Úvod Inspirace Poperte se ve dvojici se 13 kopci. A to na kole

Poperte se ve dvojici se 13 kopci. A to na kole

od Marek Odstrčilík

Pokud hledáte v téhle době pořádnou výzvu a máte rádi horské kolo, čtěte dál. Jeden z našich nejlepších bikerů současnosti, Kristian Hynek, si totiž pro vás na květen připravil “takovou náročnější hru”. 13 kopců, 53 kilometrů a 1 439 nastoupaných metrů. A tohle se nám v Rungo.cz líbí.

Kristian, který je zároveň ambasadorem Kola pro život, připravil na květen výzvu pro dvojice. “Je to okruh, na kterém vlastně docela často trénuji od svých začátků. Výzva je pro dvojici, a tak si musíte najít parťáka nebo parťačku.” říká Kristian.

Výzva: Třináct kopců

“Je to určitě fyzicky náročný okruh, jak sám název napovídá. Pár kopců je slušně prudkých a dva sjezdy jsou také celkem strmé. Ale věřím, že je to trasa pro všechny, která vede krásným prostředím. Okruh nemusíte jet pouze jednou, ba naopak, vyrazte na něj tolikrát, co vám síly dovolí,” dodává s úsměvem k trase Kristian Hynek.

Foto: Michal Červený

Dvojice se registrují na výzvu přes link zde , kde je potřeba zadat své i kolegovo/kolegyně jméno z aplikace Strava. Registrační poplatek je 200 korun za přihlášenou dvojici. “Peníze chceme použít ze 100 procent na nějaký cyklistický projekt. S největší pravděpodobností podpoříme nějaký dětský cyklistický oddíl. Každý z účastníků získá možnost jednorázového nákupu na e-shopu Future Cycling (eshop.futurecycling.cz) se slevou deset procent,” říká Hynek k registracím.

“Na konci května zkontrolujeme přihlášené, porovnáme výsledky na Stravě a vybereme 15 nejlepších mužských, pět ženských dvojic a pět mix dvojic. Tyhle nejlepší pak začátkem června pozveme na setkání, projedeme si společně trasu, na které budou připravené speciální výzvy. Ti nejlepší pak obdrží drobné dárky od našich partnerů a možná se dočkají i překvapení,” dodává tajemně biker.

Popis trasy

Startujete u městského úřadu Černošice, po krátké rovince doleva do kopce, do lesa a stále nahoru. Projedete Vonoklasy a dále na Roblín a krátkým sjezdem do Dolního Roblína.

Po průjezdu obce Mořina kousek vystoupáte a čekají vás dva sjezdy, ve kterých buďte opatrní. Začnete opět stoupat, poprvé minete Dub sedmi bratří a vystoupáte k lomu Malá Amerika. Dále pak přes Solvayovy lomy do údolí Svatého Jana pod Skalou a do Berouna. Z Berouna vás čeká odpočinková část po cyklostezce směrem na Srbsko, ale než dojedete do Srbska, musíte ještě překonat jeden náročný výjezd.

Foto: Michal Červený

Ze Srbska pak po červené turistické značce, podruhé minete Dub sedmi bratří a projedete Karlštejnem. Následně vystoupáte na krásnou vyhlídku, přes další brdek se dostanete do Mořinky, sjedete do Karlíka a závěrečným stoupáním do Vonoklas. Po krátkém silničním přesunu přijdete do sjezdu plného malých klopenek a skokánků.

Cíl segmentu je opět u městského úřadu v Černošicích.

GPX trasy ke stažení ZDE.

Trasa výzvy Kristiana Hynka, Foto: Strava.com

Veškeré informace o trase a celkový čas pak najdete ZDE

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky