Úvod VybaveníBěhání TEST: ASICS Novablast, pohodlná bota ve sci-fi designu

TEST: ASICS Novablast, pohodlná bota ve sci-fi designu

od Marek Odstrčilík

Hned na úvod musím přiznat, že značku ASICS jsem měl vždycky rád. Odběhal jsem spousta kilometrů v jejich modelu Nimbus a nikdy jsem s nimi neměl jediný problém. A teď se mi po delší odmlce naskytla možnost vyzkoušet jejich nové Novablast. Zapíše se do žebříčku mých nejoblíbenějších bot?

ASICS Novablast
cena: 3 499 Kč
Klady:
+ pohodlné
+ lehké
+ dobré tlumení
Zápory:
– horší stabilita
– někomu se nemusí líbit design

Boty jsou velmi lehké, prostorné, s neutrálním došlapem. Pěnová mezipodešev Flytefoam Blast je neskutečně měkká, ale i tak máte pocit, že vaše energie vložená do odrazu nemizí kdo ví kde. Novablast krásně odvalují pohyb kupředu a i při delších výbězích mě v nich nebolely klouby a kolena. Někomu by mohl ale vadit vzhled jejich patní části, protože vypadá jak hlava Krytona z Červeného trpaslíka. Tvar je takový tvrdě geometrický. Ale ruku na srdce, kdo se kouká dozadu.

Díky tomu, že je svršek tohoto modelu z měkké síťoviny, ani jednou za necelých sto naběhaných kilometrů jsem nezaznamenal upocené nohy. A pokud sprchne, tak je jejich schnutí rychlé. Prostě a jednoduše to velmi dobře luftuje.

Novablast se velmi dobře nazouvá, noha do ní vklouzne zlehka. Bota působí elasticky a když utáhnete tkaničky, nohu krásně obepne. Nikde nic neškrtí a ani nepůsobí puchýře nebo oděrky a vy máte pořád pocit prostoru pro prsty.

Asics Novablast velmi dobře padnou na nohu. Foto: Magdaléna Ondrášová

Některé silniční modely se dají použít i do lehkého terénu, ne však testované Novablast, to jsou prostě kované silniční objemové boty. Noha v nich i na mírnější nerovnosti nemá zrovna super stabilitu, a pokud za mokra vběhnete na mokrý kámen nebo kořen, můžete skoro počítat s tím, že během chvilky budete vidět celé nebe. Tyhle boty byly prostě stvořeny pro asfaltové polykače kilometrů, což je povrch, na kterém jsou rozhodně stabilnější.

ASICS Novablast jsou určeny pro ty, kteří běhají převážně po asfaltových cestách, cyklostezkách a v parcích. Lehkost, svižnost a velmi dobré tlumení vám zaručí mnoho zdolaných kilometrů po tvrdém podkladu.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky