Úvod Inspirace MUM, 6. etapa Bystřická: Orálek mohl bodovat, ale zabloudil. Kopecký a Kárová stále na čele

MUM, 6. etapa Bystřická: Orálek mohl bodovat, ale zabloudil. Kopecký a Kárová stále na čele

od Rungo

Lomnice 7. 7. 2023. Pamětní dřevěnou tarahumarskou kouli obdrží v sobotu každý, kdo  během sedmi dnů úspěšně dokončí etapový závod absolvováním sedmi maratonů. Bude se bojovat také o přední umístění v tomto prestižním závodě, který je považován za jeden z nejtěžších na území ČR. Předposlední etapa navýšila šance favoritů, ale rozhodnuto zdaleka není.

Všechny reportáže můžete číst zde.

Na start 6. etapy se postavilo 96 běžců a běžkyň a všichni úspěšně dorazili do cíle.

Závodníkům na předních pozicích, kteří nechtěli vše nechat na závěrečnou etapu, šlo o každou vteřinu. Zejména se očekávalo na výsledek průběžně druhého Dana Orálka, který každou etapou ukusuje z náskoku průběžně druhého Jana Šunky. Už to vypadalo, že tentokrát Jana nechá za sebou s výraznějším rozdílem. Jenže Danovi, zřejmě největšímu znalci tras a dvanáctinásobnému vítězi MUMu, se v posledním úseku zcela nečekaně podařilo zabloudit a ztratit dvě, možná i tři cenné  minuty. 

Vítězové Bystřické etapy

Průběžné první místo v celkovém pořadí dalším etapovým vítězstvím upevnil Martin Kopecký (3:18:27), druhý doběhl David Kellner (3:24:19) a třetí Daniel Orálek. Na Jana Šunku, který dokončil etapu na pátém místě, tak před závěrečnou etapou ztrácí pět minut. 

Také Lenka Horáková nastoupila do etapy s cílem snížit náskok průběžně vedoucí Martiny Kárové. Závod jí však dle jejích představ nevyšel a Martina na prvním místě v čase 3:55:34 výrazně navýšila svůj náskok. Lenka doběhla druhá (4:05:22) před Eliškou Vlachovou Hutovou (4:07:49).          

Vše se rozhodne na dnešní nedělní a závěrečné Cimrmanově etapě. Běžci do ní budou startovat intervalově tak, aby všichni stihli slavnostní zakončení, které je plánováno na 16:00 hodin. Nejpomalejší tak mají nejkratší čas na regeneraci sil. Všechny bez rozdílu však čeká velké finále.                  

Také závěrečnou etapu  můžete sledovat on-line.

Výsledky 31. ročníku legendárního MUMu.

Autoři textu: Milan Daněk

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky