Ostatní

Vybavení na turistiku, cvičení doma a posilování

Kdy je ideální čas pro sportování? Vstávat v 5:00, nebo si večer zaklusat místo Večerníčku?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký vliv má sportovní výkon na váš spánek? A kdy je vlastně nejlepší čas pro cvičení? Podíváme se, jak večerní trénink může ovlivnit usínání a odhalíme ideální dobu pro sportování. Nebojte se, nebudeme vás nutit cvičit v pět ráno – pokud tedy nejste jeden z těch záhadných lidí, kteří to považují za „zábavu“.

Více

Chceš zhubnout? Dělej kardio! Tak na tohle zapomeňte!

Hubnete? Tak hlavně to kardio, nízká tepovka, chodit, běhat, plavat. Poznáváte tenhle výrok? Kolikrát jste ho slyšeli nebo četli, či dokonce aplikovali na sobě? A co když je to celé úplně jinak? Mrkněte s námi na jeden z největších mýtů v hubnutí! Rozebereme, co je to vlastně to kardio a proč to prostě nestačí.

Více

10 tisíc kroků denně: přežitý mýtus, nebo minimum, které musíte odchodit?

0 tisíc kroků. To je léta tradované optimum, které by měl člověk za den nachodit. Tedy bylo – do doby, než nedávná studie vyvrátila zakořeněnou mantru tohoto kulatého čísla. Teď totiž frčí číslo 4! Přesně 4 tisíce kroků denně! Není to málo, Antone Pavloviči? Kolik tedy musíte nachodit a proč na tuhle otázku neexistuje jednoduchá odpověď?

Více

Dejte si pořádně do těla během pár minut. Tabata je zázrak z Japonska

Tabata je typ vysoce intenzivního cvičení, kterému se říká intermittent training, tedy přerušovaný trénink. Některé zdroje uvádí, že se jedná o intervalový trénink, což ovšem jedna z mála studií, která se fenoménem Tabata zabývá, označuje za chybné. Podstatou Tabaty totiž je, že na pár sekund úplně přestanete cvičit a zkusíte popadnout dech. Během intervalového tréninku přejdete třeba do chůze, ale pořád vykonáváte nějaký pohyb.

Více

Miluje dva sporty, o kterých jste možná neslyšeli a šije batohy třeba i na svářečskou helmu. Živel Zuzka Zorníková

Když se vaše záliba stane nakonec tím, čím se živíte a celou tu cestu si vyšlapete sami stylem pokus-omyl, tak to svědčí o vaší touze a zarputilosti. Zuzka Zorníková se kdysi dávno začala na mateřské z nudy ohánět jehlou a nití, postupně přidala šicí stroj, aby následně uvedla v život svoji značku Ráfek. Cesta od nákupní tašky k současným vychytaným batohům byla občas okořeněná vzteklými výkřiky, když věci nešly podle plánu, ale dnes její produkty zdobí nejedna záda. Tenhle rozhovor je o životě mezi batohy a koly.

Více

Recenze: Xiaomi Smart Band 7 mohu doporučit. Příznivá cena, skvělý displej, ale závislost na mobilu

Sportovní náramek Xiaomi Smart Band 7 je atraktivní a zajímavý doplněk, který dokáže motivovat k pohybu a fyzické aktivitě. Ve světě nositelné elektroniky pro sportovní využití jsou náramky spíš minoritní kategorie, ale tahle drobná nekomplikovaná zařízení rozhodně mají svoji cílovou skupinu a uživatele si určitě nacházejí. Xiaomi Smart Band 7 má krásný displej, jednoduché ovládání a překvapivě hodně údajů, které umí měřit a vyhodnotit.

Více

Trhni si nohou! S tímhle návodem může s koloběhem začít každý

Už dávno je pryč doba, kdy se za koloběžku považoval primárně malý kovový stroj s plastovými kolečky pro děti. Širší veřejnost pomalu objevila, že koloběžka není jen dětská hračka, ale že se na ní mohou vyřádit i dospělí. „Dospělácké” koloběžky s velkými koly dnes potkáte prakticky na každé cyklostezce a není to žádná rarita. 

Více