Úvod Nezařazené KOMERČNÍ SDĚLENÍ Energii nezničíš: Nové ULTRABOOST 21 ji umí zpracovat a vrátit na maximum

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Energii nezničíš: Nové ULTRABOOST 21 ji umí zpracovat a vrátit na maximum

od Rungo

„Běhám, protože mě to nabíjí.“ Aktuální studie tento často slýchaný výrok potvrzuje: Pravidelné běhání zvyšuje pocit hladiny energie o 20 %. A co teprve, když objevíte boty, které vám dokážou energii i vrátit – dokonce lépe než kdykoli předtím? Adidas ULTRABOOST 21 potvrzují zákony fyziky, módy i fair play. 

Tři proužky ve znaku sportovní revoluce

Katherine Switzerová, která jako první žena navzdory pořadatelům i předsudkům zaběhla Bostonský maraton a ukázala světu, že ženy mohou být vytrvalkyně. Dick Flosbury, skokan, co se nebál jít proti proudu, jako první přes laťku „hodil záda“ a zrodil se nový olympijský rekord i dosud nepřekonaná technika flopu. Jesse Owens a jeho zlatá sklizeň na olympiádě v Berlíně v roce 1936, kdy už se do vlajky s pěti kruhy zarývaly spáry nacistické orlice.

Všechny tyto legendy mají jedno společné: Nekonečnou energii, s jakou vyrazili navzdory pravidlům, konvencím a předsudkům, výjimečnou sílu osobnosti, sportovní nadání a…boty se třemi pruhy. Ano, dokonce i  Owens otřásl nacistickou rasovou propagandou v německých botách, které mu předal Adolf ‚Adi‘ Dassler osobně. Spolu s dalšími byl důkazem toho, že sport boří hranice i předsudky, a že cíl je nadosah – stačí se správně odrazit.

„Dobrý pocit“ je, oč tu běží(me)

Energie je dnes velmi často skloňovaným pojmem, a to jak ve sportovním, tak psychologickém, ale i ezoterickém světě. Každý s energií nakládáme po svém a každý si pod tímto pojmem představíme „to naše“. Pro nás běžce to bude energie k pohybu, ale i ta, kterou nás pohyb zpětně nabíjí. Tento opojný pocit potvrzují i data, která vyplynula z nedávné celosvětové studie, která vznikla právě ve spolupráci se značkou adidas. 

Studie zkoumala běžce po celém světě a odhalila u nich o 20 % častější pocit vyšší hladiny energie než u lidí, kteří neběhají. Celých 40 % respondentů, kteří zvýšili svou frekvenci běhání, uvedlo, že jim běhání přineslo pozitivnější přístup k životu. Ukázalo se také, že proti trudomyslnosti nemusí zabrat jen cimrmanovská písnička, ale právě sport: více než 35 % účastníků studie se ztotožnilo s tím, že jejich hlavní motivací k pohybu bylo právě zlepšení stavu duševního zdraví.

Běhání dokáže přinést významné změny v našich životech: Dodává nám sebevědomí, dobrý pocit z vlastních úspěchů i jedinečnou možnost překonávat sebe sama a „zazávodit si“ – i když třeba jen proti svým vlastním předchozím výsledkům. I v době kdy není možné se postavit na startovní čáru se stovkami dalších, nás běh dokáže motivovat, vzájemně spojit a udržet v pohybu.

ULTRABOOST 21: Bota, která vás odrazí ke hvězdám

Ze středoškolské fyziky si možná pamatujeme, že energii nelze vyrobit ani zničit, ale pouze přeměnit na jiný druh energie. Lze si to krásně ilustrovat na běhání: Rozhodneme se, nazujeme „kecky“ a vyrazíme. S každým dopadem přetavíme kousek energie na kopanec do asfaltu, kterému je to tak trochu jedno – je dost pevný na to, aby nám naši energii vrátil třeba v podobě trošku nepříjemného (a nezdravého) otřesu v kolenou. 

Běžecká bota může takové nárazy tlumit a pohlcovat, nebo odpružit a vracet v podobě přidané energie do každého odrazu. Kterou možnost si vyberete? Běžecká obuv adidas ULTRABOOST 21 dodá běhu lehkost, o které se vám snilo od dob, kdy jste se poprvé (možná trošku těžkopádně) odrazili od země. Oproti svému předchůdci disponuje o 6 % vyšším obsahem kapslí BOOST v mezipodešvi, která zaručí optimální pohodlí a maximální návratnost energie.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky