Trénink

Trénink a jak správně běhat – RUNGO.cz

Nový trend: „pohybové svačinky“. Minuta denně a vaše tělo vám poděkuje

Dlouhodobé sezení nás zabíjí. Doslova. Sedavý životní styl se přímo podílí na vzniku nemocí, na které nejčastěji umíráme – například těch kardiovaskulárních. Výmluvám na nedostatek času přitom zřejmě odzvonilo. Podle konceptu „exercise snacks“ neboli „pohybových svačinek“ si na zdraví prospěšné aktivity stačí vyhradit jen minutu několikrát denně.

Více

Kolik opravdu stojí běhání? Pravda, která vás překvapí!

Běhání je jedním z nejoblíbenějších sportů na světě. Kolik ale stojí? To máte boty, oblečení, hodinky, startovné na závody, fyzioterapii… Pro někoho představuje levný a snadno dostupný způsob, jak se udržet v kondici, pro jiné může být investicí do špičkové výbavy a technologických vychytávek. Co všechno opravdu potřebujete do základu a co už je potěšení běžecké dušičky?

Více

Kdy je ideální čas pro sportování? Vstávat v 5:00, nebo si večer zaklusat místo Večerníčku?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký vliv má sportovní výkon na váš spánek? A kdy je vlastně nejlepší čas pro cvičení? Podíváme se, jak večerní trénink může ovlivnit usínání a odhalíme ideální dobu pro sportování. Nebojte se, nebudeme vás nutit cvičit v pět ráno – pokud tedy nejste jeden z těch záhadných lidí, kteří to považují za „zábavu“.

Více

Chceš zhubnout? Dělej kardio! Tak na tohle zapomeňte!

Hubnete? Tak hlavně to kardio, nízká tepovka, chodit, běhat, plavat. Poznáváte tenhle výrok? Kolikrát jste ho slyšeli nebo četli, či dokonce aplikovali na sobě? A co když je to celé úplně jinak? Mrkněte s námi na jeden z největších mýtů v hubnutí! Rozebereme, co je to vlastně to kardio a proč to prostě nestačí.

Více

Dilema ranních běžců: na lačno nebo se snídaní?

Už jste někdy přemýšleli, jaké to je, vyrazit na běh ještě před snídaní, když je váš žaludek prázdný jako seznam novoročních předsevzetí v únoru? Běhání na lačno je fenomén, který si získává stále více příznivců i odpůrců. V našem článku se podíváme, co na to říká věda a jaké jsou výhody a nevýhody. Připravte se na podrobný pohled na to, jak běhání na lačno může ovlivnit vaše zdraví a výkonnost.

Více

Zápisník australské běhny: radost, dojetí, hrdost, pokora a vděk. Takový byl můj ikonický ultratrail

Mohlo by se zdát, že se se toho v posledních týdnech a měsících v mém životě moc nedělo. Jenže já když jsem potichu, tak to znamená, že poctivě trénuju. Když poctivě trénuju, většinou na nic jiného v mém životě není prostor. Být potichu a svědomitě se věnovat tréninku, je totiž ta nejlepší možná příprava na závod. Rozhodla jsem se letos, že moc závodů nepoběžím. Bude to takový lehčí regenerační rok. 

Více

10 tisíc kroků denně: přežitý mýtus, nebo minimum, které musíte odchodit?

0 tisíc kroků. To je léta tradované optimum, které by měl člověk za den nachodit. Tedy bylo – do doby, než nedávná studie vyvrátila zakořeněnou mantru tohoto kulatého čísla. Teď totiž frčí číslo 4! Přesně 4 tisíce kroků denně! Není to málo, Antone Pavloviči? Kolik tedy musíte nachodit a proč na tuhle otázku neexistuje jednoduchá odpověď?

Více