Ostatní

Vybavení na turistiku, cvičení doma a posilování

Dejte si pořádně do těla během pár minut. Tabata je zázrak z Japonska

Tabata je typ vysoce intenzivního cvičení, kterému se říká intermittent training, tedy přerušovaný trénink. Některé zdroje uvádí, že se jedná o intervalový trénink, což ovšem jedna z mála studií, která se fenoménem Tabata zabývá, označuje za chybné. Podstatou Tabaty totiž je, že na pár sekund úplně přestanete cvičit a zkusíte popadnout dech. Během intervalového tréninku přejdete třeba do chůze, ale pořád vykonáváte nějaký pohyb.

Více

Miluje dva sporty, o kterých jste možná neslyšeli a šije batohy třeba i na svářečskou helmu. Živel Zuzka Zorníková

Když se vaše záliba stane nakonec tím, čím se živíte a celou tu cestu si vyšlapete sami stylem pokus-omyl, tak to svědčí o vaší touze a zarputilosti. Zuzka Zorníková se kdysi dávno začala na mateřské z nudy ohánět jehlou a nití, postupně přidala šicí stroj, aby následně uvedla v život svoji značku Ráfek. Cesta od nákupní tašky k současným vychytaným batohům byla občas okořeněná vzteklými výkřiky, když věci nešly podle plánu, ale dnes její produkty zdobí nejedna záda. Tenhle rozhovor je o životě mezi batohy a koly.

Více

Recenze: Xiaomi Smart Band 7 mohu doporučit. Příznivá cena, skvělý displej, ale závislost na mobilu

Sportovní náramek Xiaomi Smart Band 7 je atraktivní a zajímavý doplněk, který dokáže motivovat k pohybu a fyzické aktivitě. Ve světě nositelné elektroniky pro sportovní využití jsou náramky spíš minoritní kategorie, ale tahle drobná nekomplikovaná zařízení rozhodně mají svoji cílovou skupinu a uživatele si určitě nacházejí. Xiaomi Smart Band 7 má krásný displej, jednoduché ovládání a překvapivě hodně údajů, které umí měřit a vyhodnotit.

Více

Trhni si nohou! S tímhle návodem může s koloběhem začít každý

Už dávno je pryč doba, kdy se za koloběžku považoval primárně malý kovový stroj s plastovými kolečky pro děti. Širší veřejnost pomalu objevila, že koloběžka není jen dětská hračka, ale že se na ní mohou vyřádit i dospělí. „Dospělácké” koloběžky s velkými koly dnes potkáte prakticky na každé cyklostezce a není to žádná rarita. 

Více

Výstup na Lysou horu. Seznam cest a jak si užít výstup s miminem

Lysá hora (1324 m n. m.) bývá právem označována jako královna Moravskoslezských Beskyd. Majestátně se tyčí nad krajinou a její vrchol je i zdálky v panoramatu Beskyd dobře rozeznatelný. Každoročně sem zavítá odhadem půl milionu turistů, takže znalí lidé varují, že za hezkých víkendů je to na hoře i jejích svazích hotový „Václavák“.

Více

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Více