Turistické vybavení

Boty na turistiku, batohy a turistické vybavení

Miluje dva sporty, o kterých jste možná neslyšeli a šije batohy třeba i na svářečskou helmu. Živel Zuzka Zorníková

Když se vaše záliba stane nakonec tím, čím se živíte a celou tu cestu si vyšlapete sami stylem pokus-omyl, tak to svědčí o vaší touze a zarputilosti. Zuzka Zorníková se kdysi dávno začala na mateřské z nudy ohánět jehlou a nití, postupně přidala šicí stroj, aby následně uvedla v život svoji značku Ráfek. Cesta od nákupní tašky k současným vychytaným batohům byla občas okořeněná vzteklými výkřiky, když věci nešly podle plánu, ale dnes její produkty zdobí nejedna záda. Tenhle rozhovor je o životě mezi batohy a koly.

Více

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Více

Test: S batohem Peak Design přežijete nejen městskou džungli

Dostat do ruky produkt, který od první chvíle dává tušit, že bude skvělý, je radost. Není to každý den, ale stane se. A já měl kliku. Už když jsem batoh Everyday Backpack od Peak Design o objemu 30 litrů rozbalil, bylo mi jasné, že to není žádné zfušované “něconazáda”. Ale jaký je na první pohled objemný batoh při běžném používání? Splní i náročnější zacházení?

Více

Recenze Philips TASH402BK: Byla by to skvělá sluchátka na cvičení. Měla by však hrát lépe

Philips připravil zajímavě koncipovaná sluchátka pro všechny, kteří si rádi zacvičí a mají k tomu puštěnou hudbu. Model TASH402BK je postaven tak, abyste s ním mohli pohodlně posilovat, nebo třeba doma jezdit na cyklistickém trenažéru. Není přímo určen na běhání a vzhledem ke kvalitnímu přilnutí sluchátek na uši, a tedy i značnému útlumu okolního zvuku, nelze tuto aktivitu se sluchátky z bezpečnostních důvodů ani doporučit.

Více

TEST: Batoh Ortlieb Atrack 35, překvapivý po všech stránkách

Chvíli po tom, co jsme se dohodli, že o tomto batohu něco napíšu, přepadla mě nejistota. „Další batoh, co o něm budu jako psát? Dobrých běžeckých batohů jsou stovky a není na nich co vymyslet.“ Odtušil jsem, že pochválit, že je o 20g lehčí než předchozí verze a přidat hejt na Polsko asi stačit nebude.

Více