Úvod Inspirace Dnes večer na Primě: Ženy v běhu. Budete koukat?

Dnes večer na Primě: Ženy v běhu. Budete koukat?

od Magdaléna Ondrášová

„Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnuta splnit i jeho poslední přání – zaběhnout maraton!“ Tak začíná popisek filmu, který měl v kinech premiéru loni. Na tu televizní se můžete podívat dnes večer v televizi Prima, bude i repríza.

Věra řeší věc po svém, rozdělí maraton také mezi své tři dcery, poběží štafetu. I na to se ale musí natrénovat, jenže holky mají své životy se svými trabli. Romantická komedie s hvězdným obsazením (Tereza Kostková, Ondřej Vetchý, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková, Vladimír Polívka) bude vysílat televize Prima dnes ve 20,15 hodin večer. Reprízu uvede v neděli 13. září v 16,45. Níže najdete krátký rozhovor s posledním z jmenovaných, jak to má s běháním doopravdy.

Vladimír Polívka, (postava Vojty)

Na vaší postavě je kromě jiného zajímavé to, že doslova v každé scéně běhá…
To je pravda. Buď běžím, nebo jsem zadýchaný, což je docela dobrý komediální motiv. Takže doufám že jsem celý film jenom neprodýchal, ale že jsem tam i něco odehrál (smích).

Vás osobně běhání baví?
Moc. Je to příjemné nejen pro tělo, ale hlavně se u toho okysličuje mozek a Vy už po pár desítkách metrů vypnete, mozek se rozjede úplně jinak než obvykle, vidíte všechno z většího nadhledu… Myslím si, že kdyby se spousta lidí místo toho, aby se začali hádat, šla proběhnout, tak by byly vztahy klidnější.

Nestalo se vám někdy při natáčení, že byste se v myšlenkách ponořil do svého světa a zapomněl hrát?
Asi se to stát mohlo. Ale nebylo to tak časté, protože filmový běh neznamená, že uběhnete kilometr, ale že běžíte ve více úsecích maximálně padesát metrů, takže sotva se vám ty myšlenky rozjedou, musíte zastavit a začít hrát (smích).

Při natáčení jste kolem sebe měl neuvěřitelné množství žen. Jaké to bylo?
Já jsem mezi ženami vyrostl. Mezi různými typy žen a důsledkem toho asi dodnes nedokážu říct, že bych měl nějaký „svůj“ typ (smích). Vlastně se dá říct, že jsem celý život po jejich vlivem a jsem ochotný to dobrovolně přiznat. A navíc mě to s přibývajícími roky baví stále víc… A samotné natáčení, nebo tedy spíš ty pauzy mezi ním… Holky když netočí, když se nemusí koncentrovat na roli, tak to jede. Ony si to nastartujou během vteřiny. Jedna něco řekne, druhá se přidá, další se napojí. Vlastně musím říct, že jsem si v tomhle ohledu při natáčení docela užil, protože jsem mohl jen poslouchat, nemusel jsem mluvit, nakonec bych se ke slovu asi ani nedostal (smích).

Dozvěděl jste se při z jejich povídání něco o ženském nebo naopak o mužské světě?
To, co holky nechtějí pustit, to zůstane vždycky za zavřenými dveřmi. Bude mi třicet, takže nemám ještě úplně veliké zkušenosti, ale nováček v tomhle „světě“ taky už nejsem, nicméně mohu říct, že jsem si zostřoval své dosavadní informace o ženách anebo naopak zabrušoval ty dosud nezabroušené hrany informací o nich.

Ve filmu je vaší partnerkou Jenovéfa Boková, což není Vaše první filmové partnerství…
My už se tomu smějeme, že nás pořád někdo dává dohromady, takže už jsme si prošli nejedním vztahem dá se říct.

Váš Vojta je tak trochu dušínovská role. Jste…
Nejsem. Ale o to víc mě bavilo do té postavy vnášet určitý rozpor v jeho vztahu k postavě Jenůfy. Protože to chvíli vypadá, že on jí pomáhá vyrovnat se s určitou životní situací, ale protože on je vlastně v tom samém srabu, nakonec je to Jenůfa, kdo „uklízí“ mě.

Zažil jste někdy něco podobného?
Mám podobnou životní konotaci a tuhle osobní rovinu jsem do té role promítl. On totiž člověk, když se rozejde, začne časem tomu druhému všechno odpouštět. Zapomíná na to špatné a má tendenci se vracet. Což se nevyplácí.

Máte z natáčení téhle komedie nějakou vtipnou historku?
Je to takový nenápadný gag… mým parťákem při natáčení byl totiž pes. Nic malého, taková střední velikost. Byl to zkušený filmařský pes, ale stejně, i tak žádné zvíře neudělá přesně to, co po něm chcete. Já s ním ve filmu běhám a mám ho přivázaného na vodítku k pasu. Ale neměli jsme sladěnou rychlost, takže mě ten pes neustále táhnul, a vždycky když zatáhl, já jsem šel pasem dopředu, ale musel jsem hrát, že běžím normálně. Když se na to diváci zaměří, tak na mnoha místech uvidí, jak si pes běží svoji, škube se mnou a já hraju, že se vůbec nic neděje.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky