Vybavení

Testy, recenze a inspirace sportovního vybavení – RUNGO.cz

Nechcete mít prsa „u kolen“? Sportovní podprsenku vybírejte podle velikosti i stupně opory

Pohyb dělá krásná těla, některé partie z něj ale radostí neskáčou. Respektive skáčou, jenže bolestivě a s trvalými následky na jejich estetice. Řeč je o ženských prsou, která při sportu bez kvalitní podprsenky trpí. Než ale vyrazíte pro nějaký ten slušivý kousek, přečtěte si, jak sportovní podprsenku vybrat, aby vám posloužila co nejlépe.

Více

„Kolo mi dává svobodu a možnost objevovat svět,“ říká obrovitá basketbalová legenda LeBron James

Advertorial LeBron James je víc než jen basketbalová ikona, je to žijící legenda, jejíž vliv sahá daleko za hranice sportu. LeBron má na svém kontě úctyhodný seznam ocenění a stále udivuje fanoušky svou zdatností na hřišti i mimo něj. LeBron je známý svým atletickým talentem, všestranností a bezkonkurenčním basketbalovým IQ, díky čemuž se stal jedním z nejlepších hráčů všech dob. 

Více

Kolik opravdu stojí běhání? Pravda, která vás překvapí!

Běhání je jedním z nejoblíbenějších sportů na světě. Kolik ale stojí? To máte boty, oblečení, hodinky, startovné na závody, fyzioterapii… Pro někoho představuje levný a snadno dostupný způsob, jak se udržet v kondici, pro jiné může být investicí do špičkové výbavy a technologických vychytávek. Co všechno opravdu potřebujete do základu a co už je potěšení běžecké dušičky?

Více

Kdy je ideální čas pro sportování? Vstávat v 5:00, nebo si večer zaklusat místo Večerníčku?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký vliv má sportovní výkon na váš spánek? A kdy je vlastně nejlepší čas pro cvičení? Podíváme se, jak večerní trénink může ovlivnit usínání a odhalíme ideální dobu pro sportování. Nebojte se, nebudeme vás nutit cvičit v pět ráno – pokud tedy nejste jeden z těch záhadných lidí, kteří to považují za „zábavu“.

Více

Chceš zhubnout? Dělej kardio! Tak na tohle zapomeňte!

Hubnete? Tak hlavně to kardio, nízká tepovka, chodit, běhat, plavat. Poznáváte tenhle výrok? Kolikrát jste ho slyšeli nebo četli, či dokonce aplikovali na sobě? A co když je to celé úplně jinak? Mrkněte s námi na jeden z největších mýtů v hubnutí! Rozebereme, co je to vlastně to kardio a proč to prostě nestačí.

Více

Od pálení pneumatik k drcení štěrku: Pilot F1 Valtteri Bottas si zajede gravelový šampionát

Valtteri Bottas je jméno, které si fanoušci motorsportu si ho na první dobrou spojí s vozy Formule 1. Proč si o něm tedy čtete u nás? Tenhle svérázný Fin je totiž z kokpitu formule pravidelně přesedá do sedla gravelu. Do cyklistiky se opřel natolik, že začal sám závodit, v rodném Lahti pořádá unikátní gravelové závody a stal se ambasadorem značky Canyon.

Více

10 tisíc kroků denně: přežitý mýtus, nebo minimum, které musíte odchodit?

0 tisíc kroků. To je léta tradované optimum, které by měl člověk za den nachodit. Tedy bylo – do doby, než nedávná studie vyvrátila zakořeněnou mantru tohoto kulatého čísla. Teď totiž frčí číslo 4! Přesně 4 tisíce kroků denně! Není to málo, Antone Pavloviči? Kolik tedy musíte nachodit a proč na tuhle otázku neexistuje jednoduchá odpověď?

Více

555 kilometrů z Chebu do Opavy na jeden zátah. Robotická cyklistka zvládla Krále 50. rovnoběžky

Taková výzva se neodmítá! Byla jsem oslovena Slavia pojišťovnou Sport teamem, jestli bych nechtěla být ambasadorkou jejich akce „Král 50. rovnoběžky“. Podstatou je dojet mezi 1. květnem a 31. říjnem z Chebu do Opavy (nebo naopak) přes pět daných průjezdních bodů. Zbytek trasy už si každý může naplánovat, jak je libo. Na kolik dní si akci rozvrhnete, je samozřejmě na každém z vás. Já jsem se rozhodla, že to zkusím zajet na jeden zátah. Pořadatel mi zařídil doprovodné vozidlo, takže jsem s sebou nemusela tahat teplé oblečení na noc ani kýbl energy drinků. Vykoupeno to ovšem bylo delšími pauzami na kontrolních bodech, kde se má pouť musela řádně zdokumentovat :-)

Více