Závodní boty

Dámské a pánské běžecké boty na závodní běhání

Recenze: Tempové boty s výhodou svižnosti i výdrže. Brooks Hyperion Tempo, pohodlný rychlík

Americká značka Brooks si získává popularitu i na našem trhu s běžeckými botami a já jsem se nechal zlákat do lehké, tempově zaměřené boty Brooks Hyperion Tempo. Jde o solidně zpracovanou tempovku, kterou můžete vzít na rychlejší tréninky, stejně jako na delší silniční závody a neztratí se ani na maratonských distancích. Brooks Hyperion Tempo nepatří mezi žhavé novinky a dá se tak pořídit za relativně příznivé ceny. Co běžcům nabízí a pro koho jsou určené, se podíváme v krátké recenzi.

Více

Recenze: Udělají z vás závodní šelmu. Otestovali jsme Puma Deviate NITRO Elite Fireglow

Značka Puma byla první zahraniční značkou bot, kterou jsem mohl obout ještě před rokem 1989. Dokonce byla v česku prodejna, kde jste, pokud jste zrovna měli štěstí,mohli Pumy koupit. Po revoluci se vyrojila celá řada nových značek, a tak jsem Pumy na noze neměl dlouhých 30 let, což byl důvod, proč jsem byl patřičně zvědav na nové závodní botky. Nutno říct, že Deviate NITRO Elite Fireglow Running je botou, na které je více než čtvrtstoletí vývoje opravdu vidět. V dalším textu tento dlouhý název zkrátím na Elite, protože dávat jednomu modelu název, který se skládá ze čtyř slov, mi přijde poněkud rozmařilé. 

Více

Test: Takto vypadají boty s nejlepší možnou přilnavostí Adizero Adios Pro 2.0

Adidas historicky patří mezi giganty v oblasti výkonnostního silničního běhání. Svého času sbírali atleti s modelem Adios na nohách jeden světový rekord za druhým. Jenže pak přišel odklon od výkonu k lifestylu a adidas dobrovolně vyklidil závodní pole. Mezitím přišla éra karbonu a ještě před rokem to vypadalo, že německá značka nemá zájem se v této nově vznikající kategorii bot výrazněji angažovat.

Více

Test: Jste hobby běžec a hledáte rychlé boty? Adidas Adizero Boston 10 se vyplatí

Adidas Boston je už dlouhé roky pojem mezi výkonnostními botami. Když nechcete obouvat přísnou závodku, ani neohrabanou objemovku, tak tady vždy byla oblíbená varianta pojmenovaná po legendárním maratonu. Teď přichází adidas Boston s pořadovým číslem 10 a radikálním způsobem mění podobu oblíbeného stylu, aby odpovídal moderním představám o dynamické botě.

Více

Test: Craft CTM Ultra Carbon. Gravel mezi běžeckými botami snese štěrk a zachová rychlost

Když se řekne Craft, vybaví si většina sportovců funkční sportovní oblečení se švédskou vlaječkou. Už několik let ale Craft není pouze funkční prádlo a v jeho nabídce najdeme rozšiřující se kolekci běžeckých bot. Začátky byly rozpačité, ale letos přišly ve švédsku s novinkou CTM Ultra Carbon, která Craft napevno zařadila mezi výrobce bot, se kterými je třeba počítat.

Více

Recenze: Volání divočiny s botami na běhání Scott Kinabalu Ultra RC

Otevírám černožlutou krabici a prohlížím si koncentrované dobrodružství, které se v ní nachází. Trailové boty určené na dlouhé výběhy nebo závody v přírodě prakticky v jakémkoliv terénu a já už si představuji, co všechno s nimi zažiju. Dlouhé běhy v přírodě jsou přesně tím důvodem, proč jsem začal běhat. Objevování nových míst, pěšinky odnikud nikam, skály, potoky, lesy, louky, neznámo a překvapení.

Více

Hmotnost běžeckých bot: co můžeme považovat za lehkou botu a o kolik zrychlíme

Kolik musí vážit běžecké boty, aby se daly označit jako těžké? Nebo naopak lehké? Hmotnost vybavení je u vytrvalostních sportů odvěké téma. V běhání se sice jen málokdy dostaneme do podobných extrémů jako například v cyklistice, ale i tak chce každý botu co nejpohodlnější a co nejlehčí. Možná vás proto překvapí, že hmotnost bot sice není úplně zanedbatelná, ale má mnohem menší vliv, než si většina lidí myslí.

Více