Cyklistika

Vybavení na kolo, recenze a inspirace

Bikefitting je i pro „hobíky“: Přestanete se hrbit a začnete jezdit skutečně pro radost

Nastavení správné pozice na kole ovlivní nejen náš výkon, ale také ovladatelnost kola a celkový pocit z jízdy (a také po jízdě). A to jsou důvody, proč by do bikefittingu měli jít i hobby jezdci. Vyzkoušela jsem na vlastní kolo i kůži práci zkušeného fittera Honzy Dubce z Gurufit.cz a na následujících řádcích se podělím o své dojmy.

Více

Deník robotické cyklistky. Za březen skoro 5000 kilometrů. Ale byl to boj s kropicími vozy nebo „svátečními“ cyklisty

Katka je takový odolný nezmar brázdící české silnice především na silničním kole. Od roku 2016 byla v sedle každý den bez ohledu na rozmary počasí. Letos chce opět překonat 50 000 kilometrů, což je pořádná porce teda. Je to obdivuhodné a napěchované vášní. Tohle je její deník, který každý ,měsíc píše k nám na RUNGO.cz.

Více

TEST: Garmin Tacx Neo 3M. Jízda na štěrku i v krpálech a realistické spurty na plný výkon. A sousedi vás skoro neuslyší

Cyklotrenažér Tacx Neo 3M je pořádně nabušený profík s vyladěným, plynulým výkon a intuitivní ovládání. Dokáže věrně simulovat povrchy, umožňuje přirozený předozadní a laterální pohyb kola a připraví pro vás až 25% stoupání. Chce to vůbec někdo? Ale ano. Pojďme se mu podívat na zoubek.

Více

Deník robotické cyklistky. Pokoří letos opět 50 000 kilometrů za rok? Sledujte její život v sedle

Tahle holka snad na tom kole musí bydlet, napadne vás. Katka Rusá alias Kat Secteur už několikátým rokem najezdí přes 50 000 kilometrů. Za to by se nemusel stydět nejeden automobilový řidič, co říkáte? Od roku 2016 nevynechala ani den. Je to blázen? Podivín? Útěkářka, která chce být sama se sebou? Asi tak od každého trochu. Každý ale máme nějaké té ty svoje roztodivnosti a u Katky je to holt vášeň pro kolo. Srdce jí tluče v rytmu přehazovačky a vy teď díky tomuto deníku můžete každý měsíc do jejího světa vstoupit. Nebo do něj radši jen z dálky nahlédnout, aby vás také nepohltil.

Více

Díky sportu jsem lepší rodič, říká autorka originálních cyklistických ponožek

Na začátku byl nápad na originální dárek ke svatbě a záhy poté objevení díry na trhu. S Michaelou Sušickou, tvůrkyní originálních cyklistických ponožek Traťoffky, jsme si popovídali v naší minisérii o inspirativních podnikavých ženách, které milují sport. Dnes o tom, jak rozjela podnikání na mateřské, a jak s dítětem zvládá běh i milovanou cyklistiku.

Více

Recenze: Cyklocomputer Garmin Edge 840 je zmenšená nadupaná verze prémiového modelu

Garmin Edge 840 je dalším zástupcem osvědčené řady cyklocomputerů, který přináší podstatná vylepšení a nové funkce. Řada Edge od značky Garmin nabízí hned několik modelů se zaměřením na různé potřeby jezdců a také jejich finanční možnosti. Model Edge 840 patří mezi dražší a nadupanější zástupce této linie, který leckterému cyklistovi poodhalí svět výkonnostního sportu a bude ho neustále ponoukat k lepším výkonům a překonávání sebe sama.

Více

Umíte zajet na kole jeden kilometr „pekelně“ rychle? Tak to ostatním ukažte a třeba vyhrajete telefon Samsung

ADVERTORIAL Užijte si předposlední červnové odpoledne ve znamení sportovních aktivit a zábavy. Baví vás jízda na kole? Závodíte rádi, nebo naopak dáváte přednost více kreativním aktivitám? Tak jako tak je čtvrteční akce Bohémská porce zábavy jako dělaná pro vás. V rámci ní totiž Samsung chystá ve své zóně speciální aktivity, ve kterých budete moct nejen porovnat síly s ostatními účastníky, ale také soutěžit o hodnotné ceny. A na jaký program se můžete těšit?

Více

Canyon představuje nový Neuron: Kolo stvořené k dobrodružstvím

ADVERTORIAL Skutečně vynikající horské kolo je víc než jen souhrn jeho dílů – víc než jen kombinace uhlíkových, hliníkových a ocelových komponent. Je to kamarád, který vás motivuje k tomu, abyste se vypravili po nových trasách, ponořili se do zážitků a míst, které jste si předtím ani nedokázali představit. A pro cyklisty, kteří touží po takovém dobrodružství, tady má Canyon novinku.

Více