Úvod VybaveníBěháníSporttestery Sloučení dvou aktivit do jedné. Jak na to v aplikaci Garmin a Strava

Sloučení dvou aktivit do jedné. Jak na to v aplikaci Garmin a Strava

od Magdaléna Ondrášová

Uložili jste si omylem v průběhu tréninku svoji aktivitu na hodinkách a museli jste zahájit novou? Stalo se mi to také a za normálních okolností mě to nechává chladnou, ale jde-li o trasu zvláštního významu, chci ji mít uloženou v celku. Níže najdete návod, jak jsem toho docílila.

K rozdělení jednoho tréninku na dva dojde jednoduše. Buď omylem při pauze kliknete na „uložit“, nebo necháte pauzu tak dlouho, až se po nějaké době automaticky uloží sama. Hodinky se hned synchronizují s mobilním aplikací a v ní máte dva záznamy místo jednoho.

Co s tím si ukážeme na aplikaci Strava a Garmin Connect. V desktopové verzi. Pro obě aplikace použijeme totožný nástroj GOTOES i postup.

Jak sloučit aktivity do jedné na Strava

  1. Vyexportujte v aplikaci Strava na počítači obě rozdělené aktivity volbou „Export Original“ do .fit formátu. Stalo se mi, že se u některých aktivit stejným postupem stáhl formát .gpx. Ničemu to nevadí, bude to fungovat, jen výsledný soubor nemusí obsahovat všechny metriky. (Rozkliknete aktivitu a v levém sloupci dole pod třemi tečkami najdete volbu „Export Original“)
  2. Slučte oba soubory pomocí tohoto nástroje.
  3. Nahrajte získaný sloučený soubor do aplikace Strava (plusko v pravém horním rohu, volba „Upload activity“, „File“). Původní rozdělené ze Stravy nejdříve smažte (v aktivitě levý sloupec dole, tři tečky, „Delete“).

Jak sloučit aktivity do jedné v Garminu

  1. Vyexportujte v Garmin Connectu na počítači obě aktivity volbou „Exportovat původní“ do .fit formátu (v aktivitě v pravém horním rohu přes ozubené kolečko).
  2. Slučte oba soubory pomocí tohoto nástroje.
  3. Nahrajte získaný sloučený soubor gpx do Garmin Connectu ve webovém rozhraní (mráček se šipkou v pravém horním rohu). Původní rozdělené ale nejdřív z Garmin Connectu smažte (v aktivitě v pravém horním rohu přes ozubené kolečko „Odstranit“).

Možná existuje více možností, jak na to, ale tyto mi fungovaly dostatečně.

3 komentáře

Ondra 20. 7. 2023 - 16:36

Ve Stravě supr. Děkuji.
Ale v Garminu jsem ty dvě smazal a při nahrávání fit souboru, to napíše chybu. :( nevíte v čem může být problém?
Děkuji

Odpověď
Magdaléna Ondrášová 29. 8. 2023 - 19:51

V době psaní článku tento postup fungoval. Musela bych to vyzkoušet znovu. Ale nedávno mi psala jedna čtenářka, nevěděla přesně, jak na to. Prošly jsme si tím a fungovalo to… Majda

Odpověď
Petr 18. 7. 2023 - 5:59

gotoes aktuálně umí sloučit FIT jen v placené verzi (respektive zdarma vygeneruje jen GPX)
našel jsem například https://www.fitfiletools.com/ který spolehlivě zdarma sloučí i FIT se všemi metrikami

Odpověď

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky