i do svých startovních balíčků. Samozřejmostí jsou bohaté balíčky pro umístěné na bedně, ale o tom až za chvilku.

Trať RUNGO High5 běhu brněnskou zoo

Deset kilometrů prověří vaši rychlost a jsou skvělým tréninkem. Zažijete asfalt i polní cestu, kopec i seběh. Pokud už nějakou dobu běháte, může být právě náš závod vaším prvním. Deset kilometrů při nepřepáleném tempu zvládnete a věřte, že nebudete poslední – poslední totiž běží vždy náš člověk z řad organizátorů.

Trať vás provede i částmi zoo, kam má jinak veřejnost vstup zakázán. Běží se i za jejími hranicemi chráněným územím Baba.

Pokud jste byli na našem závodě předloni či dříve a pamatujete si, že trať byla kratší (tehdy osm kilometrů), nemýlíte se. I letos se ale z technických důvodů poběží prodloužená verze na deset kilometrů.

Na co se ještě těšit:

  • Jak už káže tradice, první muž, první žena a jeden vylosovaný ze všech, kteří doběhnou do cíle, půjdou po závodě krmit žirafy. Šanci má tak každý!
  • Vítěžové také dostanou chutný nášup od partnera High5, a to konkrétně tento balíček. Každý druhý a třetí dostane tento balíček.
  • Každému závodníkovi změříme čas čipovou technologií.
  • Samozřejmostí je vstupenka pro závodníka do Zoo Brno a zadarmo s sebou může vzít jednoho svého fanouška (pohybovat se můžete po celé zoo celý den, kdy se závod koná).
  • Přehledné značení tratě.
Dárek High5 pro každého prvního závodníka.
Dárek High5 pro každého druhého a třetího umístěného závodníka.

Takže si zapište: 23. září Zoo Brno, start v Beringii u medvědů kamčatských. Trasa povede částí zahrady směrem do chráněného území Baba a cíl je opět v zoo. Jde o desetikilometrový okruh. Po cestě uvidíte zvířata, která vás budou buď ignorovat nebo jen kroutit hlavami, ale jsou to fanoušci, na které jinde asi nenarazíte.

P.S. Pokud se najde někdo, kdo nebude chtít závodit, ale poznat, jak se takové závody dělají a pomoct nám s organizací na místě, tak budeme moc rádi. Napište pak na topinka@rungo.cz nebo si najděte Marka Topinku na Facebooku a pošlete mu zprávu. Dík za pomoc a podporu.

Nyní platí cena 350 Kč. Na místě v den závodu se lze registrovat za 400 Kč.

Dobrý skutek pro naši přírodu

V ceně startovného 350 korun nezískáte jen skvělý zážitek a pro Rungo závody typickou domácí atmosféru, ale ještě k tomu poputuje 50 korun ze startovného na ochranu silně ohrožené populace dudků chocholatých na Jižní Moravě, o kterou se momentálně Zoo Brno zasluhuje. Snad brzy budeme mít možnost vidět dudka i blízko svých domovů. Jak to dělají? Povíme si příště nebo si to přečtěte tady.

Dudek chocholatý. Foto: Matyáš Slavík

Děkujeme partnerům High5, Zoo Brno a Lesy města Brna, a.s. Sdílejte závod dál, seberte kámoše, přijeďte si to užít s námi a podpořte dudka!

Důležité odkazy:

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky