Úvod Inspirace KOMERČNÍ SDĚLENÍ Chcete poznat metodu “ledového muže” Wima Hofa? Poslechněte si jeho knihu

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Chcete poznat metodu “ledového muže” Wima Hofa? Poslechněte si jeho knihu

od Marek Odstrčilík

Wim Hof je fenomén současné doby a guru novodobých chladu milujících drsňáků. Tenhle chlapík vylezl třeba do  7 300 m. n. m. hory Mount Everest v letním oblečení bez kyslíkové bomby.  Nad jeho metodami kroutí spoustu vědců z celého světa. “Můžete doslova udělat nemožné. Dokážete překonat nemoc, zlepšit své duševní zdraví a fyzický výkon, a dokonce ovládat svoji fyziologii tak, abyste mohli prospívat v mrazivých teplotách,” tvrdí. Pokud vás jeho metoda zajímá podrobněji, tak vám doporučujeme audioknihu s názvem Wim Hof – Ledový muž, kterou má nyní Audioteka.cz z nakladatelství Jota v exkluzivní nabídce.

Pokud máte obecně rádi knížky ze sportovního prostředí, tak můžete třeba dále sáhnout po vzpomínkách legendárního českého horolezce Josefa Rakoncaje, kterou čte herec Miroslav Táborský. “Nemít kliku, už dávno tady nejsem,“ říká v knize Měl jsem kliku Rakoncaj. Bez ní by ho nikdy neproslavily čtyři prvovýstupy v Himálaji, které dosud nikdo nezopakoval, nikdy by nezvládl dva unikátní výstupy bez kyslíkového přístroje na nejobávanější horu světa K2, jeden ze severu a druhý z jihu, což se dodnes také nikomu jinému nepovedlo, nikdy by nebyl prvním Čechem na vrcholech osmitisícových hor Broad Peak, Manaslu, Annapurna, Shisha Pangma, K2 a Nanga Parbat, nikdy by…

Třetí audioknihou pak je autobiografický příběhe anglického horolezce Joe Simpsona, který velmi sugestivně líčí sílu přátelství v mezní situaci a vypráví o svých pocitech v boji o přežití při sestupu západní stěnou Siula Grande v Andách. Joe Simpson dokázal z hlediska vysokohorského horolezectví skoro nemožné. Se zlomenou nohou, opuštěný, obklopen ledovými stěnami, ovlivněn halucinacemi – hladový a žíznivý se doplazil do základního tábora. Spolu s ním prožíváme vteřinu za vteřinou jeho dilema – žít – vzdát se, žít – vzdát se, vzdát se – žít. Pevná vůle a odhodlání nevzdat se i v sebekrutějších podmínkách dokazují, že touha po životě zvítězí. Poslechněte si jeho knihu Setkání se smrtí.

Další exkluzivní nabídku zajímavých audioknih z nakladatelství JOTA najdete ZDE.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky