Trailové boty

Dámské a pánské běžecké boty na běhání v terénu

Obstály v testu běžecké boty z Decathlonu? Levné EVADICT MT CUSHION 2 jsou parťáci do terénu

Kvalitní běžecké boty z „nákupáku“? Před několika roky nemyslitelné, dnes proč ne? Francouzský řetězec Decathlon, který před lety pevně zakotvil i v Česku, směřuje kolekcí Evadict do vod trailového běhu. Najdeme zde běžecké oblečení, batohy a různé doplňky k běhu, nicméně vlajkovou lodí jsou samozřejmě boty. Dostala jsem možnost vyzkoušet boty Evadict MT Cushion 2. Přes neduhy obstály.

Více

Test: Salming Recoil Trail. Výborné boty pro vaše trailové objemy v blátě i sněhu

Značka Salming je na běžecké scéně poměrně dobře etablovaná, a to i přesto, že začínala hlavně jako výrobce sálových bot. Model Salming Recoil Trail je určený hlavně pro objemové tréninky a dlouhé běhy v terénu. Tomu odpovídá konstrukce, materiály a parametry téhle boty. Jak funguje v našich podmínkách a komu ji doporučit se dočtete v našem testu.

Více

Recenze: Podrážka s vlastnostmi superhrdiny, zvládne každý terén. HOKA Mafate Speed 4

HOKA je dobře zavedenou značkou zejména ve světě horských ultra-trailů, ale svoje příznivce si najde i mezi silničními běžci a triatlonisty. Model Mafate Speed 4 je čtvrtou generací tlumené, trailové boty, která by vás měla pohodlně přenést přes útrapy technicky náročných, dlouhých, horských běhů. Oproti předchozím generacím přináší Mafate 4 celou řadu vylepšení a změn a my se podíváme, jak si tenhle terení parník poradí s českými traily.

Více

Proběhnou vše, co se jim postaví do cesty: SUV mezi trailovými botami Altra Olympus 4

Americká značka Altra u nás získává čím dál víc přiznivců a stejně jako jinde ve světě je populární hlavně mezi vyznavači běhu v horách a terénu. Model Altra Olympus 4 patří do kategorie maximálně tlumených bot do terénu a jsou určené hlavně pro dlouhé a ultra dlouhé běhy nebo pochody. Olympus jsem testoval mimo jiné na stokilometrovém ultratrailu a rád se podělím o zážitky a zkušenosti s tímhle běžeckým SUVéčkem.

Více

Recenze: možná to budou Trabuco? Pokud hledáte univerzální běžecké boty do terénu, vzpomeňte si na ně

Jestli jsou vaší cílovou destinací horské stezky, lesní cestičky, bláto, štěrk, zkrátka traily, pak můžete sáhnout po novém modelu ASICS Gel Trabuco 10. Tento model je je navržený jako univerzální bota do terénu, ve které můžete směle vyrazit na dělší běhy, kde se střídají různé povrchy a nemusíte se bát ani rychlejších, technických tras a delších závodů.

Více

Recenze: Volání divočiny s botami na běhání Scott Kinabalu Ultra RC

Otevírám černožlutou krabici a prohlížím si koncentrované dobrodružství, které se v ní nachází. Trailové boty určené na dlouhé výběhy nebo závody v přírodě prakticky v jakémkoliv terénu a já už si představuji, co všechno s nimi zažiju. Dlouhé běhy v přírodě jsou přesně tím důvodem, proč jsem začal běhat. Objevování nových míst, pěšinky odnikud nikam, skály, potoky, lesy, louky, neznámo a překvapení.

Více

Hmotnost běžeckých bot: co můžeme považovat za lehkou botu a o kolik zrychlíme

Kolik musí vážit běžecké boty, aby se daly označit jako těžké? Nebo naopak lehké? Hmotnost vybavení je u vytrvalostních sportů odvěké téma. V běhání se sice jen málokdy dostaneme do podobných extrémů jako například v cyklistice, ale i tak chce každý botu co nejpohodlnější a co nejlehčí. Možná vás proto překvapí, že hmotnost bot sice není úplně zanedbatelná, ale má mnohem menší vliv, než si většina lidí myslí.

Více

TEST: The North Face má čím oslovit běžce. Krosovka Vectiv Pro s karbonem překvapila

Americkáznačka The North Face (TNF) není v běžeckém světě žádným nováčkem. Ve srovnání s kolosálním dosahem v outdooru byla ale trailová kolekce vždy na okraji zájmu většiny běžců. Důvody pro to mohou být různé. Jedním z nich zcela jistě byla skutečnost, že v portfoliu TNF chyběla špičková bota, která by přitáhla pozornost široké běžecké veřejnosti a donutila lidi opustit zajeté koleje.

Více