Posilování

Běžecká abeceda a posilování

Cvičení doma, díl první: dřep je králem cviků

Máte to do fitka kusy cesty? Necítíte se tam dobře? Jsou tam divné stroje a vy nevíte, co s nimi? Trénujte doma! Domácí cvičení nemusí znamenat ani nutnost vlnění se v rytmu s Cvičme v rytme, ani nudu. Když se vám zrovna nikam nechce, máte malé děti nebo omezený čas, doma si dokážete odjet velice kvalitní workout na celé tělo. Jak začít, co si pořídit a jak to celé dát dohromady? Od toho je tu naše nová série článků!

Více

Za tenhle cvik vás budou záda milovat. V jednoduchosti je krása

Jak vypadá typický den v životě takové páteře? Nejdřív sezení na kancelářské židli, kde tělo pozvolně sjíždí dolů, do hrbatého tvaru slavného zvoníka u Matky Boží. Po práci pár tisíc otřesů při běhu, nějaké to cvičení a ohýbání různým směrem. A večer zase trocha hrbení se na gauči nebo u stolu, než se konečně natáhne do postele. Je vám tahle nešťastná páteř povědomá? Tak ji s námi udělejte spokojenější!

Více

Jednoruční činky a kettlebelly: s čím a jak začít?

ADVERTORIAL Pokud chcete mít možnost cvičit kdykoliv, aniž byste náčiním zabrali celý pokoj, máme pro vás rady, tipy a triky, jaké propriety si do začátku pořídit, aby se vlk nažral (vy si procvičili svaly) a koza zůstala celá (tj. bez přílišných ztrát na prostoru a financích). Stranou teď nechme posilování s vlastní váhou, které má jistě své benefity, ale není všespásné. V článku se zaměříme na dvě prostorově nejúspornější varianty závaží – činky a kettlebell. Probereme jejich plusy a mínusy, poradíme, na co si dát při nákupu pozor a jaké možnosti nynější trh vlastně nabízí. 

Více

Ukážeme, jak s válcem posilovat „core“ a zlepšit propriocepci těla

V minulém textu jsme si uvedli informace o technice rolování, o tom, jaký vybrat roler a jak to celé vlastně funguje. Věděli jste ale, že roler je velice univerzální pomůcka? A teď nemyslíme využít jej jako zarážku do dveří. V dnešním textu fyzioterepeutky Kateřiny Honové si ukážeme, jak využít jeho potenciál naplno.

Více

Šikmé břišní svaly: funkční základ nejen pro záda, ale třeba i pro koleno

„Pekáč buchet“ bychom rádi na svém břiše pekli. Ale na šikmé břišní svaly bychom neměli zapomínat. Jedná se o překvapivě nefunkční místo u spousty sportovců. Dosud poslední profesionál tuto nedostatečnost demonstroval v ordinaci před pár dny a mám ho tudíž v čerstvé paměti. Pojďte se pomocí článku otestovat a případně si zacvičit.

Více