Úvod Inspirace MUM – Moravský Ultramaraton 2021 se rozběhl

MUM – Moravský Ultramaraton 2021 se rozběhl

od Rungo

V neděli 4. července začal tradiční běžecký svátek a setkání běžců všech věkových kategorií a několika států na 29. ročníku Moravského ultramaratonu, který, pro neznalé, znamená 7 maratonů v 7 dnech. Kromě výkonů se sem jezdí za setkáním s podobně „postiženými“ běžci včetně pořadatelů, kteří se každý rok snaží vytvořit pro všechny co nejvíce rodinou atmosféru. 

Letošní ročník je výjimečný tím, že pořadatelé museli zastavit registraci na MUM a závod „3 ze 7“ (jak naznačuje název, jde pouze o tři maratony) pro vyčerpání kapacity závodu. Nicméně pokud chcete okusit atmosféru a nádhernou krajinu v okolí Lomnice u Tišnova, tak přijeďte, protože přihlášky na jednotlivé závody jsou stále možné i na místě nebo ráno před startem v Lomnici. Jednotlivé závody totiž startují v různých místech a cíl závodu je vždy v Lomnici u základní školy. Dopravu na start zajišťuje autobus, který odjíždí od základní školy vždy po poledni. 

Co se týče favoritek, letos můžeme počítat s Lenkou Horákovou, která má již dvě vítězství na MUMu za sebou, a Lenkou Berouche, která letos běží poprvé. Sekundovat jim budou například Marcela Čadová nebo Zdeňka Komárková, které mají už obě několik ročníků za sebou. V závodě mužů patří mezi favority Petr Hének, který běží svůj první MUM. Petr bude bojovat o vítězství se zkušenými závodníky, jako je loňský vítěz Martin Kopecký nebo třetí v pořadí Martin Plačko. 

Pokud si uděláte čas, tak se určitě letos v Lomnici zastavte.  Na poslední etapě můžete zkusit kromě tradiční maratonské distance také půlmaraton, protože maraton se běží na 2 kola.

Stránky závodu.

Autor textu: Dan Orálek

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky