Běžecké vybavení

Jak vybrat batoh, běžeckou ledvinku, láhev a recenze

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa

Nikola žije a pracuje už nějakou dobu v Austrálii, kde navíc naprosto propadla běhání. Závody, tréninky, společné výběhy v komunitě stejně posedlých a poznávání sama sebe tím, že se dotýká svých limitů. Její život je opravdu pestrý, neskutečně motivující a hlavně neustále v pohybu. Občas k nám na RUNGO.cz napíše nějakou tu reportáž ze závodu, ale jelikož nám to přišlo málo, tak slovo dalo slovo a Nikola vám každý měsíc ve svém zápisníku australské „běhny“ přiblíží svůj život daleko podrobněji. Tohle je díl druhý.

Více

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Více

Test: Binder Jogger. Tak trochu jiný běžecký batoh z Čech

O atypickém běžeckém baťůžku Binder Jogger český výrobce MASK Gear uvádí, že kdyby měla běžecká ledvinka s běžeckým baťohem dítě, tak by to bylo právě tohle. Když to zjednodušíme, tak se jedná o pás, který si připínáte pomocí přezek na rameni a v podpaží a na druhé straně v oblasti žeber utahujete stahovací šňůrkou. Funguje na obě strany, přední i zadní část mají každá 3 kapsy, jednu menší a jednu větší na zipy vevnitř a jednu na suchý zip zepředu. Vnitřní strana je polstrovaná a vnější je z příjemného materiálu, co nepropustí vodu. Výrazný nápis je jedním z dvou reflexních prvků na každé straně. A jak se s ním běhá?

Více

Bezpečnost především. Nástrahy běhání v noci

Slunce vychází pozdě a zapadá velmi brzy a většina z nás tak nemá na výběr, než běhat za tmy. Nemáte-li možnost běhat v lese, kde hrozí srážka tak maximálně se srnkou, nebo zajícem, tak byste neměli zapomínat na svou bezpečnost. Své k tomu píše guru běžeckých bot a ostřílený běžec, Vítek Kněžínek.

Více

TEST: Batoh USWE si zamilujete nebo budete nenávidět

Vybrat pořádný batoh není žádná legrace. Každý sport má svá specifika, a tak se málokdy dá kombinovat jedno zavazadlo pro běhání, turistiku, nebo jízdu na kole. Pokud ale patříte mezi nadšené cyklisty, hledáte lehký a vysoce funkční batoh, který by se dal využít i při dalších sportech, tak pro vás máme zajímavý tip v podobě USWE Veritical 4.

Více

TEST: Batoh Ortlieb Atrack 35, překvapivý po všech stránkách

Chvíli po tom, co jsme se dohodli, že o tomto batohu něco napíšu, přepadla mě nejistota. „Další batoh, co o něm budu jako psát? Dobrých běžeckých batohů jsou stovky a není na nich co vymyslet.“ Odtušil jsem, že pochválit, že je o 20g lehčí než předchozí verze a přidat hejt na Polsko asi stačit nebude.

Více

Běžecká ledvinka nebo vesta? Výhody a nevýhody

Říká se, že nejlepší běžecké zavazadlo je žádné zavazadlo. Čas od času se ale dostanete do situace, kdy vám kapsy u šortek zkrátka nestačí a na řadu přichází běžecký batoh, nebo ledvinka. Naštěstí to nemusí být ani zdaleka tak nepříjemné, jak se může na první pohled zdát. Je ale potřeba vědět kdy a jaké zavazadlo použít.

Více