RUNGO ASICS virtuální závody! Podpořte nás a soutěžte o boty

RUNGO ASICS 7 virtuálních běžeckých závodů. Grafika: Asics


Květen patří běžcům! Skutečný běh, skutečný závod na čas a skutečných 14 párů top modelů bot ASICS, které můžete vyhrát. Nadupaná soutěž, ve které jde o víc, můžete vyhrát trička, koupit čelenky na podporu RUNGO a motivační bude i běh samotný. I když každý budete stát na startovní čáře sám.

Ani nevíte, jak jsme se těšili, až spustíme web RUNGO.cz. Start 1. dubna, spousta nápadů v hlavě a prásk, virus. Web se nějak dělat dá, ale o placenou spolupráci nikdo zájem úplně nemá, značky šetří, vše jako by zamrzlo. A řekněme si to na rovinu, bez peněz se obsah dělat nedá. Plány se nám změnily tedy z minuty na minutu, i co se týká závodů, které jsme připravili na podzim (stále věříme, že ale budou).

A tak jsme si řekli, že pro vás uděláme virtuální závody s tím, že se na vás obrátíme s žádostí o pomoc, abychom tuhle dobu přežili. My uděláme Rungo závody na tradičních místech, vymyslíme atraktivní ceny a vy můžete celý květen závodit. Startovné je na vás, běžet může každý, ať už přispěje nebo ne. Takže vítejte na historicky prvních RUNGO ASICS virtuálních závodech!

Na rovinu se přiznáváme, že k pořádání virtuálních závodů nás vedly dva důvody. Prvním je, že chceme něco dělat a ne jen psát. Tím druhým je možnost získat nějaké finance na fungování, jelikož nikdo neví, co bude na podzim a zda tam naše reálné závody vůbec uděláme. Jsme nervózní z té nejistoty, stejně jako většina kolem nás. Nehodláme ale jen čekat a chceme zkusit proběhnout cílem alespoň se ctí bojovníků.

Kolik mě to bude stát a co dostanu?

Startovné je dobrovolné. Kdo však zaplatí 300 korun a více, dostane od nás během června běžeckou čelenku s naším novým logem a motivem, kterou budete moct jako podpůrce našeho webu hrdě nosit. Každý, kdo zaplatí minimálně 100 korun bude po skončení závodu zařazen do slosování o boty Asics (celkem je v soutěži 14 párů viz propozice). Na každé trati bude vyhlášena nejrychlejší žena a muž a ti obdrží běžecké tričko ASICS.

Ještě jednou bych chtěl předem poděkovat všem, kteří se třeba i dvacetikorunou zapojí, neboť peníze, které zbudou, půjdou na naše fungování.

Kde se běží?

Vybrali jsme pro vás tradiční místa, se kterými je RUNGO po celou dobu spojeno. Těšit se můžete na Tydýty v Milíčovském lese, Divokou Šárku, Borský park v Plzni, Mariánské údolí v Brně (vůbec první Rungo závod v Brně), Bělský les v Ostravě, na Kunětickou horu v Pardubicích nebo na lesy v Říčanech. Tady všude se psala historie Rungo.cz, tady jsou naše prožitky a nejintenzivnější setkání. Zde jsme poznali spoustu přátel a podali si ruku s našimi čtenáři, byli u jejich startovních a cílových prožitků.

Závody se konají celý květen na segmentech aplikace Strava (níže najdete způsob, jak se zapojit a propojit a zde jsme o nich napsali článek). Pokud vám nebude něco jasného, pište na Nikolu (nikolahavlik@gmail.com), který závody zaštituje po technické stránce. Trasy můžete proběhnout kolikrát chcete, počítat se vám bude ten nejrychlejší čas za květen.

Událost na Facebooku

Přiznám se, že jsem si nikdy nemyslel, že tenhle typ závodu někdy budeme dělat. Věřit mi můžete a nemusíte, ale pro nás vždycky bylo tím nejfantastičtějším zážitkem se s vámi osobně potkat a vidět, že jste si závod užili, že jste se překonali, jste šťastní a že máte po závodě obrovské tváře na naší občerstvovačce. Tohle nám teď setsakra chybí. Věříme ale, že se na podzim setkáme. Do té doby nám, prosím, pište, komentujte, upozorňujte na chyby, inspirujte a buďte s námi. Rungo bylo vždy víc o přátelství, zážitku a motivaci. Buďte v tom s námi.

Propozice k závodům naleznete na druhé straně ->

PROPOZICE

Sedm virtuálních tras RUNGO ASICS závodů

Závody se konají od 1.5. 2020 do 31.5. 2020 včetně a je možné se přihlásit kdykoliv v průběhu.

  • Praha, Milíčovský les – 6.2 km, 90 m (RUNGO ASICS běh přes ty tydýty)
  • Praha, Divoká Šárka – 7.0 km, převýšení 150m (RUNGO ASICS divoký běh Šárkou)
  • Plzeň, Borský park – 5.0 km, převýšení 50 m (RUNGO ASICS běh Borským parkem)
  • Brno, Mariánské údolí – 5.2 km, převýšení 40 m (RUNGO ASICS namydlená pětka)
  • Ostrava, Bělský les – 7.8 km, převýšení 40 m (RUNGO ASICS razovity běh)
  • Říčany – 9.8 km, převýšení 140 m (RUNGO ASICS srdcervoucí běh)
  • Pardubice, Kunětická hora – 13.0 km, převýšení 90 m (RUNGO ASICS běh na Kuňku)

Do výsledkové listiny se budou započítávat pouze časy dosažené po registraci do závodu. 

Pokud zavodní trasu poběžíte třeba několikrát hned po sobě, tak nezapomeňte, že každý závod musíte měřit zvlášť. Počítat se pak bude pouze nejrychlejší čas závodu.

Jak se zapojit?

Stáhněte si aplikaci Strava, vytvořte si účet, přidejte se do našeho klubu Rungo.cz a svůj běh do Stravy zaznamenejte. Běžet můžete s mobilem a zapnutou Stravou, účet však lze propojit i s některými sporttestery/účty třetích stran (například Garmin,  Apple Watch, Suunto, Fitbit, Polar, TomTom, Endomondo) v sekci Aplications, Services and Devices. Do Stravy je též možno ručně přímo importovat záznam uběhnuté trasy v podporovaných formátech (FIT, GPX, TCX).

Tady najdete segmenty jednotlivých závodů:

Bojíte se, že neznáte trasu a zabloudíte? Stáhněte si do svého zařízení (hodinky, mobilní aplikace, mapy) GPX soubor s trasou segmentu a nechte se navigovat. 

GPX jednotlivých závodů:

Průběžné výsledky můžete sledovat v odkazech na segmenty (viz výše).

Přihlášení do RUNGO ASICS virtuálních závodů probíhá na stránkách Sportovního servisu. Přihlásit se můžete hned, registrace již běží, nebo kdykoliv až do konce soutěže (31. 5. 2020).

STARTOVNÉ A O CO SE HRAJE?

Startovné je dobrovolné. Kdo zaplatí 300 korun a více, dostane od nás během června čelenku s originálním motivem RUNGO

Na každé trati bude vyhlášena nejrychlejší žena a muž a ti obdrží běžecké tričko ASICS. Zaplacením startovného ve výši alespoň 100 Kč a účastí v závodě se automaticky zařazujete do slosování o běžecké boty. Na každé trati vylosujeme z těchto účastníků jednu ženu a jednoho muže. Výherce si může vybrat model Asics Gel – Kayano, nebo Asics Gel – Nimbus. Účastí ve více závodech se tedy vaše šance na výhru zvyšuje.

Výherce zveřejníme v samostatném článku během června.

Všichni obdrží elektronický účastnických diplom.

POZOR: Všechny běhy v rámci RUNGO ASICS virtuálního závodu jsou na vlastní nebezpečí. Rungo s.r.o. neručí za technickou funkčnost měřících aplikací a technologií. V případě dotazů kontaktujte nikolahavlik@gmail.com.
Apelujeme na poctivost a čestnost. Podvádění nemá ve sportu místo. Užijte si to.

Peníze, které ze závodů zbudou půjdou na tvorbu nezávislého obsahu webu www.rungo.cz a jeho chod. Berte to jako podporu těch, kteří pro vás bez velkých peněz v zádech dělají to, co je jejich srdci nejbližší, a začali v ne úplně příznivé době. Rungo.cz je i vaše. Děkujeme moc. 

A tím to nekončí!!!


SPECIÁLNÍ VÝZVY O CENY ASICS v měsíci květnu na Instagramu

10.5. na Den matek – nemusí to být zrovna maminka, stačí sdílet fotku své milé v běžeckém na Instagramu s hashtagem #untiedyetunited a označit náš profil @rungocz. Fotka s nejvíce lajky dostane dámské boty ASICS NOOSA TRI 12.

V týdnu od 11.5. do 17.5. 2020
Udělejte printscreen svých 5 km a postujte na Instagramu pod hashtagem #untiedyetunited, #rungocz a označte profil @rungocz. Deset z vás vylosujeme a obdarujeme ponožkami ASICS

V týdnu od 18.5. do 24.5.2020
S hashtagem #untiedyetunited, #rungocz a označeným profilem @rungocz nasdílejte na Instagramu svoji fotku nebo video s vaším oblíbeným domácím cvičením. Vylosovaný výherce získá ASICS bundu.

V týdnu od 25.5 do 31.5. 2020
Napiš, zda běháte raději v terénu nebo po asfaltu a napište k tomu proč? Sdílejte k tomu svoji běžeckou fotku na Instagramu. Označte profil @rungocz a přidejte hashtag #FINDYOURPERFECTSHOE a #rungocz. Vylosovaný výherce vyhrává Batoh ASICS.

Použitím výše uvedených hashtagů a označení, se zapojujete do soutěže. Nezapomeňte, že uvidíme jen fotografie veřejných profilů. Stačí je zveřejnit v době soutěže a následující dva dny, kdy budeme soutěž vyhodnocovat. Kompletní pravidla najdete ZDE.

Poděkování

Část vybraných peněz jde na výrobu běžeckých čelenek, část na organizaci (platba za registrace u Sportovního servisu a výběr startovného) a zbytek na fungování a vytváření obsahu. Vážíme si partnera ASICS, u nějž jsme získali podporu a hlavně skvělé ceny. Obrovské poděkování za pomoc bez nároku na odměnu patří také Markovi Topinkovi, Nikolovi Havlíkovi a Hance a Zdeňkovi Melčovým za pomoc s grafikou.

Podobné příspěvky

Přivítání podzimu v zoo: Rungo High5 závod, kde pro nudu není prostor, se opět vydařil

Přihlaste se teď a získejte balíčky sportovní výživy. RUNGO High5 během podpoříte Zoo Brno

Registrace spuštěna! 10 týdnů do závodu na 10 kilometrů. RUNGO High5 běh brněnskou zoo