Otužování

Otužování a imunita

Jak běhat s rýmou a nezhoršit si zdravotní stav

Jde to vůbec dohromady? Během studeného období roku časté dilema běžců. Otázka totiž není, jestli vůbec tato situace nastane, ale kdy a v jaké míře. Nudle u nosu, plné dutiny, kapesník po ruce. Tréninkový plán říká, že není čas ztrácet čas, tělo volá po odpočinku a hlava panikaří. SOS! Jak poznat, kdy to přeběhat, a kdy si raději dát pauzu?

Více

Vyjděte v plavkách ven. Začít s otužováním můžete hned, radí rekordman David Vencl

O zdraví prospěšném otužování jsme poslouchali už jako malé děti. Severské národy, jejichž zdravý životní styl je provázen pravidelným otužováním, platí za nejméně nemocné. Na sociálních sítích se otužování stalo hitem minulý rok, v době lockdownu. Otužování však skutečně prokazatelně zvyšuje odolnost a obranyschopnost organismu, posiluje kardiovaskulární systém.

Více

Instruktor Wim Hofovy metody: s otužováním je ideální začít teď v dubnu či září. Kompletní návod jak na to

Móda, životní styl, ale také součást metody, která dokáže s naším tělem divy. Jak se naučit si chlad užívat, jak otužování efektivně kombinovat s běháním a proč začít (třeba) právě teď? O otužování a důležitých pojmech jako záměr, všímavost a laskavost jsme si popovídali s Jakubem Chomátem, instruktorem Wim Hofovy metody.

Více

Wim Hof nebo také Iceman. Největší otužilec světa vynalezl svou metodu

Uběhl maraton za polárním kruhem v letním oblečení a bos. Na jeden nádech zvládnul uplavat více než 66 metrů pod ledem. Vylezl do 7 300 m. n. m. hory Mount Everest v letním oblečení bez kyslíkové bomby. A mohli bychom pokračovat. „Ice man“ vynalezl svou metodu otužování a nejde o žádné šarlatánství. I vědci nad ním kroutí hlavou.

Více