Turistika

Boty na turistiku, oblečení a recenze

Miluje dva sporty, o kterých jste možná neslyšeli a šije batohy třeba i na svářečskou helmu. Živel Zuzka Zorníková

Když se vaše záliba stane nakonec tím, čím se živíte a celou tu cestu si vyšlapete sami stylem pokus-omyl, tak to svědčí o vaší touze a zarputilosti. Zuzka Zorníková se kdysi dávno začala na mateřské z nudy ohánět jehlou a nití, postupně přidala šicí stroj, aby následně uvedla v život svoji značku Ráfek. Cesta od nákupní tašky k současným vychytaným batohům byla občas okořeněná vzteklými výkřiky, když věci nešly podle plánu, ale dnes její produkty zdobí nejedna záda. Tenhle rozhovor je o životě mezi batohy a koly.

Více

Výstup na Lysou horu. Seznam cest a jak si užít výstup s miminem

Lysá hora (1324 m n. m.) bývá právem označována jako královna Moravskoslezských Beskyd. Majestátně se tyčí nad krajinou a její vrchol je i zdálky v panoramatu Beskyd dobře rozeznatelný. Každoročně sem zavítá odhadem půl milionu turistů, takže znalí lidé varují, že za hezkých víkendů je to na hoře i jejích svazích hotový „Václavák“.

Více

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Více

Na co se těšit s přicházejícím létem? No přece na novinky od Sensoru!

Advertorial Prádlo z dílny Sensoru dopřává komfortní klima, ať už jste uprostřed parného léta, bičováni ledovým větrem za polárním kruhem nebo lezete ve stínu severní stěny Malého Kežmarského štítu. Nezávisle na ročním období však kladou důraz na to, jak oblečení od Sensoru vypadá a jaký z něho mají pocit, když ho nosí. Proto každou sezonu kolekci vylepšují a oživují.

Více

Zimní sporty se psem: proč pořídit „botičky“ a kdy vzít chlupáče do stopy

Když se povede, že sníh dorazí i do nížin, můžeme na běžkách či na zamrzlém rybníce trávit čas skoro každý den. Co dělat, když jste zapálený pejskař a chcete, aby vás váš čtyřnohý parťák doprovázel i při zimních aktivitách? Na co se připravit, jak se zabalit na celodenní výlet, co nepodcenit? O tom je tento článek ve spolupráci s Karolínou Cipro z Běhejsepsem.cz.

Více

Test: S batohem Peak Design přežijete nejen městskou džungli

Dostat do ruky produkt, který od první chvíle dává tušit, že bude skvělý, je radost. Není to každý den, ale stane se. A já měl kliku. Už když jsem batoh Everyday Backpack od Peak Design o objemu 30 litrů rozbalil, bylo mi jasné, že to není žádné zfušované “něconazáda”. Ale jaký je na první pohled objemný batoh při běžném používání? Splní i náročnější zacházení?

Více