Úvod Inspirace Přijďte na tradiční východ Slunce. Je to daleko? Založte tento zvyk u vás doma

Přijďte na tradiční východ Slunce. Je to daleko? Založte tento zvyk u vás doma

od Magdaléna Ondrášová

Srdečně zveme na již tradiční výšlap opředený atmosférou probouzejícího se rána. Prodlužte si sváteční den, udělejte si chuť na další nálož salátu a získejte třeba nové kamarády.

Již počtvrté se 25. prosince vydáme ještě za tmy přivítat den na vrcholek Babího lomu u Brna. Každý rok se tak den po Štědrém dni vidíme se svými známými z Rungo brněnských výběhů a každý rok tam vidíme i nové tváře, které se stanou naší součástí.

Jak to probíhá?

Zima je milosrdná v tom, že Slunce vychází později. Sejdeme se tedy ještě za tmy v 6:55 na náměstí v Lelekovicích u Brna (roh ulic Hlavní a Zahumení). V 7:00 vycházíme vzhůru na rozhlednu. Jde se pohodovým tempem, kopec je příkrý. Odkaz na facebookovou událost (není podmínkou účasti se tam „nakliknout“).

Na rozhledně vybalíme poprvé čaj a cukroví a přivítáme Slunce. Ne každý rok se nám ho poštěstí vidět v plné kráse, ale na to jsme, jak je z fotografií znát, připravení. Dále pokračujeme po červené na Babí lom. Jde sice o značenou turistickou trasu, ale vede skalnatým hřebenem. Není proto schůdná s kočárky nebo malými dětmi. Vychovaní pejsci jsou ale vítáni.

Sejdeme k Lelkovadlu, kde vypustíme lelky a podruhé vybalíme čaje s cukrovím, posedíme. Pak už nás čeká návrat pohodovou lesní širokou cestou zpět do Lelekovic.

Okruh má zhruba sedm kilometrů a kolem desáté jsme zpět u aut. Cestou pokaždé podrbeme oslíky, to je zlatý hřeb těsně před koncem.

Co s sebou?

Obuv s hrubší podrážkou, pití a svačinu, kdo chce, může si vzít čelovku. Obejdete se ale i bez ní. Pokud máte, tak dobrou náladu s sebou, v opačném případě přijďte a nechejte se jí nakazit.

Je pro vás Brno daleko? Vymyslete si vlastní výšlap za svítáním na místní vrchol a dejte nám pak vědět, jak se povedl na adresu redakce@rungo.cz. Budeme se těšit!

Hezké prožití svátků a buďte zdraví

Majda a Marek z RUNGO.cz

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky