Úvod Inspirace MUM: 4. etapa, Tišnovská. Ženská vítězka Berrouche upevňuje pozici v celkovém pořadí

MUM: 4. etapa, Tišnovská. Ženská vítězka Berrouche upevňuje pozici v celkovém pořadí

od Rungo

Ve středu bylo počasí k běžcům o trošičku milosrdnější, teplo sice bylo, ale ne tropické. Svahy i okolí cest vohančických lesů nad Tišnovem nabízely kontinuální nabídku občerstvení lesními jahodami, ale kdo chtěl uspět, nesměl se u nich zdržet příliš dlouho. Vždyť na běžce čekal výškový profil se stoupáním přes 900 metrů, z toho třeba také na tišnovskou rozhlednu Klucaninu a boční přechod Květnice, ale i malebné údolí potůčku Besénku, směřujícího do cílového místa – Lomnice. 

Ve startovním poli se objevil opět Radek Brunner, ale i 81letá Sigrid Eichner, která tentokrát etapu doběhla celou. Radek Brunner bral opět vítězství (3:17:48) s téměř 11minutovým náskokem na druhého Petra Hénka (3:28:09) a Dalibora Hejnu (3:28:25). A další běžci od 4. do 10. pozice doběhli v intervalu 12 minut. Je příjemné pozorovat, jak kvalitní ultramaratonskou špičku v současnosti máme.

Všechny reportáže můžete číst zde.

V kategorii žen opět zvítězila Lenka Berrouche (4:15:20) před Gabrielou Plačkovou (4:17:35) a Marcelou Čadovou (4:24:16). Tím si Lenka Berrouche upevnila vedoucí pozici v celkovém pořadí před Lenkou Horákovou a Marcelou Čadovou, která odsunula na čtvrtou pozici Zdeňku Komárkovou. Ale to jsme jen kousíček za půlí celého seriálu a leccos se může ještě dramaticky změnit. 

V celkovém pořadí se rýsuje trojice vedoucích běžců, jimiž jsou Petr Hének, Martin Plačko a Martin Kopecký, následovaná dalšími již s téměř hodinovou celkovou ztrátou. 

Počet těch, kteří nedokončili celý závod, se oproti úterý snížil z pěti natři, a to dobře vypovídá o tom, že podmínky byly pro běžce příznivé a ti toho dobře využili.

Co je MUM
Moravský ultramaraton je mezinárodní etapový běžecký závod, který se skládá ze sedmi závodů v sedmi dnech za sebou. Jde o nejdelší etapový závod na území České republiky. Každá etapa má délku maratonu, probíhá velmi členitým terénem a její převýšení je v průměru 900 m stoupání. Závod má v současné podobě centrum v Lomnici nedaleko Tišnova a starty jednotlivých etap jsou kromě Lomnice ještě v Boskovicích, Blansku, Tišnově, Olešnici a Bystřici nad Perštejnem.
Závod založil skvělý český ultramaratonec Tomáš Rusek v roce 1992, kdy první dva ročníky měly deset etap.

Autor textu: Svatopluk Sedláček

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky