Proč srdcervoucí? Tento závod má svůj příběh. Staň na jeho startu

Marek Odstrčilík nalezl znovu svou touhu žít při ploužení se říčanskými lesy s kamarádem Honzou Kužníkem

Jako hobík trénoval na těžký cyklistický závod. Psal o své přípravě, ale najednou přišel zlom. A to životní. Objevili mu díru v aortě a profesor Pirk po operaci řekl, že by se ze závodu nevrátil živý. Řeč je o Marku Odstrčilíkovi, šéfovi webu RUNGO.cz. Když si tehdy po operaci lízal rány, vymyslel na bězích Říčanským lesem tento web. Závod RUNGO srdcervoucí běh je vzpomínkou na to, že vždycky je pro co žít.

Aktualizace 19. 7.: změna termínu závodu na 7. listopadu.

Běžci si tento závod oblíbili pro jeho trať nádhernou podzimní přírodou smíšených lesů na dojezd z Prahy. Schází se tu ale běžci z celé republiky. Mají rádi tu rodinnou atmosféru a labužnický pozávodní raut. Kdo z vás ale ví, proč je tento běh srdcervoucí?

Základ příběhu už znáte. Když náhoda zachránila v roce 2010 Markovi život a dostal umělou aortu s chlopní, chvíli to vypadalo, že jeho sportovní a závodnická duše bude muset odejít do nuceného invalidního důchodu. Marek ale začal hledat příběhy lidí s podobným osudem, nechtěl se vzdát a podpořil ho i kamarád Honza Kužník, se kterým brázdil lesy v okolí Říčan, ve snaze běhat.

Lékaři měl však nařízený tepový limit, přes který nemohl jít a kterého bez nadsázky ze začátku dosahoval už jen tím, že vstal. Ale protože neuměl žít bez cíle, vysnil si maraton do roka a do dne. Těžce se prokousával kilometry chůze, ale časem si mohl dovolit i popoběhnout. A při hodinách tréninku snil o běžeckém webu, který bude inspirovat všechny lidi, kteří to potřebují, stejně jako to potřeboval on. Po roce tréninku slavil vítězství nad svým osudem a s Honzou zaběhl soukromý maraton Říčanským lesem.

RUNGO.cz skutečně v září 2013 vzniklo a časem začalo pořádat závody. Bylo jen otázkou času, kdy vás bude chtít „otec“ myšlenky Rungo zavést na cesty a pěšiny, kterými sám běhával a dodnes běhá, kdy vám bude chtít ukázat tu krásu jeho oblíbené tratě.

A tak vzniknul v roce 2018 první ročník srdcervoucího běhu. V roce 2019, kdy jsme si jako redakce odskočili do projektu iSport LIFE, jsme ho pořádali pod touto hlavičkou a letos s radostí oznamujeme, RUNGO srdcervoucí běh je zase náš a těšíme se na vás, až se tam setkáme, uvaříme vám horkou kávu a pokecáme. Tak přijďte, podpoříte tím naše fungování. Děkujeme!

Trasa a registrace

7. listopadu na vás čeká devět kilometrů lesy, převýšení 140 metrů, obíhání krásného rybníku Marvánku a přátelská atmosféra. Na krku se vám bude v cíli houpat tradiční voňavá perníková medaile a nohy se budou tetelit radostí.

Chcete vědět podrobnosti? Přečtěte si propozice. Chcete se přihlásit?

Za cenu 333 korun vás čeká vše, co jsme slíbili výše a profesionální čipová časomíra. Chcete podpořit Rungo ještě víc a odnést si originální památku z dílny výtvarnice Mariany Fracové? Zaplaťte 666 korun a ve startovním balíčku bude toto tričko:

Triko na Rungo.cz závod v Říčanech
Pojď si zaběhat na naše závody. Klikni a dozvíš se víc!

Partnerem závodů je GARMIN.

Podobné příspěvky

Přivítání podzimu v zoo: Rungo High5 závod, kde pro nudu není prostor, se opět vydařil

Přihlaste se teď a získejte balíčky sportovní výživy. RUNGO High5 během podpoříte Zoo Brno

Registrace spuštěna! 10 týdnů do závodu na 10 kilometrů. RUNGO High5 běh brněnskou zoo