Trenažéry

Jak vybrat trenažér na kolo a recenze

TEST: Garmin Tacx Neo 3M. Jízda na štěrku i v krpálech a realistické spurty na plný výkon. A sousedi vás skoro neuslyší

Cyklotrenažér Tacx Neo 3M je pořádně nabušený profík s vyladěným, plynulým výkon a intuitivní ovládání. Dokáže věrně simulovat povrchy, umožňuje přirozený předozadní a laterální pohyb kola a připraví pro vás až 25% stoupání. Chce to vůbec někdo? Ale ano. Pojďme se mu podívat na zoubek.

Více

Recenze: Používá ho i armáda. Tacx NEO Bike je to nejlepší, na čem můžete doma jezdit

Každý aktivní jezdec, kterému se zalíbí jízda na kole a baví ho to, bude řešit, kde jezdit od podzimu do jara, když venku není úplně ideální počasí kolo. Vzhledem k tomu, že je brzo tma, více prší a je zima, tak je na čase se přesunout ze silnice do pokoje. Už rok používám trenažér Tacx NEO Bike, který je v současné době jeden z nejlepších domácích trenažérů na trhu. A tady jsou důvody proč jsem si ho tak zamiloval.

Více

Test: Stačí pár plastů a váš trénink v obýváku je daleko realističtější. Garmin Tacx Neo Motion Plates

Pokud máte rádi trénování na kole doma v rozumné míře jako já, tak tahle vychytávka by vás mohla zaujmout. Už cyklistický trenažér Tacx NEO 2T je prostě naprosto skvělý sám o sobě, protože dokáže velmi dobře simulovat jízdu venku. Zrychluje z kopce, dokáže rozeznávat různé povrchy a zadní stavba se pohybuje lehce ze strany na stranu. A když na něj nasadíte Garmin Tacx NEO Motion Plates, tak se začne pohybovat navíc dopředu i dozadu.

Více

Umělá inteligence radí začátečníkům a další novinky ze světa běhání a cyklistiky

A je tu další várka zajímavostí a tipů ze světa sportu a zdraví je tu. Přečtěte si, co můžete udělat pro zdravější střeva, jaké novinky přináší nová verze Zwift a jak vám aplikace Actigo pomůže hledat závody. A taky jsme museli vyzkoušet, jak je na tom umělá inteligence s doporučením pro začínající běžce. Výsledek nás docela příjemně překvapil.

Více

“Odpanění” klasického cyklisty aneb stal se ze mě obývákový princ

Vždycky jsem říkal, že trénink doma není ono, že jezdit v obýváku mě nebaví, že si to raději odjezdím venku, byť v mrazu. Člověk se někam podívá, nadýchá se čerstvého vzduchu a je to pořád klasická jízda na kole. Trenažer, kde je kolo na pevno uchycené, ani se nehne a člověk tak kouká maximálně na televizi, mě úplně nelákalo. Měl jsem dokonce úplně obyčejný trenažér, ale znamenalo to opravdu jen šlapat a pustit si u toho film, i tak to byla celkem otrava a přišlo mi, že jde víc o trénink hlavy než těla. 

Více

Podle čeho si vybrat správný typ trenažéru? Výhody, nevýhody i rady z praxe

Zkracující se dny v zimním období, nízké teploty, sníh anebo ve městech nevhodné rozptylové podmínky mohou nejen cyklisty na blíže neurčenou dobu uvěznit pod střechou. Pokud je jízda na kole nezbytnou součástí vašeho tréninkového plánu anebo života, představuje vhodnou alternativu zakoupení některého cyklotrenažérů. Pojďme si představit jejich jednotlivé typy.

Více

Zwift, Tacx nebo Rouvy? Každá aplikace na cyklotrenažér má něco svého

Prodeje cyklistických trenažérů v době covidových omezení lámou rekordy. Sehnat teď nějaký je skoro větší výkon než vyjet Mout Vantoux ze všech stran. Pokud ale nějaký máte, a to nejlépe ten chytrý, tak se můžete vydat zkoumat legendární trasy, závodit nebo trénovat ve virtuálním světě. Které aplikace ale zvolit? Cena Rouvy, Tacx nebo Zwift je různá, stejně jako se lehce liší, co každá nabízí.

Více

Cyklistické válce: poprvé na nich. Jak na to?

Podléhám často dojmu, že co jde jinému snadno, je snadné. A pak to zkusím já a přichází tvrdá realita. Týká se to zpěvu, tance a narazila jsem i v případě, kdy jsem na videu viděla fešného chlapce na silničním kole přijet k válcům, bez sesednutí z kola na ně vyskočit, jet a pak odhopsat couvačkou mimo záběr. Nebo holčičku, která udělala to samé, ale ještě u toho na kole cvičila gymnastickou sestavu.

Více

Jsem virtuál, propadl jsem cyklistice z obýváku

Cyklistický trenažér jsem většinou bral jako něco, na čem vydržím maximálně kolem hodiny a půl. Pak to už bylo jen peklo, skřípání zubů a počítání každého metru, vteřiny. Venku je to nesrovnatelně, o tom žádná. Jenže přišel virus a jelikož musím být kvůli srdci doma, tak mi pohyb hned chyběl. A tak jsem si nechal dovez Tacx Neo 2 Smart, stáhnul platformy od několik poskytovatelů závodu a tras a pustil se do závodu na Šumavě. Stačil jeden závod a stal jsem se závislým. A co mě na tom tak baví?

Více

TEST: Tacx NEO 2T Smart. Cyklotrenažér, který vtáhne do děje

Tacx NEO 2T Smart je už druhou, vylepšenou generací špičkového cyklistického trenažéru od tohoto holandského výrobce. Oproti svému předchůdci slibuje tišší a plynulejší chod a ještě větší prožitek z jízdy. Umí simulovat povrch silnice, připravit jezdci autentické výšlapy i dokonale plynulou jízdu po hladkém asfaltu. Tak se na tento malý zázrak pojďme podívat.

Více