Úvod VybaveníBěhání Endomondo skončilo. Rada pro ty, kteří si nestihli stáhnout data

Endomondo skončilo. Rada pro ty, kteří si nestihli stáhnout data

od Magdaléna Ondrášová

Sportovní aplikace Endomondo ukončila svůj provoz. Pokud jste z jakéhokoliv důvodu nestihli stáhnout svá data, nic není ztraceno. Stále můžete získat svoji sportovní historii do svých rukou. Podívejte se, jak na to.

Aplikace Endomondo ukončila svůj provoz k 31. prosinci 2020 (o tom jsme vás informovali). Pokud ji stále máte v telefonu, už se do ní nedostanete. Můžete ji s klidným srdcem smazat.

Vaše sportovní historii ale ztracena ještě není. Ke kompletnímu vymazání dat dojde až 31. března 2021. Do té doby máte poslední šanci je získat do svých rukou.

Poslední šance získat data. Jak na to?

Získat data v archivním souboru .zip lze jen jedním způsobem. Pak je tu ještě další možnost, ale o té až později. Nyní si pojďme ukázat, jak o data zažádat – návod je příkladný, aby ho zvládli i ti, kteří neumějí anglicky.

Nalistujte na svém počítači stránku www.endomondo.com. Musí to být tato adresa, dejte si pozor, aby se vám nenačetla poslední „zapamatovaná“, která vede třeba na výzvy (to byste poznali, za www.endomondo.com by následovalo lomítko další text).

Ukáže se vám klasická stránka, jak jste na ni byli zvyklí. Vpravo nahoře klikněte na Log in a přihlaste se tak, jako jste to dělali dříve.

Po zažádání přijde potvrzující e-mail, že jste o data zažádali. V dalším e-mailu pak přijde link, na kterém bude váš soubor .zip ke stažení. Doba je velmi individuální dle vytíženosti. Od několika hodin po několik dní. Bohužel jsem v diskuzích zaznamenala několik stížností uživatelů, kteří neobdrželi soubor týdny.

Co s obdrženými daty

E-mail jste obdrželi, soubor stáhli. Nyní můžete data importovat do aplikace, kterou jste se rozhodli využívat místo Endomonda. Jak importovat například do Strava.com jsme psali v tomto článku.

Další možnost: automatická synchronizace dat do jiné aplikace

Endomondo nabízí hladký přechod do sesterské aplikace stejného vlastníka. Ta se jmenuje MapMyFitness (MapMyRun, atd.) a pokud ji zvažujete, můžete si nejdříve přečíst naši recenzi a zvážit, zda vám bude vyhovovat.

Recenze: aplikace MapMyRun, kterou končící Endomondo doporučuje

Na konci recenze je popsáno, jak aplikace propojit. Je to velmi jednoduché a tím se nahraje do nové aplikace vaše historii tréninků z Endomonda.

Obrázky byly pořízeny z webu endomondo.com.

2 komentáře

Petr Sol 11. 7. 2021 - 13:31

Pokud mne aplikace na telefonu stale funguje, je nejaka moznost data stahnout? Pouzivam ji kazdy den a o jejim ukonceni jsem se dozvedel az dnes uplnou nahodou. Predchazejici navod jak o data pozadat pres aplikaci bohuzel nefunguje.

Odpověď
Magdaléna Ondrášová 13. 7. 2021 - 9:56

Dobrý den Petře, obávám se, že data již stáhnout nelze a byla smazána. Je s podivem, že vám funguje aplikace. Mrzí mě, že vám nemohu pomoct. Magdaléna Ondrášová

Odpověď

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky