Běhání

Běžecké boty, oblečení a technika

TEST: Garmin Forerunner 165. Parádní a levné hodinky s AMOLED displejem. Konečně!

Tak jsme se konečně dočkali. Garmin přidal další model do multisportovní řady Forerunner a tentokrát se zaměřil na sportovce a aktivní lidi, kteří ocení kombinaci designu a sportovních funkcí. Sportovní hodinky Garmin Forerunner 165 mají AMOLED a slibují dobrý poměr funkcí, kvalitního designu a přívětivé ceny. Jestli se Garmin podařilo tyto sliby naplnit se podíváme v našem testu.

Více

Berlínský půlmaraton: strhující atmosféra výzva a návrat na silnici po deseti letech

V začátcích své běžecké kariéry jsem holdovala jen silničním běhům. Přeneslo se to nejspíš z lásky k silniční cyklistice, která mi zůstala i po 20 letech v sedle. Silniční běhy jsem ovšem zavrhla jen krátce po svém prvním půlmaratonu v Berlíně v roce 2014 a trvale se přezula do trailové obuvi. Bahno a kopcovitý terén už mě neděsí, ale naopak vyloženě baví a přitahuje.

Více

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa

Nikola žije a pracuje už nějakou dobu v Austrálii, kde navíc naprosto propadla běhání. Závody, tréninky, společné výběhy v komunitě stejně posedlých a poznávání sama sebe tím, že se dotýká svých limitů. Její život je opravdu pestrý, neskutečně motivující a hlavně neustále v pohybu. Občas k nám na RUNGO.cz napíše nějakou tu reportáž ze závodu, ale jelikož nám to přišlo málo, tak slovo dalo slovo a Nikola vám každý měsíc ve svém zápisníku australské „běhny“ přiblíží svůj život daleko podrobněji. Tohle je díl druhý.

Více

Skvělý náramek, ve kterém nemusíte řešit složitosti sportovních hodinek. Samsung Galaxy Fit3

Fitness náramky jsou obvykle skvělou volbou pro ty z vás, co mají rádi pohyb a o svých aktivitách chtějí mít sice přehled, ale zároveň nechtějí nic komplikovaného. Samsung v této době představil svůj nový fitness Galaxy Fit 3. Ten na první pohled zaujme povedeným designem a je nabušený různými funkcemi. Ale je to opravdu dobrý parťák pro váš pohyb? A co jeho zdravotní funkce, dá se na ně spolehnout?

Více

Nová verze Garmin Connect přichází: zářná budoucnost, nebo krok zpět?

“Chcete vyzkoušet beta verzi aplikace?”, zeptal se se jednoho večera Garmin Connect. Tak určitě! Jestli má přijít změna, chci ji radši hned, ať vím, na co se připravit. A tak jsem začala poznávací jízdu s novým prostředím garminovské aplikace. Podle reakcí na diskuzních fórech je tahle možnost ojedinělá, nové prostředí si zatím vyzkouší jen část uživatelů. Stojí to za to? A co nás čeká? Máte ji chtít, nebo se bát? 

Více

Recenze: Xiaomi Watch 2. Do kanceláře i na sport. Chytrý pomocník za rozumnou cenu

Hledáte multifunkční hodinky, které si vezmete dopoledne na jednání, odpoledne na sport a večer do divadla? Chytré hodinky od Xiaomi Watch 2 jsou ta správná trefa! Snoubí eleganci s jednoduchostí a jsou nabité funkcemi. Vezmete je i do bazénu, zaplatíte v obchodě a na velkém displeji nebudete dlouho nic hledat. Snadné ovládání zvládnou i vaši rodiče, navíc vás za tenhle výběr pochválí. 

Více

Recenze: hodinky Redmi Watch 4 dají na frak i dražší konkurenci. Zdobí je skvělá výdrž a mnoho zdravotních funkcí

Máte omezený rozpočet, ale přesto si rádi zasportujete a hledáte univerzální chytré hodinky s dlouhou výdrží? Přesně pro vás jsou určeny hodinky Redmi Watch 4 s velkým displejem, integrovanou GPS a funkcemi, které v jejich cenové kategorii určitě předčí vaše očekávání. S hodinkami se nemusíte bát jít zaplavat, vydrží skoro 3 týdny na jedno nabití, a dokonce po spojení s vaším telefonem zvládnou i volat v režimu handsfree. Potřebujete vlastní víc? A co hodinkám chybí?

Více

Chytré náramky nevymřely. Xiaomi Smart Band 8 je levný a přitom skvělý pomocník pro začínající sportovce

Začínáte sportovat? Tak tohle prostě chcete! Xiaomi Smart Band 8 S osmou generací si Xiaomi dalo na svém Smart Band záležet a posunulo ho o pořádný kus dál. Už to není jen klasický fitness náramek pro začínající sportovce, teď ho můžete nosit i jako stylový náhrdelník, nebo přívěsek na botu. Technicky se sice oproti předchozí generaci změnilo jen málo, ale v konečném důsledku to zas tak málo není. Samozřejmě je to stále doplněk určený spíš pro příležitostné a začínající sportovce, než pro pokročilé běžce a cyklisty, kteří tráví tréninkem půlku života.

Více

Boty určená pro vaše rekordy. New Balance představuje novou verzi své nejlepší boty Fuelcell sc elite v4

Advertorial Pro nadcházející sezónu připravila společnost New Balance zcela novou verzi nejznámějších závodních bot ze své nejlepší řady SuperComp. FuelCell SC Elite v4 byl navržen speciálně pro závodní den s ohledem na okamžiky, kdy na sekundách opravdu záleží. Potenciál nejnovější verze umožní bostonské značce zapojit se do soutěže o nejlepší výsledky na půlmaratonu a maratonu.

Více