Úvod Nezařazené KOMERČNÍ SDĚLENÍ Nejlepší běžecké stezky kolem Mariánských Lázní

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Nejlepší běžecké stezky kolem Mariánských Lázní

od Rungo

Plánujete výpravu do Mariánských Lázní, ale ani trochu se vám tam nechce jen chodit, polehávat na lehátku, plavat v bazénu a pojídat lázeňské oplatky? Raději byste se proběhli zdejší nádhernou přírodou a dýchali při tom zdejší čerstvý vzduch? Máme pro vás pár tipů, kde si zaběháte a taky to tady poznáte.

Mariánské Lázně nejsou jen lázně

Do lázní se většina z nás vydává za odpočinkem. Chceme udělat něco pro své zdraví, takže si naplánujeme různé lázeňské procedury, naordinujeme procházky, popíjení minerálních pramenů a pojídání lázeňských oplatek. 

Ty akčnější z nás to ale nemusí tak úplně uspokojit, začnou si hledat další a další aktivity. Taky mezi takové lidi patříte? Co takhle běh nádhernou přírodou Mariánských Lázní, kde ještě poměrně nedávno byl neprostupný prales, strmé rokle a bažiny?

Jaký okruh si vybrat?

Klidně si můžete jít jen tak zaběhat do lesa, doběhnout k přírodnímu parku Prelát a tam protáhnout své tělo, nebo si můžete vybrat některou z osvědčených běžeckých tratí. 

Náš tip: Svoje tělo protáhnete nejen na Prelátu, ale taky při překonávání provazových cest u Lesního pramene.

Úžasná trasa, která začíná v Geologickém parku Mariánské Lázně nebo na Goethově náměstí, pokračuje přes Farskou kyselku na Strážiště a následně na Smraďoch. Odtud pak poběžíte po modré úchvatnou lesní cestou k přehradě, dolů k Lunaparku a kolem lanového centra přes Geologický park na místo startu.

Trasa je dlouhá asi 12 kilometrů, čeká vás převýšení 287 metrů a můžete se těšit na opravdu jedinečnou přírodu. 

Tip číslo jedna: Z Mariánek na Smraďoch

Víte, že nad Přírodní rezervací Smraďoch se vznáší podivný zápach, který vystupuje z malých puklin? Z hlubin Země se na povrch dostává sirovodík, který je posledním pozůstatkem kdysi mohutné tektonické činnosti v oblasti.

Tip číslo dva: Z Mariánek na Kamzík

Trasa, na které si přijdou na své i náročnější běžci. Trasa je dlouhá asi 13 kilometr, počítejte s převýšením 363 metrů. 

Začnete během ve městě, obkroužíte Suchý vrch a kolem hřbitova doběhnete na vyhlídku Karola. Tady doporučujeme malou odbočku, ze které se pak vrátíte zpátky. Za lanovým parkem uhněte doleva a doběhněte na Žižkův vrch, kde si můžete prohlédnout Přírodní rezervaci Žižkův vrch.

Když pak vyběhnete ven z bukového lesa, dorazíte k rozhledně Kamzík, nejvyššímu bodu trasy. Odtud pak budete klesat přes údolí Pstružího potoka, kolem Kamzickéhojezírka přes Naučnou stezku Lázeňské lesy zpět do města.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky