Silniční boty

Dámské a pánské běžecké boty na silnici

Recenze: Tempové boty s výhodou svižnosti i výdrže. Brooks Hyperion Tempo, pohodlný rychlík

Americká značka Brooks si získává popularitu i na našem trhu s běžeckými botami a já jsem se nechal zlákat do lehké, tempově zaměřené boty Brooks Hyperion Tempo. Jde o solidně zpracovanou tempovku, kterou můžete vzít na rychlejší tréninky, stejně jako na delší silniční závody a neztratí se ani na maratonských distancích. Brooks Hyperion Tempo nepatří mezi žhavé novinky a dá se tak pořídit za relativně příznivé ceny. Co běžcům nabízí a pro koho jsou určené, se podíváme v krátké recenzi.

Více

Recenze: Salming Recoil Lyte. Kamarád na fartleky, ale ne do deště

Přiznám se, že když se řekne „Salming”, na první dobrou se mi nevybaví běh (jako tomu je u jiných klasičtějších značek), ale florbal. Jenže v Salmingu se už dávno nedrží pouze tohoto ve Švédsku obzvláště oblíbeného sportu a naopak expandují do jiných sportovních odvětví, běh nevyjímaje. Pojďme se blíže podívat na testované běžecké boty Salming Recoil Lyte.

Více

Recenze: Ultramaratonec provětral “polykače kilometrů” Salming Recoil Prime 

Běžec potřebuje objemové boty přece jenom častěji než závodky nabušené karbonem. S velkou chutí jsem si tedy vyzkoušel silničky od Salmingu. Výrobce slibuje objemovou silniční botu, jejímž hlavním tahákem je použití mezipodšve z materiálu Recoil+™, který vrací až o 30 % více energie než klasická EVA pěna. Podrážka je z materiálu Blown Rubber čili foukané pryže a měla by velmi dobře držet a vydržet. Takže jdu na to.

Více

Recenze: S Asics GEL-Nimbus 24 je běh jako po obláčku. Určení? Těžší běžci, bolest kloubů nebo „dálkaři“

Asics GEL-Nimbus 24 je silniční bota pro objemový trénink, dlouhé závody a běžce, kteří chtějí vyšší úroveň tlumení. A hlavně je to naprostá legenda, která se dočkala už 24. pokračování. Asics vyladil model Nimbus do detailů a nikoho asi nepřekvapí, že čtyřiadvacátá evoluce není revolucí. Většina změn proti předchozí generaci ale posouvá Asics GEL-Nimbus 24 zase o kousek dál a většina běžců je snad uvítá. Jak hodnotím legendu? Čtěte test.

Více

Test: Tyhle boty nebudete chtít sundat. ASICS Novablast 2

Tvrdý povrch silnice ve spojení s nepohodlnou a dobře neodpruženou botou je černou můrou většiny běžců, tedy pokud nejste vyloženě závodník. A jelikož valná většina z nás si chce běhání především užívat, tak hledá boty přesně opačné. Splňují tohle nové ASICS Novablast? 

Více