Nezařazené

Přivítejte začátek školního roku dvěma Xiaomi mobily za cenu jednoho!

Advertorial Konec léta se nezadržitelně blíží a školní rok je opět tady. Proč ho tedy nepřivítat ve velkém stylu s novým zařízením od Xiaomi? Až do 1. října totiž probíhá akce s názvem Zpátky do školy, v rámci které je zlevněna spousta telefonů, včetně vlajkové lodi Xiaomi 13 Pro, Redmi 12C či Redmi 9A. Největším lákadlem je však akce 1+1, která se týká modelu z oblíbené řady Redmi Note 12.

Více

Může se stát výborný běžec dobrým v agility? Rozhovor s Martinou Magnoli Klimešovou, mnohonásobnou medailistkou

Agility je dynamicky se vyvíjející kynologická disciplína. Vznikla na konci sedmdesátých let ve Velké Británii a od té doby se rozšířila takřka po celém světě, a především prošla ohromným vývojem. Sport konce 70. let má s dnešním agility společné snad už jen jméno. Také v České republice je to populární sport, který mohou dělat lidé nejrůznějšího věku se psy všech možných plemen, od jorkšírů po ovčáky. (Nejen) o tom, jaké je to být v této disciplíně dvacet let na vrcholu, jsem si povídala s bývalou českou reprezentantkou Martinou Magnoli Klimešovou.

Více

Běh s rádiem je nadstavba orienťáku. Sami si ho vyzkoušíte těžko, poradíme, jak na to

O orientačním běhu jste už jistě slyšeli. A co radiový orientační běh, ten znáte? Já osobně na tento sport prvně narazila jen díky tomu, že jsem se přestěhovala do Bílovic nad Svitavou. Malá obec kousek od Brna je totiž Mekkou radio-orienťáků. Funguje zde oddíl SK RADIOSPORT, který sbírá na mezinárodních akcích hromady úspěchů a v místních lesích pravidelně trénují nové mladé naděje tohoto sportu. Základy ROB nám přiblížila Lucie Matulová, medailistka z mistrovství světa.

Více

Born to Run 2 naživo aneb jak jsem se setkal s legendou

Knížka Born to run (Zrozeni k běhu) autora Christophera McDougalla vyvolala nejen v běžeckých kruzích solidní rozruch a víc než třináct let od svého vydání si stále drží vysokou popularitu. Chris se v minulém roce spojil se svým dlouholetým kamarádem a běžeckým trenérem Ericem Ortonem a společně napsali pokračování s prostým názvem Born to Run 2. A opět je to skvělá knížka se spoustou rad pro začínající i zkušené běžce, a to hlavně s přihlédnutím k principům přirozeného běhu.

Více